Prima pagină » National » Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni vorbeşte despre puterea îngerului păzitor, la BZI LIVE – VIDEO
Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni vorbeşte despre puterea îngerului păzitor, la BZI LIVE - VIDEO

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni vorbeşte despre puterea îngerului păzitor, la BZI LIVE – VIDEO

26 aug. 2022, 14:55,
BZI.ro, în National

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vladiceni a discutat în cadrul unei emisiuni BZI LIVE despre puterea îngerului păzitor. Duhovnicul a transmis care este rolul îngerului de-a lungul vieţii unui om.

„Copiii mici când încep primele rugăciuni, părinţii îi învaţă „Înger, îngeraşul meu”. Îngerii veghează popoarele şi oamenii. Dumnezeu a făcut cerul şi pământul, iar când vorbeşte despre cer vorbeşte şi despre cetele îngereşti. Îngerul păzitor nu poate fi omniprezent aşa cum este Dumnezeu, ci este acolo unde e rânduit. Prezenţa îngerului păzitor în viaţa unui om începe din clipa în care omul s-a zămislit. După ce este născut, copilul este păgân dar are cele trei însuşiri îngereşti: inocența, fecioria şi raţiunea. Copilul este un înger îmbrăcat în trup”, a transmis preotul de la Mănăstirea Vladiceni.

Ce spune părintele Calistrat Chifan despre puterea îngerului păzitor

Părintele Calistrat Chifan a menţionat că Dumnezeu a pus asupra oamenilor câte un înger păzitor pentru a-i lumina şi păzi din clipa în care copilul a fost procreat şi până în a 40-a zi de la moarte. Rolurile îngerului păzitor sunt bine stabilite, iar acesta nu se abate de la ele.

„Dumnezeu a vegheat întreaga omenire şi a pus asupra ei înger păzitor. Îngerul păzitor are două scopuri fundamentale. Lumânarea raţiunii noastre şi însoţirea din clipa zămislirii şi până în a 40-a zi din clipa în care noi am plecat de pe această lume. Auzim în popor că Dumnezeu mi-a dat gândul bun şi nu ne duce în ispită. Îngerul luminează tot timpul omului viaţa şi calea. După ce îngerul nostru a scăpat de atribuţii fie sta în slava lângă Dumnezeu, fie primeşte un alt suflet. Misiunea pământească este mai grea. La începutul vieţii, îngerul trebuie să păzească lucrarea duhurilor rele să nu se aproprie de prunc. Îngerul îl veghează şi poartă grijă de el. Îngerul este ghidul pământesc şi ceresc”, a mai spus părintele Calistrat Chifan.

În edițiile anterioare ale Cotidianului BZI, părintele Calistrat Chifan a motivat și de ce este nevoie ca un copil să aibă naș la botez.

Părintele Calistrat Chifan: „Îngerul fereşte omul de la rele”

Cunoscutul duhovnic a menţionat care mai sunt rolurile îngerului păzitor şi a explicat întocmai cum omul este ferit de rele de acest „ghid ceresc”.

„Rolul îngerului este să ferească omul de pedeapsă, încercare, nenorocire. Sunt unii oameni care au putut să-şi vadă îngerul păzitor şi chiar să vorbească cu el. În momentul în care am primit îngerul, la vârsta de 3 ani apare şi tangalache, adică îngerul rău. Veghează şi el fiecare suflet ca să poate să-l treacă în zapisul păcatelor. Atunci când suntem serioşi şi corecţi, îngerul sta aproape de noi. Dacă noi venim de la crâşmă, îngerul nu mai sta aproape de noi că miroase a alcool, sta mai departe pe hol şi stă mai aproape îngerul rău. Îngerul păzitor primeşte insulte dacă omul este curvar, beţiv, criminal etc. El pleacă zilnic la Dumnezeu să dea raportul faptelor tale şi se întoarce zilnic de la Dumnezeu să aducă roadele şi este mustrat de Dumnezeu pentru a-l îndrepta pe om spunându-i că El nu trebuie să piardă pe niciunul, pe toţi să-i mântuiască. Îngerii duc o muncă de sclavi. Când omul e demonizat, îngerul păzitor este îndepărtat în totalitate de om: lepădarea de Hristos, de Dumnezeu, când eşti ateu”, a ţinut să mai adauge duhovnicul din judeţul Iaşi, la BZI LIVE.

Mai mult decât atât, omul îl poate respecta pe înger prin credinţa în Dumnezeu, fapte bune şi comportament adecvat. De asemenea, părintele Calistrat Chifan susţine că îngerul păzitor ar face mult mai mult, dar persoana îl îndepărtează prin lucrurile rele.

„Îngerul păzitor mai are o misiune. În fiecare dimineaţă, înainte de răsăritul soarelui zboară la tronul ceresc şi participa la liturghia cerească. Trebuie să fie prezenţi la slavă lui Dumnezeu pentru a se încărca divin. Au nevoie de hrană, de lumină. Se întorc pe pământ, în întuneric, să facă faţă. Îngerul mai are un rol, când s-a terminat sfânta liturghie, ia fărâmă din potir cu numele tău şi ţi-o aduce la serviciu, unde eşti tu, pentru a-l împărtăşi. Uneori tu-l umileşti, jigneşti, dar el te salvează de un accident, de un necaz. Îngerul te-ar ajuta şi mai mult, ar sta lângă tine şi mai mult, dar omul îl îndepărtează cu faptele sale şi necomunicarea cu el.

Când ai o boală, îngerul îţi dă nădejde, speranţă, el este primul medicament placebo, el veghează în durerile mari care te opresc de la momentele grele de cumpănă. Prima formă de respect faţă de înger este să te porţi în faţa icoanelor ca şi cum ai fi în faţa lui Dumnezeu şi atunci când eşti singur să te porţi cu trupul tău ca şi cum ar fi al unui străin. Atunci când oamenii fac păcate trupeşti şi diavolii se îngreţoşează, iar îngerii se ruşinează”, a conchis preotul, la BZI LIVE.

Astfel, părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni afirmă că puterea îngerului păzitor este una nemărginită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *