Prima pagină » Local » Părerea unui vlogger român despre traficul din Iași: ”Iartă-mă București, Iași e horror” – VIDEO

Părerea unui vlogger român despre traficul din Iași: ”Iartă-mă București, Iași e horror” – VIDEO

02 sept. 2024, 08:10, 6 ,
George Cristian în Local

Un cunoscut vlogger român a publicat pe social media un clip în care vorbește despre traficul din Iași. Acesta consideră că Iașul este horror în comparație cu București. Sunt mai multe motive pentru care acest lucru se întâmplă. În principal, vloggerul consideră că liniile trasate sunt prost gândite mai ales că sunt vopsite peste cele noi.

Vloggerul este cunoscut în mediul online. Acesta are un canal de youtube numit ”CristisiRalu” și împreună cu iubita sa au fost în întreaga lumea. Au călătorit în țări precum Rusia, China, Canada, SUA sau Irak.

Părerea unui vlogger român despre traficul din Iași: ”Iartă-mă București, Iași e horror”

Un vlogger român a împărtășit recent o opinie tranșantă despre traficul din Iași, comparându-l cu cel din București. Într-un video postat pe canalul său, acesta a declarat că traficul din Iași este chiar mai problematic decât cel din capitală, descriindu-l ca fiind „horror”.

Vloggerul a menționat că, deși a întâlnit oameni foarte amabili în oraș, experiențele sale la volan au fost marcate de haos și confuzie. A observat că străzile sunt marcate necorespunzător, cu linii de tramvai intersectându-se în mod bizar și semafoare care par să contribuie mai degrabă la dezordinea traficului decât să o reglementeze.

” Imi cer scuze pentru oricare dată că traficul e nasol. Iași te bate la fundul gol. Dragoste și ură pentru că dacă aici am văzut unii dintre cei mai simpatici oameni din țară, am văzut și unele dintre cele mai mari mârlănii la volan din țară. Nu știu dacă iubesc sau urăsc orașul ăsta. Nu am văzut trafic ca aici, dar nu pentru că sunt mai multe mașini ca în București pentru că e imposibil să fie mai multe mașini. Nimic nu are sens. Sunt străzile vopsite, liniile alea care marchează străzile sunt vopsite peste altele vechi, dar nu sunt vopsite în același loc.” explică Cristi

Rămâ în mijlocul intersecției cu patru semafoare și un tramvai care vine spre tine

” Liniile de tramvai, unul merge încolo, unul trece pe aici și tu rămâi cu mașina într-o intersecție, pe mijloc, cu patru semafoare, două tramvaie care vin, o mașină de poliție, niște pietoni care trec strada, toate străzile de dublu sens, de două sensuri, sunt de fapt de unul pentru că lumea parchează unde nu trebuie să parcheze și tot timpul dacă vine o mașină din față trebuie să te tragi, să faci cumva un puzzle să treacă lumea și nu e pe o stradă sau două, e cam în tot orașul. ” a menționat vloggerul.

Toată lumea parchează pe interzis în Iași

În plus, a criticat faptul că parcările sunt deseori ocupate ilegal, șoferii ignorând semnele de „nu parcați” și transformând străzile de dublu sens în drumuri de o singură bandă. Această situație creează un mediu de conducere stresant și confuz, mai ales pentru cei care nu sunt familiarizați cu orașul. Vloggerul a subliniat că, deși Iașiul poate fi fascinant și plin de viață, experiența de a conduce în oraș este una dificilă și plină de provocări.

” Străzile se transformă într-un singur sens pentru că lumea parchează unde nu trebuie. Când vine vorba despre parcare la fel, chestia asta îmi dă o anxietate teribilă pentru că merg prin oraș cu mașina și văd semnul de nu parcați, și văd sute de mașini parcate acolo, și nu înțeleg, nu știu ce să fac. Să parchez și eu aici? Că văd că semnul ăla e pus degeaba și parchează sute de oameni, iau o bandă întreagă din drum. Dar dacă o parchez și la bafta mea sunt singurul pe care-l amendează. Mai ales că eu nu am înmatriculare de Iași. Poate e permis numai pentru ăștia de la Iași. Adică îți vin tot felul de întrebări și nu știi dacă să te bagi sau nu, vine unul din față și vine și un tramvai de undeva.”

Pe oriunde mergi ajungi la Palas sau Iulius Mall

Un alt aspect remarcat de vlogger este percepția că orașul pare să fie un labirint, în care indiferent de direcția aleasă, ajungi mereu la Palas sau Iulius Mall, două dintre centrele comerciale mari ale Iașiului. Frustrarea sa culminează cu confuzia constantă privind locurile de parcare și regulile de circulație, ceea ce îl face să concluzioneze că traficul din Iași este cu adevărat o sursă majoră de anxietate pentru șoferi.

” Plus că cineva de aici mi-a zis că pe oriunde ai merge ajungi în același loc. E cumva ca un labirint. Nu l-am băgat în seamă în prima zi. După o săptămână aici, oriunde ai merge, indiferent de câte ori faci stânga sau dreapta, ajungi la Palas. Palas și Iulius Mall. Iași se împarte între Palas și Iulius Mall. Mă stresează teribil să conduc aici pentru că niciodată nu știu unde să parchez, nu știu care stradă este interzisă, care nu-i, pe unde trece tramvaiul, pe unde trec eu, care sunt semnele de circulație pe bune, care e parcare, și care nu e parcare. Mă stresezi Iași, mult de tot.” a explicat vloggerul român despre traficul din Iași care i se pare horror prin comparație cu cel din București.

Comentarii
  • Ramai la Bucuresti deoarece nu e nici o pierdere pentru ieseni.
    Peste tot in tara este aglomerat, intortocheat, strazi deplorabil intretinute, mizerie, produse agricole vandute la colt de strada, etc.
    La Iasi sunt strazi curate, asfaltate, cosuri de gunoi, banci, spatii verzi, in comparatie cu multe orase din tara, aici incluzand si Bucurestiul.
    Posibil sa ai nevoie de atentia iesenilor si de aceea te referi la Iasi.

  • Parcare pentru toti

    La ce fața are că munca nu e de el , normal sa nu găsească loc de parcare

  • Nobody cares what you think.

  • Ha ha ha ! Welcome ! Are dreptate !
    Pietonii, orice ar face, oriunde ar merge, to pe Bahlui ajung, ca doar pe acolo poti merge !
    Cizmele e bune, ca daca se parcheaza si pe mal, sa putem circula in apa.

  • Din păcate traficul din Iași este un adevărat calvar, la Cluj sau la Brașov, de exemplu, se circulă mult mai fluent în condițiile în care sunt multe străzi cu sens unic și benzi/culoare dedicate transportului în comun.

  • are dreptate omul ,,,, nu a spus de drumurile nemarcate deloc, . Chaestia cu tramvaiul , da asa e,,, iti vine tramvaiul din spate cand vrei sa virezi stanga, vine din fata …etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *