Prima pagină » Titlurile zilei » Păreau că se lăfăie în lux și nimeni nu înțelegea cum pot câștiga atâția bani într-o vacanță continuă! Totul a avut o explicație când mascații ieșeni au spart ușa: el – pește, iubita lui – prostituată personală!

Păreau că se lăfăie în lux și nimeni nu înțelegea cum pot câștiga atâția bani într-o vacanță continuă! Totul a avut o explicație când mascații ieșeni au spart ușa: el – pește, iubita lui – prostituată personală!

07 iun. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Un tânăr din Iași a fost ridicat de polițiști după ce s-a transformat în proxenet. Împreună cu iubita sa, el a făcut bani buni din prostituție. Mai precis, individul căuta spații și pleca împreună cu iubita lui în diferite orașe din țară. În timp ce femeia își vindea trupul pe bani, el trăia pe picior mare

Un tânăr din Iași a căzut în plasa polițiștilor după ce s-a hotărât să câștige bani buni chiar de pe urma iubitei sale. Bărbatul a pus-o pe iubita lui să se prostitueze în diferite orașe din țară. În timp ce femeia își vindea corpul pe bani, el căuta apartamente de închiriat și planifica totul ca la carte. Jocul său a fost oprit brusc de polițiștii care au intrat pe fir. Astfel, agenții din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au efectuat o percheziție domiciliară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism. Așadar, pe 3 iunie 2021, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au efectuat o percheziție domiciliară, în orașul Brașov, la un bărbat bănuit de proxenetism.

„În urma perchezițiilor, au fost ridicate mijloace de probă, precum: dispozitive mobile de comunicare, carduri bancare și suma de 1.600 de lei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut pentru 24 de ore. Pe 4 iunie 2021, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și instanței, aceasta din urmă dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției pentru Operațiuni Speciale și al polițiștilor din cadrul IPJ Brașov”, au menționat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Individul, băgat după gratii de judecătorii ieșeni

De altfel, individul a și fost băgat după gratii. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea făcută de anchetatori pe numele lui Mihai Sorin Zavache.

„Instanța admite propunerea procurorului formulată în dosarul de urmărire penală al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Mihai Sorin Zavache, pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism, pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

 

Proxeneți ridicați pe bandă rulantă de polițiștii din Iași

La mijlocul lunii aprilie a acestui an, la Iași au fost efectuate percheziții-fulger. Totul s-a petrecut în cadrul unui dosar penal întocmit pentru proxenetism. Atunci, 3 indivizi au fost ridicați și duși la audieri. Printre cei trei se numără și „Guțai”, un individ cunoscut în lumea traficului de carne vie din Iași. Câteva adolescente au fost duse la produs de către ieșean. Minorele ar fi fost convinse să-și vândă trupurile în folosul individului, însă „Guțai” a fost încătușat. Astfel, Vasilică Pascu, zis „Guțai”, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de proxenetism. Din câte se pare, în luna ianuarie a anului 2021, Vasilică Pascu le-a înlesnit unor minore activitatea de practicare a prostituției, prin asigurarea pazei și protecției lor.

În plus, oamenii legii afirmă că „Guțai” ar fi intervenit într-un conflict pe care cele două minore l-au avut cu alte două prostituate, în apropierea unui imobil din zona centrală a municipiului Iași. Conform anchetatorilor, ieșeanul le-ar fi intimidat pe „rivalele” fetelor sale și l-ar fi agresat pe „peștele” celorlalte tinere. De asemenea, oamenii legii au susținut că, în perioada ianuarie – martie 2021, Vasilică Pascu ar fi determinat-o pe o tânără să practice prostituția în folosul lui, în diverse imobile închiriate în regim hotelier, în municipiul Iași. Individul ar fi închiriat apartamente, ar fi dus-o pe tânără la clienți și ar fi asigurat protecția ei cât timp practica prostituția, obținând astfel beneficii materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *