Prima pagină » Titlurile zilei » Pare incredibil, dar aici a ajuns să locuiască Bănel Nicoliță! Casa de pământ mai are puțin și se prăbușește: „Dacă ar putea cineva să ne aducă măcar o sticlă de ulei” – FOTO

Pare incredibil, dar aici a ajuns să locuiască Bănel Nicoliță! Casa de pământ mai are puțin și se prăbușește: „Dacă ar putea cineva să ne aducă măcar o sticlă de ulei” – FOTO

19 iul. 2024, 02:00, 3 ,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Pare incredibil, dar aici a ajuns să locuiască Bănel Nicoliță. Nu, nu este vorba despre celebrul fotbalist român, ci despre un băiețel în vârstă de 12 ani, care trăiește alături de cei cinci frați și de părinții săi printre dărâmături, într-o sărăcie lucie.

Bănel Nicoliță a ajuns să locuiască printre dărâmături

Șase copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani trăiesc printre dărâmături, în localitatea Păușești, comuna Dumești, județul Iași. Este vorba de Ioan Denis Turca (14 ani), Bănel Nicoliță Turca (12 ani), Dorina Paula Pădureanu (10 ani), Maia Pădureanu (7 ani), Clodura Pădureanu (5 ani) și Gabriel Pădureanu (2 ani). Aceștia locuiesc într-o casă de pământ ce mai are puțin și se prăbușește. Reporterii BZI s-au prezentat joi, 18 iulie 2024, la locuința familiei și i-au găsit pe frații mai mici, dar și pe părinții acestora, Rodica Turca (46 de ani) și Ion Pădureanu (43 de ani), pregătind prânzul. Copilașii erau în zdrențe și murdari. Nu e de mirare, având în vedere condițiile în care aceștia își duc traiul de zi cu zi. În casa de pământ, sunt așezate câteva paturi pe care susține Rodica Turca că dorm copiii. Nici vorbă de pardoseală, lenjerii sau alte obiecte necesare unei persoane. Construcția nu are nici măcar uși sau ferestre, ci locul acestora este ținut de niște bucăți de pânză. Prin acoperișul locuinței, care este plin de găuri, se poate vedea soarele.

„Aici locuim toți, puteți intra să vedeți cum este. Am început să construim o locuință nouă, o cameră, ca să aibă unde să locuiască copiii, dar nu avem cu ce să o terminăm. Dacă o fi să mai meargă soțul la muncă, o să mai extindem, să mai facem una. El lucrează cu ziua, eu am grijă de copii. Avem nevoie de orice, de haine, de mâncare, de materiale de construcții, chiar și cu bani putem fi ajutați. Nu mai avem nici ulei, dacă ar putea cineva să ne aducă măcar o sticlă de ulei sau ceva de îmbrăcat pentru copii”, a declarat Rodica Turca.

Vecinii îi aduc Rodicăi Turca acuze destul de grave: „Degeaba o ajutați cu alimente, dacă nu-i aduceți țigări și băutură”

Rodica Turca și copiii săi sunt ajutați de Asociația „Glasul Vieții”, înființată de părintele Dan Damaschin. Vecinii femeii susțin că, deși micuții au nevoie de ajutor, fiind necăjiți, părinții acestora profită din plin de donațiile pe care le primesc. Rodica Turca ar da alimentele primite pentru a obține alcool și tutun.

„Nu merită nici ea ajutată. Primește alimente de la asociația părintelui Damaschin, dar ea le vinde pentru alcool și țigări. Să veniți la două zile după ce primește alimentele, să vedeți cum vine cu punga de orez, numai să-i dea ceva de băut. Degeaba o ajutați cu alimente, dacă nu-i aduceți țigări și băutură. Are 12 copii, șase dintre ei sunt dați în plasament. E amărâtă, dar nu prea merită să fie ajutată. A venit părintele zilele trecute în sat, îmi pare rău că nu am apucat să vorbesc cu el, să-i zic eu pe cine ajută”, a declarat o vecină a femeii.

Părinții lui Bănel Nicoliță susțin că au nevoie de ajutor, astfel încât băiatul și cei cinci frați ai săi să poată locui în condiții decente, nu printre dărâmături.

Comentarii
  • Ce mizerie de click bait. Așa ceva.

  • Sa fie ajutata de BROJBAN ca a făcut vile și averi

  • tractoristul

    Puturosi jegosi.
    Cu mainile goale pui niste pamant amestecat cu apa si paie pe peretii aia, ca sa ii intaresti.
    E plina tara de jeguri din astea care doar cersec.
    Acusi apare Damaschin sa stranga bani de la fraieri pentru a-i ajuta pe astia sa stea degeaba toata ziua, la umbra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *