Prima pagină » Eveniment-Social » Pare incredibil, dar această grădiniță din Iași funcționează de 17 ani într-un apartament. Locatarii au ajuns la capătul răbdării: „Am făcut multe plângeri”

Pare incredibil, dar această grădiniță din Iași funcționează de 17 ani într-un apartament. Locatarii au ajuns la capătul răbdării: „Am făcut multe plângeri”

08 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Grădinița cu Program Normal nr. 22 are sediul de 17 ani într-un apartament, pe Aleea Mușatini, nr. 1, din cartierul Alexandru cel Bun. Cei 52 de copii înscriși la această unitate nu au un spațiu de joacă în aer liber, iar locatarii sunt nemulțumiți de gălăgia produsă.

O grădiniță din Iași funcționează de 17 ani într-un apartament

Grădinița cu Program Normal nr. 22 este în structura Școlii Gimnaziale „Ion Simionescu” și funcționează de 17 ani într-un apartament, la parterul blocului M11, scara B, pe Aleea Mușatini. Unitatea de învățământ abia poate fi observată printre blocuri.

Reporterii BZI au luat legătura cu locatarii, o parte dintre aceștia deranjați de gălăgia provocată de copii. O femeie care stă la etajul unu, deasupra grădiniței, este nemulțumită de faptul că nu au găsit un alt spațiu unde să mute cele trei grupe de copii. Aceasta a transmis că a depus, de-a lungul anilor, mai multe reclamații către Primăria Municipiului Iași și către școala de care ține grădinița.

„Locuiesc de 35 de ani în acest bloc, la etajul unu, chiar deasupra grădiniței. Îi aud pe copii când cântă, dar ce să fac? Părinții vin și fumează aici, în fața blocului, până ies cei mici, este gălăgie, dar nu avem ce face. Am făcut multe plângeri, suntem o scară de bătrâni și ar trebui să fie liniște. Înainte, erau patru grupe, acum sunt doar trei. Eu nu am mai văzut grădinițe la parterul unui bloc, în apartament, cred că este singura din Iași. Am făcut reclamație la primărie și la Școala «Ion Simionescu», pentru că această grădiniță ține de școala din Mircea cel Bătrân. De acum, noi ce să mai facem? Poate, cei care vor veni după noi vor face ceva, dar dacă nu s-a făcut nimic timp de ani de zile, nu cred că se va mai face ceva”, spune o locatară.

Ce spun reprezentanții ISJ Iași

Există trei grupe de copii, iar în total învață, în cele trei apartamente, un număr de 52 de copii. Sabina Manea, directorul Școlii Gimnaziale „Ion Simionescu”, a transmis faptul că nu a fost înregistrată nicio sesizare de la locuitorii din zonă, cu privire la activitatea grădiniței.

„Grădinița cu Program Normal nr. 22 funcționează la adresa din Aleea Mușatini din 2007. În anul școlar 2023-2024, în această grădiniță, au fost înscriși 52 de copii. Nu a fost înregistrată nicio sesizare de la locuitorii din zonă, cu privire la activitatea grădiniței”, declară Sabina Manea, director Școala Gimnazială „Ion Simionescu”.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași spun că unitatea de învățământ funcționează în acord cu legislația în vigoare.

„Unitatea de învățământ menționată de dumneavoastră funcționează în acord cu legislația în vigoare, are acreditările și autorizațiile necesare”, declară Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al ISJ Iași.

Primăria Municipiului Iași nu a mai construit o unitate de învățământ de stat de ani de zile, iar reprezentanții nu au făcut eforturile necesare pentru ca cei 52 de copii să nu mai învețe într-un apartament.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *