Prima pagină » Economic Local » Parcurile din Iași vor fi amenajate cu gazon ce costă aproape 130.000 euro
Parcurile din Iași vor fi amenajate cu gazon ce costă aproape 130.000 euro

Parcurile din Iași vor fi amenajate cu gazon ce costă aproape 130.000 euro

23 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Nu mai puțin de 130.000 euro vor costa rulourile de gazon ce vor fi montate în parcurile din Iași. Procedura de achiziție este programată pentru începutul lunii iulie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Servicii Publice Iași (SPI) SA, societate subordonată Primăriei Iași, anunță noi investiții legate de administrarea spațiilor verzi din oraș. Astfel, pe data de 04.07.2022, autoritatea contractantă va organiza o licitație pentru furnizarea mai multor loturi de rulouri de gazon. Valoarea estimată a contractului este de 638.000 lei, fără TVA, aproape 130.000 euro.

„Rulourile de gazon trebuie să fie obținute din semințe selecționate, din specii caracteristice tipului de gazon (soare, umbră, fin, sport) necesar diferitelor amenajări în parcuri, scuaruri, aliniamente stradale. Trebuie să fie sănătos, de culoare verde intens, dens, fără buruieni, destul de matur pentru a fi rezistent la manipulări repetate cât și la călcare. Trebuie să fie rezistent la temperaturi negative o lungă perioadă de timp, la temperaturi ridicate în condiții de seceta prelungită, rezistență bună la trafic intens, caracteristici obligatorii  fiecărui tip de gazon. Gazonul rulouri trebuie să aibă și să dezvolte un sistem radicular puternic, cu pretenții scăzute față de sol și apă. Trebuie să fie rezistent la boli și dăunători, nepretențios față de fertilitatea solului, cu o longevitate de peste 10 ani”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă intenționează să cumpere și semințe de gazon

Parcurile din Iași vor fi amenajate cu gazon timp de 1 an

Cantitatea maximă solicitată este de 44.000 metri pătrați de rulouri de gazon. Produsele ar urma să fie furnizate în perioada iulie 2022 – iulie 2023.

„Gazonul rulouri va fi livrat de furnizor la locul/depozitul beneficiarului în maximum 2 zile de la emiterea comenzii în cantitățile stabilite prin notele de comandă emise. Pentru materialul lipsă sau necorespunzător, furnizorul este obligat să înlocuiască/completeze în termen de 3 zile cu cantitatea necesară. În caz contrar furnizorul va fi obligat să suporte daune în cuantum egal cu valoarea produsului lipsă/necorespunzător înmulțit cu trei”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Și anul trecut au fost cumpărate alte loturi de rulouri.

SPI a colaborat cu firme din Iași

Recent, SPI a organizat altă licitație, pentru furnizarea mai multor loturi de turbă galbenă. La procedură a fost depusă o singură ofertă, din partea societății Garden Store SRL. Cantitatea maximă ce va fi furnizată este de 825.000 litri.

„Substratul de cultură pe bază de turbă blondă îmbunătățită solicitat trebuie să fie de înaltă calitate, complet fertilizat pentru asigurarea dezvoltării plantelor aflate în faza de babyplant și trebuie să prezinte calități constante pe întreaga durată a sezonului de plantări. Utilizarea substratului profesional pe bază de turbă blondă are o serie de avantaje: este liber de semințe de iarbă sau insecte, este liber de boli din complexul căderea plăntuțelor”, sunt condițiile cerute de autoritatea contractantă.

Parcurile din Iași vor fi amenajate cu gazon, după ce comisia de evaluare va alege oferta câștigătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`