Prima pagină » Local » Parcul pentru copii invadat de șobolani nu a intrat în reabilitare și arată mai rău pe zi ce trece. Locatarii sunt disperați: „A devenit un pericol pentru siguranța celor mici”

Parcul pentru copii invadat de șobolani nu a intrat în reabilitare și arată mai rău pe zi ce trece. Locatarii sunt disperați: „A devenit un pericol pentru siguranța celor mici”

17 sept. 2024, 02:00, 2 ,
Alexandra MAISNER în Local

Umilința ieșenilor continuă. Parcurile pentru copii, din Iași, invadate de șobolani, devin pericole uriașe pentru cei mici, iar autoritățile stau cu mâinile-n sân

Părinții reclamă din ce în ce mai des faptul că parcurile pentru copii, din Iași, se transformă în adevărate locuri periculoase pentru cei mici. Acestea nu au mai fost modernizate de ani de zile, iar ieșenii, deși sesizează problemele, aceștia susțin că Primăria Iași nu îi bagă în seamă.

Continuă umilința ieșenilor! Parcul pentru copii, care a fost invadat de șobolani de pe strada Mitropolit Varlaam, pericol pentru cei mici

Părinții copiilor care frecventează parcul de pe strada Mitropolit Varlaam din Iași sunt revoltați de faptul că, deși au făcut sesizări cu privire la situația deplorabilă în care se află spațiul de joacă, Primăria Iași nu a intervenit nici când șobolanii „au cucerit” spațiul de joacă.

„Ca și sesizare, am făcut în luna martie a acestui an. Am trimis un filmuleț în care ieșeau șobolani de sub pavelele din parc, pe pagina domnului primar, Mihai Chirica. Am primit, atunci, un răspuns de la acesta, în care mi-a fost cerută adresa completa a locației. De atunci nu s-a luat absolut nicio măsura, iar locația este din ce în ce mai regradată, a devenit un pericol pentru siguranța copiilor. Toboganele sunt rupte, unele dintre ele lipsesc, iar în locul rămas gol nu s-a pus nicio protecție, în cazul în care se urcă un copil și se întoarce, poate să cadă. Scrânciobele sunt toate crăpate și rupte, după cum se observă. Gardurile sunt rupte, iar sârmele ies de peste tot. Sunt persoane care vin cu animale de companie și le lasă să își facă nevoile în incinta locului de joacă, chiar și pe căruțul copilului (acest lucru mi s-a întâmplat chiar mie, un cățel și-a făcut nevoile pe căruțul copilului). Am apelat chiar de două-trei ori la Poliția Locală, să semnalăm faptul că nu este normal ca animalele de companie să stea în acel loc, răspunsul fiind acela că nu au echipaj disponibil să se prezinte la fața locului și să rezolvam noi problema, pe cale amiabilă. În concluzie, un dezinteres total atât din partea primăriei, cât și a Poliției Locale, asta până, Doamne ferește, se va întâmpla ceva nefericit. Parcul se află pe strada Mitropolit Varlaam, la piața Nicolina, lângă magazinul Kaufland”, a spus Irina Ștefan, mama unui copil care frecventează locația.

Parcul de joacă de pe strada Mitropolit Varlaam a fost invadat de șobolani în luna martie 2024

În aceeași locație au fost sesizate, anul trecut, probleme cu șobolanii, din cauză că parcul de joacă a fost abandonat de autoritățile locale, iar zona a devenit din ce în ce mai insalubră. Cei mici sunt obligați să se joace printre gunoaie, într-un loc de joacă care, în loc să îi bucure, mai mult îi înspăimântă.

Edilul Iașului, Mihai Chirica, a transmis reporterilor BZI faptul că parcul de joacă de pe strada Mitropolit Varlaam este pe lista locurilor de joacă în care se va interveni.

„În continuare, modernizăm parcurile din Iași. Locul de joacă de pe strada Mitropolit Varlaam se află, și el, în proiectul de reabilitare a celor 100 de parcuri din municipiu. Vă dați seama că aceste spații de joacă nu se distrug singure. Acolo este o zonă mai fierbinte, să spunem așa, avem și o stație de transport, piața, dar vom interveni și în această locație. Îl vom face.”, a declarat primarul Iașului, Mihai Chirica.

Amintim aici faptul că, de nenumărate ori, cotidianul BZI a publicat situația îngrozitoare în care au ajuns parcurile din Iași și cum acestea au devenit reale pericole pentru cei care le folosesc, însă administrația publică locală, probabil, că așteaptă să se întâmple o tragedie ca să intervină cu simț de răspundere în locațiile care ar trebui să fie sigure pentru cei mici. Anul trecut, un copil a fost luat cu targa dintr-un parc de joacă din zona centrală a Iașului, după ce leagănul în care se afla, s-a rupt. Mai mult, recent, un copil a căzut de la înălțime, de pe un tobogan, după ce balustrada acestuia s-a desprins. Parcul de copii de pe strada Mitropolit Varlaam, după ce a fost invadat de șobolani, a devenit un pericol pentru cei mici.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • ghetou de sobolanime …halal primar si consilieri si aialalti de la ailalate partide la bla bla… logerie pe felia de paine doldora banarit ca restul po-a sa joace sobolanimea hora unirii coruptilor…se stiu ei…

  • Daca romanul- ieseanul macar ar fi civilizat, ar putea si altii, dupa ei sa foloseasca parcurile. Sau politia locala sa ii amendeze pe cei care deterioreaza =strica parcurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024