Prima pagină » Economic Local » Parcul Industrial din comuna Miroslava va fi conectat la rețeaua electrică! Investiția este de 500.000 de euro
Parcul Industrial din comuna Miroslava va fi conectat la rețeaua electrică! Investiția este de 500.000 de euro

Parcul Industrial din comuna Miroslava va fi conectat la rețeaua electrică! Investiția este de 500.000 de euro

07 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Noi investiții sunt anunțate în comuna Miroslava, județul Iași. Parcul industrial va fi conectat la rețeaua electrică. Procedura este programată la finalul lunii iulie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic

Primăria Miroslava, județul Iași, continuă investițiile din comună. Pe data de 20.07.2021 este programată licitația pentru alimentarea cu energie electrică a Parcului Industrial situat în sat Brătuleni. Valoarea estimată a contractului este de 2.356.019 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro.

„Conform aviz de racordare, soluția proiectată prevede ca din celulele 20 KV nr.4 și 16 ale Stației Delphi să fie alimentat un modul de conexiuni în anvelopa din beton, modul de conexiuni din care se va realiza alimentarea celor două parcuri industriale. Posturile de transformare aferente fiecărui parc vor fi alimentate în două bucle separate fiecare cu funcționare radială”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările vor fi realizate pe parcursul a 3 etape. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul licitației.

Contractul se va derula pe o perioadă de 3 luni

Autoritatea contractantă arată că viitorul contract se va desfășura pe o perioadă de trei luni de la semnare, din care două luni înseamnă execuția.

„Termenul de execuție a lucrărilor: maximum două luni de la data predării amplasamentului și emiterii ordinului de începere lucrări. Termenul de execuție a lucrărilor include perioadele de sistare datorate condițiilor climatice nefavorabile execuției sau situațiilor imprevizibile ce pot apărea în perioada de execuție a lucrărilor, constructorul având obligația permanentă de actualizare a graficului de execuție a lucrărilor și în perioadele de sistare – executantul are obligația de a asigura protejarea lucrării pe costurile proprii”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Miroslava a organizat o licitație și pentru asfaltarea unui drum.

Mai multe firme vor să asfalteze drumurile din incinta parcului industrial

Totodată, Primăria Miroslava a lansat și procedura pentru modernizarea arterelor situate în incinta Parcului Industrial. Estimarea bugetară a licitației este de 8.370.367 lei, fără TVA, adică 1.750.000 de euro. La procedură au fost depuse nu mai puțin de șase oferte din partea societăților Danlin XXL, Mecon Iași SRL, Enviro Construct SRL, Eky-Sam SRL, CTT Construcții Safe SRL, asocierea Casrep SRL – Lucimar SRL – Bauer One SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare.

„Contractul de lucrări intră în vigoare la data semnării lui de către părți și este valabil până la îndeplinirea integral și corespunzătoare a obligațiilor de către ambele părți, iar contractul operează valabil între părți, potrivit legii, ofertei și documentației de atribuire de la data intrării sale în vigoare și până la epuizarea convențională sau legală a oricărui efect pe care îl produce. Garanția solicitată pentru lucrare este de minimum 5 ani începând cu ziua următoare semnării procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor”, sunt condițiile impuse de autoritatea contractantă.

Firma câștigătoare trebuie să realizeze lucrările în termen de șase luni de la semnarea contractului. Drumurile vizate sunt împărțite în 8 tronsoane, cu o lungime totală de 3,4 kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *