Prima pagină » Eveniment-Social » ­­­­­Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”
­­­­­Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”

­­­­­Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”

20 iun. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Începând cu 21 iunie 2024, iubitorii de povești vor avea ocazia să viziteze expoziția interactivă și incluzivă „Români de poveste”, organizată de echipa de povestitori „A fost odată” în Parcul Copou.

­­­­­Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”

Expoziția face parte dintr-un demers cultural complex, desfășurat inițial la muzee de renume din București și extins peste hotare cu sprijinul comunităților de români stabiliți în străinătate.

Lansarea va avea loc, vineri, 21 iunie 2024, ora 10.00, la intrarea în Parcul Copou. Evenimentul este sprijinit de Primăria Municipiului Iaşi. Vizitatorii vor putea scana, cu ajutorul telefonului mobil, un cod QR pentru a descoperi poveștile celor 24 români care au pus țara noastră pe harta lumii, mulți dintre ei fiind legați afectiv de orașul Iași: Mihai Eminescu, George Enescu, I.L. Caragiale, Ecaterina Teodoroiu, Henri Coandă, Nadia Comăneci, Ion Creangă, Sofia Nădejde, Smaranda Brăescu, Constantin Brâncuși, Ana Maria Brânză, Hariclea Darclée, Alexandru Ioan Cuza, Ștefan cel Mare, Ana Aslan, Vlad Țepeș, Ștefan Luchian, Traian Vuia, Emil Racoviță, Grigore Antipa, Aurel Vlaicu, Nicolae Grigorescu, Nicolae Iorga, Lucian Blaga.

Evenimentul se adresează tuturor copiilor

Poveștile pot fi accesate gratuit în format audio și în limba semnelor române prin intermediul unui cod QR care îi va direcționa pe doritori pe site https://afostodata.ro/romani-de-poveste/. Conținutul audio original poate fi ascultat și pe Spotify sau iTunes, astfel încât să fie aproape de mediile online preferate de tineri.

„«Români de poveste» este un proiect prin care încercăm să le explicam copiilor și tinerilor că au nevoie în feed-ul lor de altfel de influenceri ai României, care pot fi regi, regine, domnitori, oameni de cultură, oameni de știință, sportivi, scriitori, artiști, compozitori etc. Este o bucurie să promovăm acest proiect valoros într-o comunitate cu atâta istorie și tradiție și să le transmitem copiilor că busturile din parc pot prinde viață prin intermediul poveștii”, spune Măriuca Mihăilescu, coordonatoarea proiectului.

Colecția de resurse „Români de poveste” se adresează tuturor copiilor de vârste mai mari și mai mici, ba chiar și adulților care vor să afle mai multe despre oamenii cu realizări remarcabile în literatură, artă, sport, istorie, știință: https://afostodata.ro/romani-de-poveste/.

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture are ca misiune realizarea de conținut de calitate într-o manieră modernă și digitală, promovând diversitatea și incluziunea pentru toți copiii. Din 2018, echipa dezvoltă afostodata.ro, un concept unic în România, care conține povești, podcast-uri, fișe de lucru și quiz-uri interactive. De asemenea, desfășoară proiecte cu marile Centre Culturale, cu cele mai vizitate muzee din țară, dar și cu parteneri internaționali din Europa. Platforma este omologată ca mijloc de învățare de Ministerul Educației pentru învățământul primar și gimnazial special și de masă – nr. 25.894/I/ 12.03.2020 și se află în parteneriat cu Ministerul Mediului. În ultimii ani, poveștile audio de tip podcast au fost nominalizate la Best Branded Podcasts Webstock și se află în top 10 serii pe Spotify Romania Society and Culture.

Comentarii
  • Ce kkt de organizare! In mintea astora, daca nu ai smartphone, nu ai parte de cultura. Hai sictir cu expozitia voastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *