Prima pagină » Local » Parcul Ciurchi va fi amenajat cu aproape 25 de milioane de lei! Primăria Iași dorește să înceapă studiile de fezabilitate și proiectarea

Parcul Ciurchi va fi amenajat cu aproape 25 de milioane de lei! Primăria Iași dorește să înceapă studiile de fezabilitate și proiectarea

27 aug. 2022, 02:00, 1 ,
Andreea Andrei, în Local

Parcul Ciurchi va fi amenajat cu aproape 25 de milioane de lei și vor fi incluse dotări moderne pentru copii, dar și pentru adulți. Pentru început se propune începerea studiului de fezabilitate și a documentației de proiectare

Se propune pentru votul Consiliului Local Iași un proiect prin care parcul Ciurchi va fi amenajat cu aproape 25 de milioane de lei. În primă fază, vor fi demarate documentația de proiectare și studiul de fezabilitate. Proiectul include spațiu de joacă pentru copii, spațiu de fitness, mobilier urban, iluminat stradal, toalete publice moderne și un teren de sport multifuncțional.

Consiliul Local decide dacă parcul Ciurchi va fi amenajat

În ședința ordinară a Consiliului Local, din data de 31 august 2022, pe ordinea de zi se află proiectul prin care se propune amenajarea parcului din zona Ciurchi. Proiectul cuprinde o lucrare de mare anvergură prin care ieșenii vor beneficia de un spațiu modern de joacă, sport și relaxare.

„Scopul proiectului este reprezentat de necesitatea amenajării parcului, bogat vegetat, apărând ca o adevărată oază de verdeaţă, cu un potențial urban (simbolic, estetic, funcțional şi ecologic) puțin folosit de oraş şi pentru oraş. Fiind în acelaşi timp un loc al memoriei, al contemplației, al recreerii active, al sportului şi al culturii, precum şi un plămân verde pentru întreaga zonă, în prezent el se prezintă ca un loc degradat, greu accesibil, cu numeroase zone în care aleile au dispărut sub efectul degradării, vegetația s-a dezvoltat necontrolat în anumite zone, dotările s-au deteriorat, păstrându-se împrejmuiri neadecvate care fragmentează spațiul urban. Conform datelor menționate în documentație, imobilul este situat în zona de protecție a versanților, a unor rețele tehnico-edilitare, nu este înscris în lista monumentelor istorice din România şi nu se află în zona de protecție a vreunui monument”, se arată în proiectul de hotărâre.

Ce dotări noi ar putea avea parcul

Indicatorii tehnici ai proiectului prezintă, ca lucrări pregătitoare, decopertarea totală a terenului pentru corecturile necesare, instalarea de alei pietonale din beton cu agregate expuse, instalarea de pergole și a copertinelor din lemn pe structură metalică, dispozitive de scurgere a apelor, spații verzi și un teren de sport multifuncțional.

„Teren de sport multifuncțional – suprafața construită standard este: 42×22 m, suprafaţa de joc standard este: 40×20 m, infrastructura cuprinde stratificații din piatră şi nisip compactat, agreate de producători. Se utilizează gazon sintetic, cu înălțimea firului de 20-26 mm şi grosime mică, între 15 mm şi 35 mm, realizat din polietilenă (care nu zgârie şi nu „arde” pielea jucătorilor la contactul cu iarba). Gazonul utilizat în construcția terenurilor de minifotbal este gazon de ultimă generaţie, certificat FIFA, având o calitate deosebită”, se arată în proiectul de hotărâre.

Se propune pentru votul Consiliului Local Iași proiectul prin care parcul Ciurchi va fi amenajat cu aproape 25 de milioane de lei. În fază incipientă vor fi demarate documentația de proiectare și studiul de fezabilitate. Proiectul vizează un spațiu de joacă pentru copii, spațiu de fitness, mobilier urban, iluminat stradal, toalete publice moderne și un teren de sport multifuncțional.

Comentarii
  • Dar parcul din Dacia de lîngă strada Simionescu , când îl terminați ? Că l ați început înainte de pandemie. Ați făcut tot parcul o singura alee îngustă de 1 m , toată strâmbă și sparta in prezent . Ați tras o grămadă de furtune și fire de curent. Cine plătește apa și curentul ? Ați ridicat un mal de pământ , ai peste toate acestea au crescut buruieni de doi metrii. Un parc trebuie să aibă alei și copaci și iarbă și flori și bănci. Restul îs țigănie și pretext de cheltuit banul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *