Prima pagină » Economic Local » Parcul auto al CTP Iași se modernizează complet! Noile vehicule ultramoderne vor reduce poluarea atmosferică din municipiul Iași
Parcul auto al CTP Iași se modernizează complet! Noile vehicule ultramoderne vor reduce poluarea atmosferică din municipiul Iași

Parcul auto al CTP Iași se modernizează complet! Noile vehicule ultramoderne vor reduce poluarea atmosferică din municipiul Iași

25 aug. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Economic Local

Primăria Iași modernizează în totalitate Compania de Transport Public printr-un amplu proiect care contribuie și la reducerea poluării aerului. Parcul auto CTP Iași a fost dotat cu cinci utilaje ultramoderne care vor îmbunătăți și condițiile de lucru ale angajaților. Tot în acest an au fost instalate panouri informative în mai multe stații, a fost semnat contractul pentru achiziționarea a 16 tramvaie noi și s-a introdus o aplicație mobilă, Tranzy, pentru transportul public

Prin demersurile Primăriei Iași de modernizare a Companiei de Transport Public Iași au fost achiziționate recent cinci utilaje. Parcul auto CTP Iași a fost dotat cu două autospeciale marca Iveco, două autoutilitare marca Ford și o autospecială marca MAN.

„În Depoul Gară au intrat recent două autospeciale pentru intervenție la înălțime, la rețeaua electrică de tramvai, marca IVECO. Pentru intervențiile rapide în cazul autobuzelor a fost achiziționată o autospecială MAN, care este un atelier mobil foarte performant și necesar în orice situație neprevăzută. De asemenea, au mai fost achizițonate și două autoutilitare marca Ford, cu dotări moderne, necesare pentru intervențile imediate la calea de rulare a tramvaielor și nu numai”, au comunicat reprezentanții Primăriei Iași.

Noile vehicule vor îmbunătăți condițiile de lucru ale angajaților CTP Iași

Vehiculele ultramoderne vor ajuta la intervențiile echipei Companiei de Transport Public Iași, îmbunătățind condițiile de lucru și reducerea poluării atmosferice în Iași.

„Primăria Municipiului Iași și Compania de Transport Public (CTP) Iași se aliniază tot mai mult politicii Uniunii Europene de îmbunătățire a calității aerului prin reducerea poluării atmosferice. Astfel, parcul auto al CTP Iași a fost dotat cu vehicule ultramoderne pentru intervențiile tehnice în cazul vagoanelor, al infrastructurii de tramvai și al autobuzelor. Toate dotările de ultimă generație ale acestor vehicule înseamnă timpi foarte reduși de intervenție a echipelor CTP Iași, dar și condiții de lucru moderne pentru angajați”, au mai declarat reprezentanții Primăriei Iași.

Aplicația Tranzy, pusă la dispoziție de Primăria Iași, a atins limita de 1.000 de utilizatori de Android

Un alt demers realizat de Primăria Iași și CTP pentru modernizarea transportului public o reprezintă introducerea și dezvoltarea aplicației Tranzy. Aplicația pentru mobil a intrat în faza de testare pentru început cu o limită de număr de 1.000 utilizatori pentru iOS și 1.000 pentru Android. Aceasta a atins vineri limita de 1.000 de utilizatori pentru Android, fapt pentru care a crescut limita la un număr de 2.000 de astfel de utilizatori. Aceștia pot vedea, în timp real, minutele de sosire a mijloacelor de transport în stație, liniile de transport disponibile și stațiile prin care acestea trec. Totodată, călătorii ieșeni care utilizează aplicația Tranzy vor afla rapid stațiile din proximitate și variante pentru destinația vizată, dar și devierile de traseu, intervențiile sau blocajele din trafic.

Proiecte ample ale Primăriei Municipiului Iași pentru modernizarea transportului public

În luna februarie a acestui an au fost instalate primele dispozitive de monitorizare electronică a timpilor de urmărire a mijloacelor de transport ale Companiei de Transport Public SA. Astfel, Primăria Municipiului Iași dorește să amenajeze până la sfârșitul acestul an 100 astfel de panouri care permit afișarea timpilor de sosire a mijloacelor de transport în stație. Până la începutul lunii august au fost deja montate 22 de panouri informative. De altfel, parcul auto al Companiei de Transport Public Iași se va mări cu 16 tramvaie noi începând cu anul 2021. Tramvaiele sunt realizate de compania PESA și vor fi trimise eșalonat în 22 de luni de la data semnării contractului la începutul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *