Prima pagină » Actualitate » Parcarea subterană a blocului din Constanța nu avea autorizaţie ISU. 37 de maşini au fost cuprinse de flăcări. Imaginile infernului, surprinse de locatari – GALERIE FOTO, VIDEO

Parcarea subterană a blocului din Constanța nu avea autorizaţie ISU. 37 de maşini au fost cuprinse de flăcări. Imaginile infernului, surprinse de locatari – GALERIE FOTO, VIDEO

16 dec. 2021, 09:17,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Incendiu de proporţii în municipiul Constanța. Imaginile din timpul tragediei produse într-o parcare subterană a unui bloc se aseamănă cu cele din infern. Pe fotografiile cu un puternic impact emoţional se poate observa cum locuitorii imobilului încearcă panicaţi să fugă din calea flăcărilor. Alte zeci de persoane au trebuit evacuate chiar de pompierii ajunşi la faţa locului.

Autoritățile le-au oferit celor care au rămas fără case în prag de sărbători posibilitatea să se cazeze temporar în două locuri din Constanţa.

Incendiu într-o parcare din Constanța. 37 de maşini distruse de flăcări

Peste 200 de pompieri au intervenit la faţa locului pentru a lichida incendiul puternic izbucnit la o parcare subterană a unui bloc din Constanța. În aceste momente, autorităţile au deschis o anchetă şi încearcă să afle care a fost cauza exactă care a condus la tragedie.

Se ia în calcul un scurtcircuit la una dintre mașini, care s-ar fi extins și la celelalte autovehicule parcate, ulterior la fațada blocului. De asemenea, potrivit oamenilor legii parcarea nu ar avea autorizaţie de incendiu ISU.

În această dimineaţă, 16 decembrie 2021, a fost declanşat planul roşu de intervenţie. 37 de maşini au fost distruse complet, iar peste 250 de locatari au fost evacuaţi. Din nefericire, 6 persoane, printre care şi un copil, au fost transportaţi de urgenţă la spital cu atacuri de panică şi intoxicaţi cu fum.

Constănţenii au comparat incendiul cu un infern

Incidentul produs la ora 01:00 în parcarea subterană a unui bloc situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din zona Km 4- 5, la ieșirea din Constanţa a fost asociat de locatari cu un infern.

Maşinile au fost făcute scrum, faţada imobilului a fost cuprinsă de flăcări, iar bubuiturile se auzeau din secunda în secunda. Peste 150 de apartament au fost afectate.

Peste 200 de pompieri, jandarmi şi paramedici au intervenit la incendiu.

„Un incendiu la un ansamblu de locuinţe. În total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale. Au ars 36 de autoturisme, 25 în subsol în parcare, iar celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului”, spune ISU Constanța care a intervenit la incendiul din parcarea subterană.

Oamenii spun că s-au trezit în mijlocul infernului.

„Dormeam şi am auzit o bubuitură. Nu ştiu exact de la ce s-a întâmplat”, spune o locatară evacuată. 6 persoane printre care şi copii au ajuns la spital cu atacuri de panică şi intoxicați cu fum.

„Sunt fost 6 persoane asistate medical inițial, dar şi celelalte persoane evacuate sunt evaluate”, a mai spus ISU Constanţa.

ISU Iaşi trage un semnal de alarmă pentru prevenirea incendiilor

Forţele de intervenţie din Iaşi au tras un semnal de alarmă şi au sfătuit cetăţenii să fie atenţie şi precauţi pentru a evita producerea de incendii violente. De asemenea, au transmis şi o serie de măsuri care ar putea salva vieţi şi lucruri materiale.

„Pentru evitarea altor situaţii şi alte evenimente nedorite facem un apel către cetăţeni să dea dovadă de atenţie la punerea în funcţiune a sistemelor de încălzire şi la utilizarea focului deschis. În acest sens reamintim o serie de măsuri preventive menite să asigure înlăturarea cauzelor posibile de iniţiere a unui incendiu. De asemenea nu folosiţi sistemele electrice cu defecţiuni, improvizaţii sau fără protecţia corespunzătoare faţă de materialele sau substanţele combustibile din spaţiul în care sunt utilizaţi.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic. Nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt. Prepararea hranei prin foc deschis se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la vecinătăţi. Interziceţi copiilor jocul cu focul în condiţii şi locuri în care se pot produce incendii”, au conchis pompierii ieşeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024