Prima pagină » Titlurile zilei » Parcare ilegală pe un teren din Iași cu proiect de milioane de euro! Florarii Costel și Geanina Avram încasează de zece ani fără să fie deranjați. „Am să-i demonstrez că sunt o doamnă și o cucoană” – FOTO

Parcare ilegală pe un teren din Iași cu proiect de milioane de euro! Florarii Costel și Geanina Avram încasează de zece ani fără să fie deranjați. „Am să-i demonstrez că sunt o doamnă și o cucoană” – FOTO

11 mai 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Florarii Costel și Geanina Avram exploatează o parcare ilegală în zona Tudor Neculai, din Iași. Vecinul le-a făcut plângere, dar afacerea a continuat. Într-o discuție cu reporterii BZI, recomandați ca potențiali clienți, Costel Avram a precizat că nu este nevoie de contract și că taxa este de 60 lei pe lună

Costel și Geanina Avram dețin un teren pe care l-au tranformat într-o parcare ilegală

Costel și Geanina Avram dețin un teren pe care l-au tranformat într-o parcare ilegală

Conflictul dintre soții Avram și vecinul Mircea Cazacu a escaladat. Totul a început de la un proiect imobiliar deținut de către Costel și Geanina Avram, proprietarii unei florării din apropierea CUG. Terenul de 2.528 de metri pătrați este identificat la intersecția Aleea Tudor Neculai – Șoseaua Nicolina, nr. 58, în apropierea Bisericii Baptiste. Proiectul prevedea construirea unui bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime 2S+P+12E și alt imobil cu patru etaje. Mircea Cazacu a contestat în instanță hotărârea de Consiliu Local care permitea construirea blocurilor.

Vecinul a reclamat faptul că nu a fost consultat și că imobilele vor umbri locuința individuală deținută chiar lângă amplasamentul soților Avram. Recent, Mircea Cazacu a pierdut procesul la Curtea de Apel Iași. Despre imobilul deținut de Mircea Cazacu s-a arătat în edițiile trecute ale BZI că, în baza unei autorizații pentru hală de producție, cu regimul de înălțime P+E, la recepția lucrărilor s-a ajuns la două niveluri suplimentare: demisol și mansardă. Recent, Mircea Cazacu a arătat că soții Avram exploatează ilegal terenul deținut. Mai precis, au transformat-o în parcare cu plată, dar fără să declare veniturile.

Parcare ilegală pe un teren din Iași: „Am făcut sesizare la Primărie, dar degeaba”

Terenul soților Avram a devenit târg de mașini

Terenul soților Avram a devenit târg de mașini

Mircea Cazacu a explicat că soții Avram exploatează parcarea ilegală de mai bine de zece ani. La un moment dat, în 2015, proprietarii terenului au fost amendați de Primăria Iași pentru că nu dețineau autorizație de funcționare pentru activitatea de parcare a autovehiculelor.

„Au fost amendați, dar atât. Ei sunt mână-n mână cu Primăria. Am fost în audiențe, dar nu s-a întâmplat nimic. Ei fac asta de zece ani și iau bani la negru. Nimeni nu face nimic. Cei care treceau pe acolo și voiau să parcheze erau fugăriți de un om care lucra pentru ei. De ce nu s-a intervenit? Ei au încasat la negru mulți bani. El a dat locurile la vecinii din blocurile alăturate”, a declarat Mircea Cazacu.

Capacitatea parcării improvizate este de cel puțin 50 de autovehicule. Reporterii BZI au indentificat multe mașini parcate cu anunț de vânzare pe parbriz. Legal, mașinile scoase la vânzare pot staționa în zone special amenajate cum ar fi târgul de mașini, administrat de Primăria Iași. În ultima perioadă, în zona CUG, au fost anunțate mai multe proiecte imobiliare.

Costel Avram: „Parcarea costă 60 de lei pe lună”

Proprietarii terenului se jură că nu cer taxă deși în conversația cu un potențial client a cerut o sumă fixă

Proprietarii terenului se jură că nu cer taxă deși în conversația cu un potențial client a cerut o sumă fixă

Reporterii BZI s-au prezentat ca potențiali clienți. Costel Avram a precizat în cadrul unei convorbiri telefonice că i-a fost bine mulți ani, dar acum trebuie să desființeze parcarea începând cu data de 1.06.2022. Chiar și așa, era dispus să închirieze un loc de parcare pentru o perioadă de două săptămâni.

„Vă cred, cu mare plăcere. Am avut o parcare improvizată, dar se desființează. Cam în două săptămâni ne apucăm de niște lucrări în zonă. Drept să vă spun, nu m-am uitat să văd dacă mai sunt locuri, tot au mai venit vecini, au mai tras acolo. Mă uit diseară, după ce se ocupă locurile. Să văd dacă mai am ceva și vă sun. 60 lei pe lună era. Nu-i niciun contract. De la 1 iunie desființăm, nici nu le-am luat bănuți pe luna mai ca să stea. Au stat atâția ani cu mine, a mai ieșit un bănuț pentru impozitul pe teren, pentru că e foarte mare, este curți-construcții. Ei m-au ajutat pe mine și eu i-am ajutat cu locuri de parcare”, a spus Costel Avram.

Reprezentanții Primăriei Iași au precizat pentru BZI că vor verifica situația semnalată.

Proprietarul terenului: „Acolo este gratuit”

Când a fost contactat de reporterii BZI, Costel Avram a negat că ar încasa taxă pe locurile de parcare.

„Nu, se joacă copiii cu mingile acolo. E un maidan, am lăsat să tragă toată lumea. Nu iau nimic. Să nu zică lumea că sunt mare proprietar”, este varianta bărbatului pentru BZI.

În schimb, soția acestuia a ținut să facă câteva precizări legate de acțiunile lui Mircea Cazacu.

„Mă face să calc peste Dumnezeu. El mă scormonește pe mine. Eu în viața mea nu am făcut o reclamație. Are un perete de pe casă care e construit pe trotuar. Scările alea sunt făcute pe trotuare. Omul este dus cu pluta. În 2018, am obținut PUZ-ul nu am ridicat. Mi-au trimis Anaful și Antifrauda. Acolo, parcarea este gratuită. Câte mașini sunt acolo? Să ferească Dumnezeu să mă duc la Poliția Locală să aduc în vedere că omul mă scormonește. Ce vrea de la mine, vrea bani. Mi-a cerut o sută și ceva de mii de euro. Am să-i demonstrez că sunt o doamnă și o cucoană. Am jurat că nu o să fac rău nimănui. Nu o să-i răspund cu aceeași monedă. E ca râia omul ăsta”, a explicat Geanina Avram.

Rămâne de văzut dacă autoritățile vor verifica parcarea ilegală de pe terenul din Iași.

Comentarii
  • zoaia calomioasa

    Jurnalistu lui peste acolo este un teren proprietatea iar proprietarii masinilor pot afisa in geam ca esti un jurnalist de 2 parale

  • mircea cazacu e acelasi care a „confiscat” trotuarul de langa proprietatea lui? 🙂 de ce nu cumpara de la vecini putin teren sa isi mute tuia acolo si sa faca trotuar in fata proprietatii…. femeile cu carurioare de copii trebuie sa ocoleasca plantatia lui prin strada…. masinile de pe proprietatea privata din spatele lui deranjeaza mai putin

  • Nu nu e acelasi ! de fapt acolo NU a existat vreodata inainte trotuar !, dar daca esti tolomaca si insisti cu caruciorul cu bebelus mergi macar pina in intrersectie sa vezi ca nu exista trotuar nici la spalatoria auto nici la service !, de fapt acolo se parcheaza masinile pina in strada !, dar fiind asa o necesitate de mare la tine afla ca doar peste strada este trotuar de 3 metri latime care a fost acolo dintodeauna !, aa si ala e ocupat de masini parcate acolo !, alea nu te deranjeaza la carucior ? ori ai tu draci pe Mircea ?

  • mircea, tu esti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *