Prima pagină » Local » Parc industrial la Tehnopolis Iași! Consiliul Local va aviza proiectul de investiții de lângă combinatul Fortus SA – LIVE VIDEO
Parc industrial la Tehnopolis Iași! Consiliul Local va aviza proiectul de investiții de lângă combinatul Fortus SA - LIVE VIDEO

Parc industrial la Tehnopolis Iași! Consiliul Local va aviza proiectul de investiții de lângă combinatul Fortus SA – LIVE VIDEO

04 oct. 2021, 10:05,
Vlad Rotaru în Local

Primăria Iași va demara o investiție privind înființarea unui parc industrial pe platforma Tehnopolis SA. Proiectul va fi avizat de plenul Consiliului Local în ședința ordinară ce va avea loc astăzi, 4 octombrie 2021. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura și alte proiecte de hotărâre

Un nou parc industrial ar urma să apară în municipiul Iași. Autoritatea locală va începe procedurile de înființare a Parcului Industrial Tehnopolis, un proiect de hotărâre în acest sens urmând a fi discutat de către aleșii locali în cadrul ședinței ordinare de astăzi, 4 octombrie 2021. Municipalitatea ieșeană are în plan fondarea unui parc industrial în str. Poitiers, pe platforma Fortus SA, pe o suprafață de aproximativ 19,5 hectare de teren. Acesta a devenit proprietatea municipiului Iași în contul datoriilor acumulate de societatea Fortus SA către autoritatea locală.

UPDATE: Ședința Consiliului Local a început.

Parc industrial la Tehnopolis, lângă fostul combinat Fortus SA

Parcul industrial va fi administrat de către SC Tehnopolis SRL, la care municipiul Iași, prin Consiliul Local Iași, este asociat unic. În proiectul de hotărâre ce va fi discutat de Consiliul Local Iași se arată și în ce constă investiția de la capătul orașului.

„Parcul Industrial Tehnopolis va fi utilizat pentru dezvoltarea activităților economice, de cercetare științifică, de producție industrială și servicii, de valorificare a cercetării științifice și/sau de dezvoltare tehnologică, într-un regim de facilități specifice, în vederea valorificării potențialului uman și material al Iașului”, se arată în proiectul de hotărâre.

Tehnopolis Iași este gestionat de Primăria Iași, după ce Consiliul Județean a renunțat la calitatea de asociat pentru a lua în administrare Centrul Expozițional „Moldova”.

Noi investiții pe platforma industrială din municipiu

Noul parc industrial de la Iași vine în completarea altor investiții asemănătoare derulate de către Consiliul Județean, cum ar fi parcul de la Lețcani. În proiectul de hotărâre se mai arată și ce investiții vor ajunge la noul parc industrial.

„Avantajele creării unui parc industrial sunt multiple, dintre cele mai semnificative fiind atragerea de investitori privați, stimularea antreprenorialului și asigurarea concurenței loiale. În plus, companiile cu afaceri găsesc spațiul potrivit pentru deschiderea sau continuarea nestânjenită a activității, iar forța de muncă locală poate fi angajată de companiile găzduite de parcul industrial, ceea ce contribuie la reducerea șomajului și creșterea veniturilor către bugetul local”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Noi proiecte pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local

În cadrul ședinței de Consiliu Local, pe ordinea de zi vor figura și alte proiecte de hotărâre. Un proiect major pe ordinea de zi ține de contractarea unui împrumut de 20,4 milioane de euro pentru modernizarea depoului de tramvaie din cartierul Dacia. Este vorba de contractarea unui împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Fondurile vor fi destinate pentru modernizarea și extinderea depoului de tramvaie din Dacia, a reabilitării cinematografului „Dacia” din cartierul Alexandru cel Bun, dar și pentru reabilitarea termică a unor unități de învățământ. Municipalitatea a lansat deja primele schițe pentru modernizarea completă a depoului de tramvaie din zona cartierului Dacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *