Prima pagină » National » Paraziții și Macanache amendați la UNTOLD! Reacția lui Ombladon: ”Ne întoarcem la Ceaușescu”
Paraziții și Macanache amendați la UNTOLD! Reacția lui Ombladon: ”Ne întoarcem la Ceaușescu”

Paraziții și Macanache amendați la UNTOLD! Reacția lui Ombladon: ”Ne întoarcem la Ceaușescu”

11 aug. 2023, 10:41,
în National

Paraziții și Macanache au fost amendați după ce au cântat la UNTOLD. Ombladon a avut o reacție în care a afirmat că amenzile reprezintă o intoarcele la epoca Ceaușescu când cenzura era în vogă.

Vă aducem aminte faptul că la UNTOLD au fost amendate mai multe persoane, printre care Gheboasă – cel de la care a pornit întreg scandalul – dar și alți artiști. Gheboasă a urcat pe scenă și a cântat mai multe melodii ce conțineau versuri vulgare și care îi puneau pe cei de etnie romă în poziții umilitoare. Artistul a mărturisit de mai multe ori că el este țigan, asta însemnând că e dificil ca un cetățean de etnie romă să fie acuzat că a discriminat un rom.

Paraziții și Macanache amendați la UNTOLD

UNTOLD 2023 a fost unul cu scandal. Toată povestea a pornit de la trapperul Gheboasă care a iscat un scandal în toată regulă în momentul în care a cântat o melodie care conținea mai multe expresii vulgare. De altfel, acesta a fost amendat iar artiști precum Paraziții și Macanache au primit și ei amenzi la UNTOLD din partea Jandarmeriei Cluj. Interesant este faptul că Jandarmeria nu și-a pus întrebări despre modul în care a fost permis accesul minorilor cu vârste de 14-15 ani într-o zonă în care se promova consumul de băuturi alcoolice, jocurile de noroc sau consumul de tutun.

Acest lucru a fost punctat și de artistul Zannidache ce a vorbit deschis despre cum părinții au o responsabilitate foarte mare atunci când este vorba despre permiterea minorilor în asemenea locații:

” Părinții lor, ei sunt de vină! Ce căutau copiii aceia de 14 – 15 ani la concerte, fără, cel mai probabil, știința părinților? Ce făceau părinții în timpul ăla? Se f…în cur?”, a declarat Zanni Zanidache.

În altă ordine de idei trebuie să punctăm faptul că, cel mai probabil, amenzile vor fi contestate și vor fi anulate pentru că dreptul de exprimare în cazul artiștilor este un drept garantat atât de constituție cât și de CEDO (Curtea Europeană pentru Drepturile Oamenilor.).

Legătura dintre UNTOLD și SRI

Interesant este faptul că există o legătură între UNTOLD și SRI. Trebuie să menționăm că- Bogdan Buta, unul dintre fondatorii UNTOLD este fiul unui fost șef din SRI. Bogdan Buta s-a născut la Iași unde a stat până la vârsta de 1 ani când s-a mutat în Oradea.

De altfel, Bogdan Buta este un apropriat al primarului Emil Boc care a organizat în 2015 prima ediție a UNTOLD. Concret, printr-un conglomerat de ONG-uri, Primăria Cluj a finanțat un festival numit UNTOLD, denumire ce era înregistrată la OSIM de către Bogdan Buta.

Într-o poziționare oficială, primarul Emil Boc i-a ”urecheat” pe organizatorii UNTOLD pentru că a permis artiștilor să cânte melodici ce conțineau versuri injurioase. Totuși, Emil Boc nu a vorbit absolut nimic despre faptul că în fiecare an organizatorii permit accesul minorilor în spații care sunt destinate adulților, în spații unde, după cum se arată mai sus, sunt promovate băuturile alcoolice, consumul de tutun și jocurile de noroc. Așadar, Paraziții și Macanache au fost amendați la UNTOLD dar există aproape o certitudine că vor câștiga în instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *