Prima pagină » Turism » Drumetii » Paradisul cu plante rare din Muntii Bucegi: Turbaria Laptici
Paradisul cu plante rare din Muntii Bucegi: Turbaria Laptici

Paradisul cu plante rare din Muntii Bucegi: Turbaria Laptici

10 nov. 2014, 12:42,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:30587;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}
Amatorii de drumetii montane au un nou obiectiv turistic in Bucegi. Turbaria Laptici, in apropiere de lacul Bolboci, este un mic paradis vegetal, in care specii spectaculoase de plante pot fi observate tot timpul anului.
Turbaria Laptici este cea mai noua atractie a Parcului Natural Bucegi. La 1500 de metri, aria protejata se intinde pe 15 hectare, unde creste un numar impresionant de plante. Vizitatorii au la dispozitie 800 de metri de podete de lemn pentru a putea vizita neobisnuita rezervatie.

Vezi si Drumul din Romania unde nimeni nu are voie cu masina. De ce isi „fac cruce” turistii  

Valentin Balan, manager Parcul Natural Bucegi:  „Turba este, de fapt, un tip de sol in care materiile organice nu se descompun in totalitate. Creeaza o biodiversitate a florei si a faunei care se gasesc localizate doar in aceasta zona”.
Turbaria Laptici este singurul loc din tara unde creste salcia de turba, o specie care a supravietuit erei glaciare. Tot aici cresc salcia bicolora, muschiul de turba si bumbacarita, scrie stiri.tvr.ro.
Vizitarea turbariei este gratuita, iar traseul se parcurge in aproximativ 30 de minute. Pe timpul iernii, rezervatia este inchisa. Accesul in turbarie se face pe drumul asfaltat care face legatura dintre Sinaia si zona Padina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *