Prima pagină » Local » Parada șmecherilor începători, la Poliția Municipiului Iași! Au fost arestați după ce au împărțit o pradă „uriașă”: 66,6 lei de căciulă – EXCLUSIV

Parada șmecherilor începători, la Poliția Municipiului Iași! Au fost arestați după ce au împărțit o pradă „uriașă”: 66,6 lei de căciulă – EXCLUSIV

21 ian. 2023, 02:00, 2 ,
Lucian SAVA, în Local

Șase tineri, unii dintre ei abia deveniți majori, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați de tâlhărie. Cei șase au sustras un portofel din buzunarul unui tânăr într-un complex rezidențial din Iași

Șase tineri s-au gândit că începutul anului 2023 poate fi unul promițător. Cum se spune că noul an trebuie să te găsească cu bani în buzunare, cei șase s-au gândit că ar fi bine să respecte zicala. Au pus la cale un plan și au acționat. Într-un cartier rezidențial au pus ochii pe un tânăr.

Probabil s-au gândit că bărbatul avea bani în buzunare, așa că l-au tâlhărit. Astfel, i-au luat portofelul dintr-un buzunar, în care se aflau 400 de lei. Victima a mers și a depus o plângere la poliție.

Oamenii legii au intrat pe fir și au deschis un dosar penal în cadrul căruia au făcut mai multe verificări. Nu a fost prea ușor pentru polițiștii ieșeni să-i găsească pe cei șase tineri, însă au reușit.

Cei șase tâlhari au fost prinși cu ajutorul polițiștilor din Mureș și Cluj

Pentru ca tâlharii să fie prinși, polițiștii din Iași au colaborat cu cei de la Cluj și Mureș.

„Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat șase tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, la data de 3/4 ianuarie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, aceștia i-ar fi smuls unui tânăr portofelul din care ar fi sustras 400 de lei.

Pentru depistarea unuia dintre cei șase tineri, polițiștii ieșeni au beneficiat de sprijinul colegilor de la IPJ Cluj și IPJ Mureș, acesta fiind localizat pe raza municipiul Cluj. La data de 18 ianuarie a.c., cei șase tineri bănuiți de comiterea faptei au fost conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Au fost arestați preventiv pentru 30 de zile pentru tâlhărie

La data de 19 ianuarie, cei șase au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Astfel, judecătorii ieșeni au decis ca tinerii să fie arestați preventiv pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă să stea ani grei în spatele gratiilor. Cei șase tineri se numesc Ronaldo Ștefan Teodorescu, Giovani Florin Denis, Adrian Lupu, Rareș Ștefan Olaru, Cristian Măgureanu și Robert Gabriel Chiurlea. Trebuie precizat că unii dintre tinerii arestați au mai fost în vizorul polițiștilor chiar zilele trecute.

„Cinci tineri au fost reţinuți de poliţiștii Secţiei 3 Poliţie Iaşi pentru comiterea mai multor furturi. În cadrul cercetărilor efectuate privind mai multe furturi comise pe raza municipiului Iaşi (din automate de ţigări electronice şi din societăţi comerciale), în cursul zilei de 14.01.2023, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Iaşi cinci tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani, toţi fiind din municipiul Iaşi.

Aceştia sunt cercetaţi pentru comiterea, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, a unui număr de șapte furturi din automate de ţigări electronice şi din societăţi comerciale (profil telefonie mobilă)”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Comentarii
  • iesean get beget

    Ehei ce curele bune se gaseau pentru spatele lor acum cativa ani la Sarbatorile Iasului dar parintii lor au bagat mici si bere in ei in loc de educatia propriilor copii.

  • Frumoasa fotografie, demna de pus pe holurile scolilor de politie, unul cu mana in buzunar, altul cat paiul se uita sa nu se impiedice el, halal politia romana. Astea or fi procedurile de escortare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *