Prima pagină » Actualitate » Parada militară din Rusia de 9 mai! Vladimir Putin defilează cu armament nuclear – FOTO, VIDEO

Parada militară din Rusia de 9 mai! Vladimir Putin defilează cu armament nuclear – FOTO, VIDEO

09 mai 2022, 08:51, 2 ,
în Actualitate

În Rusia este programată o paradă militară pentru a celebra victoria împotriva Germaniei naziste pe 9 mai. Străzile din Moscova sunt pregătite pentru o paradă a forțelor armate rusești.

Specialiștii susţineau că Vladimir Putin ar putea declara război Ucrainei în mod oficial. Acest lucru ar putea duce la o mobilizare a milioanelor de rezerviști.

Iată parada militară din Rusia de 9 mai

Ziua de 9 mai are o importanță istorică pentru Rusia. Data marchează înfrângerea Germaniei naziste, iar în Moscova și alte zeci de orașe este de așteptat organizarea unei parade militare.  Rusia spune că este o prostie că va declara război total Ucrainei de Ziua Victoriei. Până acum, Moscova a negat că este în război, referindu-se în schimb la invadarea Ucrainei drept o „operație militară specială”.  Dar oficialii occidentali au speculat că președintele Vladimir Putin ar putea folosi parada pentru a anunța o escaladare a acțiunii militare.

În zilele premergătoare invaziei din 24 februarie, oficialii ruși au stat la coadă pentru a ridiculiza sugestiile privind o invazie iminentă drept „isterie și propagandă occidentală”. Cu toate acestea, au invadat, prinzând prin surprindere chiar și mulți ucraineni.  În ajunul Zilei Victoriei, în timp ce războiul a avut loc în țara sa, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că Rusia „a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial”.

Tancurile sunt pregătite pentru a defila la parada militară din Rusia

El a spus că întreaga lume liberă poate vedea că Ucraina este „partidul binelui în acest război”, adăugând că Rusia „va pierde pentru că răul pierde întotdeauna”.  Liderii occidentali au folosit și ocazia Zilei Victoriei pentru a denunța acțiunile Rusiei în Ucraina.  Premierul canadian Justin Trudeau, care a vizitat Ucraina, a declarat pentru agenția de presă Reuters că președintele rus Vladimir Putin „merge împotriva valorilor pentru care au luptat și au murit atât de mulți oameni”. Iar liderii grupului G7 au spus că acțiunile lui Putin au adus „rușine Rusiei și sacrificiile istorice ale poporului său”.

Ce spun analiștii politici despre parada militară din Rusia

Pe de altă parte, analiștii politici au explicat de la începutul conflictului că data de 9 mai are o mare însemnătate pentru Vladimir Putin și pentru poporul rus. Părerile acestora au fost împărțite în două ipoteze. O parte dintre aceștia anunțau că Vladimir Putin își dorește anunțarea victoriei în Ucraina pe data de 9 mai, iar o altă parte dintre aceștia anunțau că Vladimir Putin va declara în mod oficial război în Ucraina. Analistul politic H.D. Harmann spunea că rușii au spus că se află în a doua fază a războiului din Ucraina și că propaganda ucraineană declară că în Mariupol rușii vor defila:

Propagandă ca să insulte memoria celor 22 milioane de cetăţeni morţi în marele război patriotic a născut că Vladimir Putin de 9 mai va da declaraţie de război împotriva Ucrainei. Dar reamintim că propagandă ca Rusia este înfrântă. Dar ruşii au declarat că se află în a doua fază, că au început să dea cu rachete. Ca să susţină propagandă că ruşii au pierdut războiul, s-au trezit că le zboară rachetele inteligente şi unde mai era slăbiciunea Rusiei? Şi atunci a venit ideea de 9 mai. Acum nu se ştie ce va fi, dar propaganda din Ucraina vine şi spune că la Mariupol ruşii vor avea o paradă cu 2.000 de soldaţi ucraineni învinşi. explica analistul politic.

În altă ordine de idei, vom vedea cum parada militară din Rusia va influența războiul din Ucraina.

Comentarii
  • de asta e blocata intersectia din tg cucu? si poluieaza fonic unu cu fluierul?

  • Cand il impusca pe Putin cu o mitraliera in rafale?idiotul traieste ca sa ucida si sa distruga tot, toate tarile. Pana cand?Chiar nimeni nu-l poate executa pe criminalul schizofrenic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`