Prima pagină » Actualitate » Parada Junilor 2022 – GALERIE FOTO, VIDEO

Parada Junilor 2022 – GALERIE FOTO, VIDEO

01 mai 2022, 12:40,
BZI.ro, în Actualitate

A început Parada Junilor 2022! După doi ani de întrerupere, din cauza restricțiilor legate de pandemie, anul acesta Brașovul reia tradiția Coborârii Junilor în Cetate.

Vor fi 215 juni călare care vor urma același traseu din fiecare an. Astfel, Parada Junilor a început din Piaţa Unirii, la ora 11.00 și se va termina la Pietrele lui Solomon, în jurul orei 14.00. Traseul este următorul: Piaţa Unirii – Strada Constantin Brâncoveanu- George Bariţiu – Piaţa Sfatului – str. Mureşenilor – Bulevardul Eroilor – str. Republicii – Piaţa Sfatului – str. Apollonia Hirscher – str. Poarta Schei – str. Prundului – str. Pe Tocile – str. Podul Creţului.

Participanții au fost provocați să vină îmbrăcați  în costume populare sau cel puțin să poarte un obiect din ținuta populară.

„Chiar daca an de an avem impresia că este din ce în ce mai greu, datoria fata de strămoșii noștrii care ne privesc din gradina lui Dumnezeu și au întâmpinat greutăți în păstrarea obiceiului de-a lungul timpului și mândria cu care cei mai tineri dintre noi îmbracă costumele sfinte ale junilor, ne face și mai responsabili față de obiceiul nostru al tuturor brașovenilor.
Am trecut prin atâtea încercări în ultimii ani, dar indiferent de ce se vă întâmplă noi Junii Brașovului, apărători ai credinței, iubitori de tradiție și romanism vom fi aici pentru a duce mai departe cel mai important eveniment cultural din Brașov.”, spun Junii.

Sursa: transilvania365.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *