Prima pagină » Informații utile » Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Cea mai frumoasă rugă către Maica Domnului

Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Cea mai frumoasă rugă către Maica Domnului

11 iul. 2024, 10:09,
în Informații utile

Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu se poate cânta oricând, dar în mod deosebit înainte sau în timpul postului Adormirii Maicii Domnului.

Te poți ruga la acest Paraclis ori de câte ori este nevoie, mai ales atunci când avem probleme fie ele de ordin spiritual sau de sănătate. În orice vreme de nevoie, acest paraclis sfânt al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu se poate citi.

 Când și cum se citește Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

Termenul „paraclis” provine din greacă și înseamnă „mijlocire” sau „implorare”. În contextul creștin, paraclisul este o rugăciune specială prin care se cere ajutorul și protecția Fecioarei Maria, considerată cea mai puternică mijlocitoare între Dumnezeu și oameni.

Acest Paraclis este un imn adresat Maicii Domnului, o rugăciune foarte specială recitată atât de corul bisericesc, cât și de orice creștin care are nevoie de ajutor. Această rugăciune este una dintre cele mai populare și frumoase cântări adresate Fecioarei Maria de către creștinii din toate părțile lumii.

Paraclisul Maicii Domnului poate fi citit în diferite ocazii și momente ale vieții. Atunci când suntem într-un moment de cumpănă, dar și în posturile mari. Este o practică obișnuită ca Paraclisul să fie citit în timpul posturilor mari ale Bisericii Ortodoxe, cum ar fi Postul Mare și Postul Adormirii Maicii Domnului (1-15 august). În special în Postul Adormirii, Paraclisul este citit zilnic în biserici.

Paraclisul poate fi citit și în zilele de sărbătoare dedicate Maicii Domnului, cum ar fi Buna Vestire (25 martie), Nașterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie) și Adormirea Maicii Domnului (15 august).

 Cum se citește Paraclisul

Deși nu există o cale greșită sau corectă de a te ruga, citirea acestui sfânt paraclis implică respectarea unor anumite structuri liturgice și poate varia ușor în funcție de tradițiile bisericești locale și de preferințele personale. Pentru a te ruga către Maica Domnului prin acest frumos Paraclis, începe prin a crea un mediu liniștit și curat pentru rugăciune. Poți aprinde lumânări și tămâie, iar icoana Maicii Domnului poate fi așezată în fața ta. Este important să ai o atitudine de reculegere și smerenie.

Paraclisul începe de obicei cu rugăciuni introductive, cum ar fi rugăciunea „Împărate Ceresc”, urmată de Trisaghion (rugăciunile „Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi”) și alte rugăciuni introductive.

Apoi poți citi troparele și condacele. Acestea sunt imnurile specifice care alcătuiesc paraclisul. Troparele sunt imnuri mai scurte, iar condacele sunt imnuri mai lungi care povestesc diferite aspecte ale vieții și mijlocirii Maicii Domnului. Acestea sunt intercalate cu refrenuri și rugăciuni specifice.

De asemenea, fiind de dimensiuni mai mari, acest paraclis include și câteva rugăciuni specifice și o litanie în care se cer diverse mijlociri și ajutoare de la Maica Domnului. Se pot adăuga cereri personale în această parte a rugăciunii.

Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu este una dintre cele mai vechi rugăciuni închinate Fecioarei Maria. Aceasta are atât puteri tămăduitoare, cât și capacitatea de a aduce liniște în familie și în suflet.

Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
a1.ro
Elena Udrea scapă de opt luni de închisoare în dosarul „Gala Bute”. A executat deja trei ani la Penitenciarul Târgșor
Playtech.ro
Câștigătorul Chefi la Cuțite, dezvăluit înainte de marea finală. Cine va câștiga marele premiu
observatornews.ro
Dezastru la Salina Praid, din cauza inundaţiilor. Debitul pârâului Corund a ajuns la un nivel nemaiîntâlnit în ultimii 30 de ani
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cea mai proastă lege pentru șoferi. Vor plăti amenzi la tot pasul
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Anca Alexandrescu e terminată după ce s-a descoperit adevărul din spatele cortinei. Reacții virulente în mass-media din România
Playtech.ro
Irina Columbeanu, ţinută uluitoare la balul de absolvire! Cum a apărut fiica Monicăi Gabor, aşa nu a mai fost văzută
Dailybusiness.ro
Cum să îți faci propriul detergent de rufe acasă, natural și foarte rezistent
RomaniaTV
Câştigător Chefi la cuţite 2025. Decizia care a schimbat totul în finală. Cum s-a câştigat premiul de 30.000 de euro!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
E groasă! Ministrul Finanţelor anunţă că nu sunt bani de plata pensiilor şi salariilor
redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`