Paraclisul Maicii Domnului „Grabnic Ajutătoare” este principala rugăciune al creștinului în momentele dificile. Pentru a fi ajutat de către puterile cerești, cele mai puternice rugăciuni către Maica Domnului trebuie să vină din inimă, textele trebuie citite din suflet și trebuie să fie pure.
Există multe rugăciuni către Maica Domnului. Acest lucru se datorează faptului imaginile Maicii Domnului sunt, de asemenea, multe. Cărțile de rugăciune conțin texte canonice speciale, care sunt folosite în fața oricărei imagini a Maicii Domnului. Rugăciunile pot fi citite și fără icoane.
Paraclisul Maicii Domnului „Grabnic ajutătoare”. Ce trebuie să știi despre Fecioară înainte să te rogi
Fecioara Maria este menționată în creștinism ca fiind mama lui Iisus Hristos. Ea este cea mai mare sfântă și este venerată de toți. În Biblie, ea este menționată sub numele de Maria. A trăit în Galileea, în Nazaret. A existat o profeție conform căreia Maria era cea care va concepe un copil prin Duhul Sfânt. Iosif, soțul ei, a fost avertizat de îngerul Gabriel. Astfel s-a născut marele Iisus Hristos.
Conform Scripturii, Maria și-a trăit primii trei ani alături de părinții ei, Sfântul Ioachim și Sfânta Ana. Educația copilului a fost corectă, astfel la vârsta de trei ani, Maria era deja „adusă în templu” din Ierusalim. A fost crescută și educată alături de celelalte fecioare pure. Pe parcursul vieții fecioara se ocupa de cusut și studia „Sfânta Scriptură”. Astăzi, creștinii se roagă Fecioarei dar și altor sfinți pentru a-și găsi un loc de muncă sau atunci când trebuie să treacă printr-o încercare grea. Paraclisul către Maica Domnului începe în felul următor:
„Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție. Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le împlinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.”
Cum se citește corect rugăciunea adresată Fecioarei Maria. În ce momente să te rogi Sfintei
Pentru a te ruga la Fecioara Maria rostind paraclisul trebuie să rostești rugăciunea de început, după care Psalmul 142. Nu trebuie să omiți și troparele. De multe ori, credincioșii ascultă paraclisul și în timpul acesta transmit rugăciuni către Maică. Astfel, este bine să știi că după tropare urmează cântarea 1, 3, 4, 5 și 6. Ulterior, urmează Apostolul Paraclisului Maicii Domnului și Evanghelia de la Paraclisul Maicii Domnului.
„Ajutorului omenesc nu ne încredința pe noi, Preasfântă Stăpână, ci primește rugăciunea robilor tăi, că necazurile ne cuprind și nu putem răbda săgetările diavolilor; acoperământ nu ne-am agonisit nicăieri unde să scăpăm noi, păcătoșii, pururea fiind biruiți; mângâiere nu avem afară de tine, stăpâna lumii. Nădejdea și folositoarea credincioșilor, nu trece rugăciunile noastre, ci le fă de folos.”
După încheierea Evangheliei urmează cântarea 7, 8 și 9. Paraclisul Maicii Domnului se încheie cu următoarea rugă:
„Că milostiv și iubitor de oameni Dumnezeu ești și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”
Rugăciunea către Fecioara Maria poate face minuni, este înălțătoare, protejează de rău și ajută chiar și în situațiile insurmontabile care se pot întâmpla în viața omului. Cu siguranță, pentru momentul în care se rostește Paraclisul, fiecare creștin credincios poartă cu el o icoană mică, dar atât de dragă, a Fecioarei Maria.
Reguli speciale pentru a rosti o rugăciune către puterile cerești. De ce să ții cont atunci când vrei să ceri ajutor
Nu există reguli speciale pentru recitare. Nu este esențial să memorați textele pe de rost. Pentru a comunica cu Maica Domnului, nu trebuie decât să fiți sinceri. De asemenea, creștinul trebuie să aibă gânduri curate și dorința de a se ruga din inimă. Nu este necesar doar să cerem mereu ajutor, ci și să ne amintim să mulțumim.
Pentru a înțelege cum să citiți Paraclisul Maicii Domnului „Grabnic Ajutătoare”, cel mai bine este să vorbiți în prealabil cu preotul dumneavoastră. Este important să avem timp pentru rugăciune și aceasta trebuie să fie mereu constantă. Nu există anumite reguli. Cele mai puternice rugăciuni către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu trebuie să vină din inimă.