Prima pagină » Stiri si curiozitati » Paraclisul Maicii Domnului din Psaltire. Una dintre cele mai simple rugăciuni pentru a cere ajutorul ceresc

Paraclisul Maicii Domnului din Psaltire. Una dintre cele mai simple rugăciuni pentru a cere ajutorul ceresc

21 oct. 2022, 15:00,
în Stiri si curiozitati

Mulți credincioși citesc paraclisul Maicii Domnului din psaltire. De asemenea, din cele mai vechi timpuri se crede că nu contează la ce icoană te rogi, atâta timp cât o faci cu inima curată și cu intenții bune. Nu ne rugăm și nu venerăm o anumită icoană, ci pe cea reprezentată pe ea. Vindecarea se acordă, de asemenea, în funcție de credința celui care se roagă.

Cu toate acestea, există cazuri în care Fecioara Maria însăși a apărut bolnavilor și suferinzilor în vis sau în realitate și le-a spus în fața cărei icoane trebuie să se roage pentru a se vindeca și unde să o găsească. Astfel, este mai bine să fie citit paraclisul Maicii Domnului în fața icoanei sugerate de Sfântă. În timpuri îndepărtate, suferinzii mergeau la locul indicat, găseau icoana despre care vorbea Fecioara, se rugau în fața ei și primeau imediat vindecare. Mulți oameni au fost vindecați rugându-se în fața icoanelor Maicii Domnului. Toate aceste vindecări miraculoase au fost înregistrate și acum știm ce tămăduiri au fost proslăvite de anumite icoane ale Maicii Domnului.

maica domnului icoana

Rugăciunile către Fecioara Maria au un loc special

Paraclisul Maicii Domnului din Psaltire. Ce conține aceasta

Rugați-vă, de asemenea, la icoanele Maicii Domnului în funcție de data sărbătoririi, poate că există o icoană a Maicii Domnului sărbătorită de ziua dumneavoastră de naștere. Rugăciunile și venerația specială pentru icoana „ta” a Fecioarei Maria, care coincide cu ziua ta de naștere, este considerată de mulți ca fiind deosebit de importantă.

Din moment ce știi cum să-ți alegi icoana este important și cunoști și cum se citește paraclisul. Astfel, se citește întâi de toate rugăciunea începătoare, după care se continuă cu psalmul 142 care începe în modul următor:

maica domnului icoana

Rugăciunea către Fecioara Maria dă speranță

„Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, intru credincioșia Ta; auzi-mă, intru dreptatea Ta. Să nu intri la judecată cu robul Tău, ca nimeni din cei vii nu-i drept înaintea Ta. Vrăjmașul prigonește sufletul meu și viața mea o calcă în picioare, făcutu-m-a să locuiesc în întuneric ca morții cei din veacuri. Mâhnit e duhul în mine și inima mea încremenită înlăuntrul meu. Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mâinilor Tale m-am gândit.”

După care se citesc troparele, fiind urmate de psalmul 50 și cântarea I-a. Paraclisul este o rugăciune destul de lungă care este mai mult ascultată de către credincioși decât citită. Astfel, aceasta conține cântarea a 3, catavasie, cântarea a 4, 5, 6, 7, 8, și 9. După aceste cântări urmează rugăciunea către preasfânta născătoare de Dumnezeu. Această rugăciune poate fi citită și de credincioși.

Cum se citește rugăciunea de încheiere adresată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu?

Rugăciunea pentru creștinul ortodox este o comuniune vie cu Dumnezeu. Ea îl ridică pe om deasupra agitației vieții și îi înalță cererile și speranțele către Tronul divin. Rugăciunea către Fecioara Maria dă speranță. În rugăciunile lor, ortodocșii îl laudă pe Domnul, cheamă îngerii și puterile cerești și cer ajutorul sfinților. Rugăciunile către Fecioara Maria au un loc special.

Ea, prin smerenia ei profundă și prin viața ei nevinovată, a devenit Maica lui Hristos și Mama spirituală a întregii omeniri. Cuvintele lui Hristos din timpul răstignirii Sale pe Cruce, adresate ucenicului Său Ioan: „Iată mama ta” (Ioan 19, 27), se aplică fiecărui creștin ortodox. De aceea, Sfânta Fecioară este mijlocitoarea și avocata tuturor oamenilor în fața Fiului ei. Astfel, dacă vrei să te adresezi Sfintei poți rosti următoarea rugăciune:

maica domnului icoana

Rugăciunea pentru creștinul ortodox este o comuniune vie cu Dumnezeu

„Ceea ce singură eşti bucuria celor necăjiţi şi ocrotitoarea celor nedreptăţiţi, mângâiere a celor ce plâng şi ajutătoarea celor neajutoraţi, cercetătoarea celor neputincioşi şi acoperământul şi sprijinul celor ce se chinuiesc; liman celor înviforaţi şi toiag orbilor, povătuitoare celor rătăciti si scăpare tare a celor din nevoi, Născătoare de Dumnezeu, cu totul fără de prihană, ia aminte la această ticăloasă şi, netrebnică rugăciune a mea, pe care o aduc întru strângerea inimii şi mă izbăveşte de viforul cel rău al gândurilor.”

Este important să înțelegeți că dacă citiți doar paraclisul Maicii Domnului din Psaltire, nu garantează că cererile și dorințele dumneavoastră vor fi îndeplinite. Rugăciunea nu este o incantație magică sau o formulă de vrăjitorie, a cărei recitare promite succes și prosperitate. Prin credința noastră sinceră și prin viața noastră pioasă, Fecioara Maria mijlocește pentru noi împreună cu Fiul ei Imaculat. Iar Domnul Iisus Hristos, împlinind porunca de a cinsti părinții (Exodul 20, 5), ascultă și împlinește rugăciunile Mamei Sale.

maica domnului icoana

Rugați-vă, de asemenea, la icoanele Maicii Domnului în funcție de data sărbătoririi

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`