Prima pagină » Local » Păpușile de porțelan pot salva vieți! Niște voluntari le scot la licitație pentru a veni în ajutorul refugiaților ucraineni – GALERIE FOTO

Păpușile de porțelan pot salva vieți! Niște voluntari le scot la licitație pentru a veni în ajutorul refugiaților ucraineni – GALERIE FOTO

27 apr. 2022, 02:00,
Ana Crețu, în Local

Păpușile de porțelan scoase la licitație sunt parte dintr-o donație către voluntari în Vama Sculeni pentru a oferi ajutor refugiaților ucraineni. Licitația este activă până joi, 28 aprilie 2022, ora 22:00. Până la momentul actual s-au realizat câteva oferte pentru păpușile de porțelan scoase la licitație. Majoritatea păpușilor de porțelan provin din Italia. Echipa de voluntari din vama Sculeni dorește să ajute familiile ucrainene, iar ideea acestei licitații este achiziționarea truselor de prim-ajutor care urmează a fi transportate în Ucraina.

Echipa de voluntari din Vama Sculeni este foarte numeroasă și variată în același timp. Acesta este și motivul pentru care lucrurile pe care și le propun sunt realizabile. Scopul voluntarilor este să achiziționeze aproximativ 200 de truse de prim-ajutor, dar în funcție de cum vor evolua lucrurile, aceștia vor stabili un target mai mare. Pe lângă acestea, tinerii vor pregăti pentru transportul către Ucraina diverse cantități de medicamente și materiale sanitare.

Păpușile de porțelan sunt scoase la licitații:„ Văzând tot ce am reușit să construim și să realizăm până acum, am decis că putem ajuta mai mult”

Voluntarii din vama Sculeni ajută foarte mult refugiații ucraineni care trec prin scene de groază. Mii de familii și-au găsit refugiu în țările europene. Oamenii ajută prin diverse moduri, voluntarii ieșeni s-au gândit să scoată la licitație păpuși din porțelan, iar banii adunați vor fi folosiți pentru achiziționarea a cât mai multe truse medicale.

„Ajutorul pe care îl oferim nu se rezumă doar la activitatea din Vama Sculeni. Suntem într-o permanență comunicare cu alte puncte sau centrele de primire refugiați și nevoile din aceste locuri. Așadar, activitatea noastră se extinde și dincolo de locul amenajat în Vama Sculeni, așa a luat naștere și ideea acestei licitații. Nu este pentru prima dată când contribuim la un transport organizat către Ucraina, doar că până acum ajutorul oferit a constat în alimente, produse de igienă și pături. Văzând tot ce am reușit să construim și să realizăm până acum, am decis că putem ajuta mai mult și am căzut de comun acord să achiziționăm truse de prim-ajutor pentru următorul transport către Ucraina”, a declarat Diana Ferariu, voluntar în Vama Sculeni.

Licitația este activă până joi, 28 aprilie 2022, ora 22:00. Ieșenii pot participa, echipa de voluntari depune tot efortul pentru a ajuta ucrainenii. Scopul voluntarilor este să achiziționeze aproximativ 200 de truse de prim-ajutor, dar în funcție de cum vor evolua lucrurile, aceștia vor stabili un target mai mare.

Ce trebuie să știe ieșenii despre licitație: „Nu solicităm sume de bani, ci încurajăm populația să ne susțină”

Există mai multe provocări pe care le întâmpină voluntarii, adunarea unei sume de bani este o provocare în sine. Sumele de bani nu se obțin decât prin muncă.

„Suntem într-o permanentă legătură cu cei ce ne urmăresc pe social media prin intermediul paginii de Facebook și Instagram Voluntari în Vama Sculeni, loc în care aceștia pot urmări activitatea pe care o desfășurăm. Nu solicităm sume de bani, ci încurajăm populația să ne susțină așa cum simte și cum consideră că este necesar în funcție de postările noastre. Orice ajutor este binevenit, indiferent că vorbim de provizii, donații sau ore petrecute în Vama Sculeni”, a menționat Diana.

Este prima licitație organizată de către această echipă de voluntari de la începutul conflictului din Ucraina. Aceștia au speranța că cetățenii vor participa și astfel îi vor susține în demersul inițiat, reușind să achiziționeze cât mai multe truse de prim-ajutor. Până la momentul actual s-au realizat câteva oferte pentru păpușile de porțelan scoase la licitație.

„Avem speranța că ziua de joi va veni cu vești bune și vom colecta o sumă de bani, în schimbul păpușilor de porțelan, pentru scopul propus”, a precizat tânăra voluntară.

Regăsim în vamă voluntari din rândul studenților, oameni cu familie și copii acasă, persoane cu job-uri full time, refugiați care au trecut prin punctul din vamă când au ajuns în România și care ulterior s-au reîntors pentru a oferi sprijin la rândul lor și cetățeni ai altor state veniți să acorde ajutor. Aceștia se organizează pe ture pentru a asigura permanența punctului de primire a refugiaților.

Cine face păpușile de porțelan și la ce preț pot fi achiziționate

Păpușile din porțelan scoase la licitație sunt parte dintr-o donație către Voluntari în Vama Sculeni pentru a fi utilizate cu scopul de a oferi ajutor refugiaților. În urma deciziei colective a voluntarilor, s-a decis că acestea pot reprezenta o sursă de venit ce poate fi întrebuințată pentru îndeplinirea obiectivului. Majoritatea păpușilor de porțelan provin din Italia.

„Referitor la producător, nu vă putem transmite decât informațiile afișate pe etichetă, fiind singurele pe care le deținem. Spre exemplu, pentru unele dintre păpușile produse de Capodimonte se specifică faptul că au fost produse în număr limitat. Cu toate acestea, cred cu tărie că persoanele care vor participa la licitație sunt de părere că scopul licitației primează în fața oricărui brand. Inevitabil am căutat și noi aceste informații, dar nu suntem specialiști sau colecționari, astfel încât să putem aprecia care ar fi valoarea justă”, a spus Diana.

În mediul online, prețurile diferă, iar persoanele respective cunosc criteriile pe baza cărora au stabilit valoarea păpușilor de porțelan pe care le oferă spre vânzare. Scopul voluntarilor nu este să le vândă, astfel încât să realizeze o cercetare amănunțită pentru a obține valoarea corectă, acestea sunt scoase la licitație pentru o cauză nobilă, iar orice sumă este binevenită. Păpușile de porțelan scoase la licitație au un scop foarte important, banii adunați vor fi folosiți pentru achiziționarea truselor de prim-ajutor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *