Prima pagină » Culinar » Papricaș de pui cu mămăligă. O mâncare ca la mama acasă

Papricaș de pui cu mămăligă. O mâncare ca la mama acasă

02 feb. 2024, 09:56,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un preparat gustos, sățios și aromat, ideal este un papricaș de pui cu mămăligă. Această rețetă tradițională este ideală la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat delicios. Iată rețeta cu care vom pregăti o mâncare ca la mama acasă.

Papricaș de pui cu mămăligă

Gustosul papricaș de pui cu mămăligă este pe placul multora dintre noi. Acest deliciu culinar merge de minune la mesele de sărbătoare în familie alături de alte bucate alese. Pentru această mâncare savuroasă avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un strop de îndemânare.

Papricașul de pui cu mămăligă le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Pentru cei care adoră mâncărurile tradiționale putem face și o tochitură moldovenească, servită cu mămăligă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Tochitura moldovenească este un adevărat deliciu făcut din carne proaspătă de porc, câțiva cârnați, un sos de roșii, niște ouă făcute ochiuri, cu puțină brânză, alături de o mămăliguță caldă. Tochitura moldovenească este ideală de pregătit la mesele de sărbătoare în familie.

La fel de bine, putem face și un pui cu smântână și ciuperci, cremos și aromat. Acest  deliciu culinar se face rapid, cu doar câteva ingredinte. Pentru un pui cu ciuperci și smântână vom avea nevoie de 750 g de pulpe de pui, 350 g de ciuperci champignon, 3 linguri de ulei, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 500 ml de smântână, sare, piper, 2 foi de dafin și pătrunjel verde. Pentru a oferi preparatului mai multă savoare, putem adăuga și niște ardei copți în smântână.

Papricașul de pui cu mămăligă este delicios, sățios și cu siguranță va fi apreciat de toți cei de la masă.

Rețeta cu care vom pregăti o mâncare delicioasă

Pentru câteva porții de papricaș de pui cu mămăligă vom avea nevoie de 500 g de piept de pui dezosat, 180 ml de apă, 4 linguri de făină, 4 roșii, 4 linguri de ulei, sare și piper, 1 linguriță de boia dulce, 3 ardei kapia, 3 cepe, 4 căței de usturoi și 2 foi de dafin.

Mai întâi vom pregăti carnea de pui. Se spală, se porționează și se lasă la scurs. Legumele se curăță și ele foarte bine. Într-o tigaie se pune uleiul la încins apoi se toacă ceapa și se rumenește la tigaie împreună cu carnea de pui. După aceea se adaugă în tigaie făina, roșiile tăiate cubulețe, un pic de apă, usturoi, ardei, boia dulce, frunzele de dafin și se potrivește gustul cu sare și piper.

Se lasă mâncarea la foc mic apoi se ia de pe foc și se lasă ușor la răcit. Se servește preparatul cu o mămăligă caldă cu lapte. Rețeta de papricaș de pui cu mămăligă este pe placul multor gospodine. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație, vom obține o mâncare savuroasă. Acest deliciu culinar merge de minune la mesele de sărbătoare în familie alături de alte bucate alese. Papricașul poate fi făcut la tigaie sau la ceaun, după rețeta veche a bunicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024