Prima pagină » Culinar » Papricaș de cartofi. O rețetă simplă pentru o cină rapidă

Papricaș de cartofi. O rețetă simplă pentru o cină rapidă

27 ian. 2023, 13:30,
în Culinar

Un papricaș de cartofi este un fel de mâncare potrivit pentru orice cină în familie. Cartofii pot fi nu numai fierți, prăjiți, copți, ci și înăbușiți. Pentru papricaș, cel mai bine este să alegeți o oală cu fundul gros sau cu un strat antiaderent.

Acest fel de mâncare este ceva între piureul de cartofi și cartofii fierți tăiați în bucăți mai mari. Este un fel de mâncare aromat, moale și în același timp foarte delicios. Gustul acestuia amintește de un cartof fiert la ceaun ucrainean. Puteți reîncălzi astfel de cartofi în aceeași tigaie și chiar dacă se rumenesc puțin, devin mai aromați și la fel de delicioși.  Pentru a pregăti felul de mâncare veți avea nevoie de cartofi în cantitate de 4 bucăți, 1 morcov, 1 ceapă, 2 linguri de ulei vegetal, sare și condimente după gust.

Papricaș de cartofi. Cât timp trebuie ținut pe foc felul de mâncare?

Pentru a face un papricaș de cartofi într-o oală, luați toate ingredientele din listă. Se curăță legumele de coajă. Se încălzește uleiul vegetal într-o cratiță și se prăjește ușor ceapa. Apoi se adaugă morcovii tăiați mărunt. Morcovii pot fi, de asemenea, rași. Se prăjește totul ușor timp de câteva minute.

În acest moment se adaugă condimentele și puțină sare. Multe gospodine adaugă coriandru măcinat și miere de albine, dar poate fi orice condiment pe care îl preferați. Apoi se adaugă cartofii tăiați mărunt.

Se amestecă și se lasă cartofii să se combine cu legumele și uleiul timp de 3-4 minute. Se adaugă apă până la nivelul cartofilor, se sărează și se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mic cu capacul întredeschis până când cartofii sunt complet fierți.

Puteți regla lichidul deschizând capacul și lăsând să iasă excesul de apă sau închizând bine capacul. Multe gospodine nu adaugă frunza de dafin pentru a nu-i suprasolicita mirosul. Dacă cartofii sunt gata, vă puteți ajuta cu o spatulă și îi puteți toca ușor chiar în oală. Acest lucru este ușor de făcut, tocănița de cartofi din oală este foarte maleabilă. Serviți papricașul de cartofi ca garnitură la preparate din pește sau carne.

De ce să ții cont atunci când vrei să adaugi carne la tocănița de cartofi?

Rețeta pentru tocană de cartofi și carne depinde în primul rând de tipul de carne pe care doriți să o preparați. Tocana de cartofi și costiță este deosebit de bună, iar tocana de cartofi și ciuperci este și mai gustoasă dacă este coaptă în folie de aluminiu.

Bucătarii recomandă să se prăjească separat carnea înainte de a face papricașul de cartofi și pui. O rețetă de cartofi înăbușiți cu pui, va avea un gust și mai bun dacă adăugați rădăcini picante de pătrunjel sau morcovi.

Multicookerul a făcut ca acest fel de mâncare să fie și mai popular. Un papricaș de cartofi și carne în multicooker va fi extrem de ușor de pregătit. Tot mai multe gospodine vor să știe cum se prepară tocană de cartofi cu sau fără carne în multicooker.

Pentru a pregăti papricaș de cartofi puteți folosi carne de vită, de porc, de miel, de pui sau de curcan pentru acest fel de mâncare. Carnea de vită sau de miel se fierbe puțin mai mult timp, astfel veți avea nevoie de câteva ore să pregătiți felul de mâncare.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`