Papilom în gât: Din ce cauză se activează virusul

18 mart. 2022, 11:19
BZI.ro, în Sanatate

Papilom în gât este considerat în otorinolaringologie, una dintre cele mai problematice bol. În practica medicală, sunt acceptate mai multe clasificări ale papiloamelor din gât. Acestea sunt separate după timpul existenței, în minor și adult. De asemenea, prin grad de creștere, unic și comun sau factor oncogen.

Papiloamele pot fi găsite în diferite părți ale sistemului respirator. Însă zona de risc rămâne a fi laringele, arcadele palatine, uvula și amigdalele. Multe persoane se întreabă cum arată papilomul în gât. Acesta este un sigiliu sferic cu o suprafață cu granulație fină, în exterior similară cu un neg. Acest lucru se datorează predominanței elementelor de țesut conjunctiv.

femeie care se tine de gat din cauza papilomului

Baza simptomelor acestui proces patologic este o încălcare a celor două funcții principale ale laringelui, respirator și fonator

Papilom în gât: Primele simptome ale afecțiunii

Baza simptomelor acestui proces patologic este o încălcare a celor două funcții principale ale laringelui, respirator și fonator. Clinic, papilomul în gât se manifestă prin apariție răgușelii, care poate ajunge la afonie, pierderea completă a vocii. De asemenea, gura începe să devină tot mai uscată, manifestându-se chiar și inflamații la nivelul acesteia. Respirație dificilă și tusea prelungită reprezintă, de asemenea, două dintre simptomele afecțiunii. Pot apărea și infecții respiratorii recurente sau miros urât din nas.

Manifestarea simptomelor depinde de localizarea papiloamelor. Dacă un copil este diagnosticat cu papilom în gât, simptomele vor fi mai pronunțate decât la un adult. Trebuie să știi că Papilomul din gât tinde să crească. Complicațiile grave ale bolii includ blocarea căilor respiratorii, precum și posibilitatea de a transforma creșterea într-o tumoare malignă. Virusul papilom, ca orice infecție, poate fi transmis de la o persoană infectată. În cazul papilomului în gât, prin picături în aer.

femeie care se tine de gat din cauza papilomului

Manifestarea simptomelor depinde de localizarea papiloamelor

Principala metodă de diagnosticare este endoscopia directă a laringelui. Examinarea laringelui cu o cameră video folosind tehnici endoscopice dure și moi. Tomografia computerizată a laringelui se efectuează pentru a evalua prevalența bolii.

Adesea, la primele manifestări ale papilomatozei, boala se confundă cu laringită. Astfel medicii prescriu pentru tratament fizioterapie, care, în loc să ajute, provoacă creșterea rapidă a papiloamelor și o deteriorare bruscă a stării pacientului.

Metode de tratament pentru papilomatoză: Alternativele oferite de medici

În ciuda numeroaselor metode de tratare a papilomului gâtului, aproximativ 50 la număr, medicina modernă nu poate oferi o modalitate cardinală de a scăpa de patologie. Problema principală rămâne nerezolvată și anume problema recăderilor.

Prin urmare, până în prezent, scopul principal al tratamentului este remisiunea pe termen lung. Sunt oferite opțiuni de intervenție chirurgicală, îndepărtarea cu laser sau cu ultrasunete în combinație cu terapia antivirală.

grafica femeie care se tine de gat din cauza papilomului

Principala metodă de diagnosticare este endoscopia directă a laringelui

În sine, tratamentul chirurgical al formelor comune ale bolii sub anestezie reduce apărarea organismului, scurtează adesea perioadele interrecurente. În același timp, este posibilă utilizarea unor tipuri de laser pentru îndepărtarea papiloamelor, precum laser cu argon, laser cu vapori de cupru sau lasere colorante.

Cu siguranță, atunci când afecțiunea abia începe să se manifeste este indicat să tratați gâtul prin diverse metode naturiste pentru tuse și durere în gât, precum mierea cu usturoi. Însă, dacă afecțiunea a evoluat, poți scăpa de disconfort doar prin intervenție chirurgicală.

De papilom în gât nu scapi ușor. Papilomatoza este o boală foarte neplăcută în sensul că adesea aceasta evoluează foarte rapidă, iar după tratament, recidivele sunt foarte frecvente. Trebuie să știi că una dintre cauzele principale a bolii este papilomavirusul uman. Acesta, ca, de exemplu, virusul grupului herpes, este prezent în toată lumea, dar nu la toată lumea acesta este activat, ducând la îmbolnăvire.

barbat care se tine de gat din cauza papilomului

În sine, tratamentul chirurgical al formelor comune ale bolii sub anestezie reduce apărarea organismului

 


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *