Prima pagină » Culinar » Papanași moldovenești, un desert tradițional irezistibil. Rețeta cu care îi vei cuceri pe musafiri

Papanași moldovenești, un desert tradițional irezistibil. Rețeta cu care îi vei cuceri pe musafiri

06 apr. 2022, 09:54,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle secretul preparării celor mai buni papanași moldovenești, un desert tradițional irezistibil. Aceștia sunt preferații multora dintre noi, iar dacă sunt făcuți după rețeta veche a bunicii, cu siguranță ne vom bucura de gustul unui preparat culinar desăvârșit. Făcuți cu brânză și cu un aluat pufos, delicioșii papanași moldovenești sunt ideali la mesele festive. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe musafiri.

Papanași moldovenești, un desert gustos și aromat

Papanașii modovenești, făcuți după rețeta tradițională a bunicii, sunt alegerea perfectă atunci când vrem să pregătim ceva dulce acasă. Spre deosebire de papanașii făcuți cu dulceață sau ciocolată, cei moldovenești readuc la masă aromele copilăriei și gustul desertului de odinioară. Pentru a pregăti cei mai buni papanași moldovenești trebuie să pregătim mai întâi un aluat fraged și pufos, dar și să folosim brânză de vaci de calitate și bine scursă.

Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii și vom adăuga câteva ingrediente inedite, atunci îi vom surprinde pe cei de la masă cu un desert irezistibil și de neuitat.

Gustoșii papanași sunt ideali și la masa de Paști alături de tradiționalul cozonac pufos ca la bunica. De asemenea, nu trebuie să lipsească și câteva fursecuri fragede, aromate și gustoase de se topesc în gură.

Gospodinele țin cont de secretele bunicii pentru a pregăti papanași moldovenești pufoși și delicioși. Este important ca brânza de vaci să fie proaspătă, bine scursă și să nu fie acră. Mai mult, aluatul pregătit trebuie să fie fraged și pufos, iar papanașii trebuie prăjiți într-o tigaie cu ulei încins și la foc moderat pentru ca aceștia să fie făcuți bine.

Rețeta tradițională cu care îi vei impresiona pe cei de la masă

Papanașii moldovenești se fac ușor acasă dacă folosim ingrediente de calitate și avem în vedere câteva trucuri. Pentru prepararea acestui desert irezistibil vom avea nevoie de 300 de g de brânză de vaci proaspătă și foarte bine scursă, 2 ouă, 200 g de făină de calitate, 80 g de zahăr, o linguriță de sare, o linguriță de praf de copt, ulei de floarea soarelui pentru prăjit și diferite arome precum esență de vanilie, zahăr vanilat sau coajă rasă de lămâie, pentru a oferi papanașilor un plus de savoare.

Mai întâi se bat ouăle împreună cu o linguriță de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă bine până când acesta se topește. După ce se obține o compoziție omogenă, se adaugă brânza dulce de vaci și se amestecă din nou. Se cerne făina și se amestecă împreună cu praful de copt, apoi se adaugă în compoziția anterioară. După ce se omogenizează compoziția de aluat, se pun aromele dorite pentru un plus de savoare.

Aluatul obținut trebuie să aibă o consistență moale și să fie ușor de modelat. Din aluat se fac bile cât să încapă în palmă apoi se aplatizează. În tigaia cu ulei încins se pun papanașii și se întorc pe ambele părți pentru a fi făcuți bine. Când sunt gata, se scot pe o farfurie și se lasă pentru a se scurge uleiul apoi se pudrează cu puțin zahăr vanilat.

Delicioșii papanași moldovenești pot fi serviți reci, dar și calzi, aceștia fiind la fel de gustoși și aromați. Cu siguranță, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Papanașii moldovenești sunt pe placul tuturor. Dacă avem la masă și copii, atunci papanașii sunt alegerea perfectă pentru cei mici. De asemenea, le putem pregăti și câțiva biscuiți de casă, fragezi și gustoși.

Papanașii moldovenești sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de secretele din rețeta bunicii, îi vom impresiona pe toți cei de la masă cu un desert savuros. Papanașii pregătiți după rețeta de odinioară sunt alegerea perfectă și pentru masa de Paști alături de celelalte bucate tradiționale.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Bugetul.ro
Moartea milionarului din Pipera a lăsat în urmă o companie care deține numeroase imobile în toată Capitala. Cine a fost Mario Felice, fondatorul Nusco
redactia.ro
Unde se afla Alex Marcu când soția lui, Teodora s-a stins din viață
Bugetul.ro
Adio, Transfăgărășan și Transalpina! Cel mai atractiv traseu pentru cei care vor să vadă sălbăticia României este Transapuseana, aflat prin Munții Trascău și Metaliferi
a1.ro
Ce a răspuns Donald Trump când Nicușor Dan l-a invitat în România. Președintele SUA a fost deschis cu românul
Playtech.ro
Gestul rar făcut de Ilie Bolojan. Ipostaza neașteptată în care a fost surprins la Aeroportul Otopeni. Românii au fost uimiți
observatornews.ro
Teodora Marcu, ani de teroare din cauza bărbatului care a ucis-o. În trecut, tânăra a cerut ordin de protecţie
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vreme la extreme în România. Urmează ce e mai rău
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Ilie Bolojan i-a lăsat un bilețel lui Nicușor Dan pe care i-a scris o dată și cel mai mare eveniment care a marcat România
Playtech.ro
Fertilizatorul natural care face ca roşiile să crească mai mari ca niciodată. Secretul bunicilor
Dailybusiness.ro
Prime de 1 Iunie pentru părinți. Companiile din România oferă bonusuri de până la 300 de lei
RomaniaTV
BREAKING NEWS! A fost transportat de urgență la spital! A făcut AVC!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
MApN, anunț important, de ultimă oră, care îi vizează pe toți românii. Ce urmează să se întâmple
redactia.ro
EXCLUSIV Reacția emoționantă a fetiței Elenei Udrea atunci când a aflat că pedeapsa mamei sale i-a fost redusă. Adrian Alexandrov, detalii neștiute despre familia sa
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`