Prima pagină » Culinar » Papanași moldovenești, un desert tradițional irezistibil. Rețeta cu care îi vei cuceri pe musafiri

Papanași moldovenești, un desert tradițional irezistibil. Rețeta cu care îi vei cuceri pe musafiri

06 apr. 2022, 09:54,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle secretul preparării celor mai buni papanași moldovenești, un desert tradițional irezistibil. Aceștia sunt preferații multora dintre noi, iar dacă sunt făcuți după rețeta veche a bunicii, cu siguranță ne vom bucura de gustul unui preparat culinar desăvârșit. Făcuți cu brânză și cu un aluat pufos, delicioșii papanași moldovenești sunt ideali la mesele festive. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe musafiri.

Papanași moldovenești, un desert gustos și aromat

Papanașii modovenești, făcuți după rețeta tradițională a bunicii, sunt alegerea perfectă atunci când vrem să pregătim ceva dulce acasă. Spre deosebire de papanașii făcuți cu dulceață sau ciocolată, cei moldovenești readuc la masă aromele copilăriei și gustul desertului de odinioară. Pentru a pregăti cei mai buni papanași moldovenești trebuie să pregătim mai întâi un aluat fraged și pufos, dar și să folosim brânză de vaci de calitate și bine scursă.

Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii și vom adăuga câteva ingrediente inedite, atunci îi vom surprinde pe cei de la masă cu un desert irezistibil și de neuitat.

Gustoșii papanași sunt ideali și la masa de Paști alături de tradiționalul cozonac pufos ca la bunica. De asemenea, nu trebuie să lipsească și câteva fursecuri fragede, aromate și gustoase de se topesc în gură.

Gospodinele țin cont de secretele bunicii pentru a pregăti papanași moldovenești pufoși și delicioși. Este important ca brânza de vaci să fie proaspătă, bine scursă și să nu fie acră. Mai mult, aluatul pregătit trebuie să fie fraged și pufos, iar papanașii trebuie prăjiți într-o tigaie cu ulei încins și la foc moderat pentru ca aceștia să fie făcuți bine.

Rețeta tradițională cu care îi vei impresiona pe cei de la masă

Papanașii moldovenești se fac ușor acasă dacă folosim ingrediente de calitate și avem în vedere câteva trucuri. Pentru prepararea acestui desert irezistibil vom avea nevoie de 300 de g de brânză de vaci proaspătă și foarte bine scursă, 2 ouă, 200 g de făină de calitate, 80 g de zahăr, o linguriță de sare, o linguriță de praf de copt, ulei de floarea soarelui pentru prăjit și diferite arome precum esență de vanilie, zahăr vanilat sau coajă rasă de lămâie, pentru a oferi papanașilor un plus de savoare.

Mai întâi se bat ouăle împreună cu o linguriță de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă bine până când acesta se topește. După ce se obține o compoziție omogenă, se adaugă brânza dulce de vaci și se amestecă din nou. Se cerne făina și se amestecă împreună cu praful de copt, apoi se adaugă în compoziția anterioară. După ce se omogenizează compoziția de aluat, se pun aromele dorite pentru un plus de savoare.

Aluatul obținut trebuie să aibă o consistență moale și să fie ușor de modelat. Din aluat se fac bile cât să încapă în palmă apoi se aplatizează. În tigaia cu ulei încins se pun papanașii și se întorc pe ambele părți pentru a fi făcuți bine. Când sunt gata, se scot pe o farfurie și se lasă pentru a se scurge uleiul apoi se pudrează cu puțin zahăr vanilat.

Delicioșii papanași moldovenești pot fi serviți reci, dar și calzi, aceștia fiind la fel de gustoși și aromați. Cu siguranță, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Papanașii moldovenești sunt pe placul tuturor. Dacă avem la masă și copii, atunci papanașii sunt alegerea perfectă pentru cei mici. De asemenea, le putem pregăti și câțiva biscuiți de casă, fragezi și gustoși.

Papanașii moldovenești sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de secretele din rețeta bunicii, îi vom impresiona pe toți cei de la masă cu un desert savuros. Papanașii pregătiți după rețeta de odinioară sunt alegerea perfectă și pentru masa de Paști alături de celelalte bucate tradiționale.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Playtech.ro
Prințesa Kate, apariție spectaculoasă lângă Macron! A impresionat, detaliul secret observat de puţini
observatornews.ro
Ministrul Sănătăţii vrea medici de familie la UPU, în spitalele publice: "O noutate pentru sistem"
Playsport.ro
Vremea, la extreme. ANM a emis avertizări de vreme rea! Singurele două judeţe în care canicula persistă azi
Evz.ro
Cazul Caracal revine în atenție. Ultimul dosar deschis pe numele lui Dincă ridică noi semne de întrebare
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
S-a aflat ce avere a lăsat Mihai Leu, dar și ce planuri ascunse avea
Playtech.ro
Horoscop zilnic. Zodia care închide ușile trecutului și își vindecă rănile emoționale
Dailybusiness.ro
CCR a stabilit că statul poate elimina sporurile bugetarilor fără renegocierea contractelor. Bugetarii nu au drept absolut nici la grevă!
RomaniaTV
A murit părintele Ioan Mihai Măriuță. Avea doar 35 de ani. Preotul a lăsat în urmă o tânără soție și doi copii. Era un om cum rar se mai găsește!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Şoc în politică. Ilie Bolojan ameninţă cu DEMISIA
redactia.ro
Cine este tânăra ucisă de fostul iubit după ce i-a incendiat casa. Victima a fost rapită și în februarie de ucigaș
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 iulie 2025
09 iulie 2025