Prima pagină » Sanatate » Păpădia. Beneficiile neștiute ale plantei

Păpădia. Beneficiile neștiute ale plantei

10 mart. 2023, 10:57,
în Sanatate

Păpădia are multe beneficii. Această plantă este eficientă în tratamentul bolilor de ficat. Antioxidanții, vitamina C și luteina ajută ficatul să funcționeze corect și stimulează detoxifierea. Sucul de păpădie îi ajută pe diabetici, stimulând pancreasul să producă insulină pentru a menține un nivel normal de zahăr în sânge. De asemenea, datorită proprietăților sale diuretice, excesul de zahăr din organism este eliminat în timpul urinării.

Ajută la rezolvarea problemelor urinare, afecțiunile tractului urinar se vindecă mai repede cu ajutorul păpădiei. Acesta, fiind un excelent diuretic, păpădia elimină depozitele de toxine din tractul urinar. Proprietățile lor dezinfectante împiedică, de asemenea, dezvoltarea bacteriilor. Mai mult decât atât, planta întărește oasele. Păpădia este bogată în calciu, despre care se știe că este esențial pentru menținerea oaselor sănătoase. Medicii au început să laude tot mai mult această plantă și să o recomande pacienților cu diverse afecțiuni grave și mai puțin grave.

Păpădia și beneficiile sale pentru piele și slăbit. Proprietățile diuretice și antioxidante

Păpădia susține o piele bună. Păpădia are efecte antifungice și antimicrobiene, astfel că este ideală pentru tratarea afecțiunilor pielii. Păpădia poate fi folosită pentru a trata iritațiile, eczemele sau o înțepătură de insecte. Cu proprietățile sale diuretice și antioxidante, păpădia este, de asemenea, eficientă în tratarea acneei.

Te ajută să slăbești, păpădia este săracă în calorii, 4 căni de păpădie nu au mai mult de 100 de calorii. În plus, datorită proprietăților sale diuretice, păpădia previne retenția de apă. În timp, s-a demonstrat faptul că păpădia reglează tensiunea arterială. Toate proprietățile diuretice fac din păpădie un ingredient care reglează tensiunea arterială. Iar conținutul de potasiu și fibre ajută la menținerea tensiunii arteriale în condiții normale.

Păpădia reduce inflamațiile. Păpădia este bogată în acizi grași, antioxidanți și fitonutrienți care reduc inflamațiile, umflăturile și durerile. De asemenea, aceasta previne cancerul. Cantitatea mare de antioxidanți din păpădie ajută la combaterea radicalilor liberi, protejând ADN-ul și prevenind cancerul. Un aport ridicat de vitamina C și vitamina A ajută la prevenirea acestei boli.

Păpădia tratează anemia. Cum poți consuma papura?

În plus, păpădia tratează anemia. Cantitatea mare de fier și de proteine din păpădie ajută la tratarea anemiei. Consumul de păpădie crudă este indicat pentru persoanele anemice, mai ales primăvara. În plus, păpădia întărește sistemul imunitar. Studiile efectuate în ultimii ani au arătat că păpădia întărește sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva germenilor și a virușilor.

Toate părțile păpădiei sunt comestibile, fie că vorbim de frunze, tulpină, floare sau rădăcină. Gustul păpădiei este, de obicei, amar, dar dacă culegi păpădia la începutul primăverii, aroma amară devine subtilă.

Pentru a administra corect păpădia și de a te bucura de beneficiile oferite de plantă trebuie să cunoști cum să o pregătești corect. Este bine să știi că la prepararea unei tincturi în cazul supelor sau al salatelor, sau în cazul ceaiurilor, papadia își pierde gustul amar. Pentru cei cărora le place gustul ușor amărui, este de preferat să o adauge în salate, mai ales primăvara, când abia apar pe piață soiurile și frunzele proaspete de păpădie. În afara sezonului, se recomandă ceaiul de păpădie, obținut din tulpini, frunze, flori și rădăcini de păpădie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *