Prima pagină » International » Papa Francisc sugerează să cumpărăm mai puține cadouri de Crăciun și să donăm mai mult Ucrainei
Papa Francisc sugerează să cumpărăm mai puține cadouri de Crăciun și să donăm mai mult Ucrainei

Papa Francisc sugerează să cumpărăm mai puține cadouri de Crăciun și să donăm mai mult Ucrainei

14 dec. 2022, 21:00,
în International

Papa Francisc a sugerat să cumpărăm mai puține cadouri de Crăciun în acest an și să donăm în schimb încasările Ucrainei, deoarece invazia Rusiei se apropie de pragul celor zece luni.

„Să avem un Crăciun cu ucraineni în inimile noastre”, a spus Papa în timpul audienței sale generale la Vatican, miercuri dimineață.
„Sufer atât de mult, atât de mult”, a adăugat Francisc, invocând vremea rece și lipsa alimentelor și a medicamentelor.

„Este bine să sărbătorim Crăciunul acesta. Dar să cheltuim mai puțin, să avem un Crăciun mai umil cu cadouri mai umile și să trimitem ce economisim oamenilor din Ucraina”, a transmis Papa Francisc.

Papa Francisc a plâns în public

Papa Francisc nu şi-a putut reţine lacrimile în timp ce evoca războiul din Ucraina „martirizată”, cu prilejul unei ceremonii publice desfăşurate joi după-amiază în centrul Romei.

Cu prilejul unei tradiţionale ceremonii omagiale dedicate Fecioarei Maria în cadrul sărbătorii Imaculata Concepţie, zi de sărbătoare legală în Italia, papa Francisc a mers în cursul după-amiezii de joi în apropiere de Piaţa Spaniei, până în faţa statuii Fecioarei Maria, care este instalată în vârful unei soclu înalt, relatează Agerpres.

„Fecioară Neprihănită, aş vrea să-ţi aduc astăzi mulţumirea poporului ucrainean…”, a rostit suveranul pontif în timp ce îşi citea discursul stând în picioare, după care s-a întrerupt, copleşit de emoţie.Vizibil emoţionat şi cu ochii în lacrimi, papa Francisc a rămas apoi în tăcere timp de mai multe secunde, după care a fost aplaudat călduros de mulţimea prezentă.

Suveranul pontif şi-a reluat apoi discursul, sprijinindu-se de braţul fotoliului, dar rămânând în picioare: „… poporului ucrainean pentru pacea pe care o cerem de la Domnul de multă vreme”.

„Trebuie, în schimb, să-ţi amintesc din nou”, a continuat el cu vocea sugrumată încă de emoţie, „supliciul copiilor, al persoanelor vârstnice, al taţilor şi al mamelor, al tinerilor din această ţară martirizată care suferă atât de mult”.

Comentarii
  • Da’ de ce ma POPONAR khazar ce esti ?

    Adica sa ajut CRIMINALII Poponari Nazisti sa omoare OMUL, creatia lui Dumnezeu ?

    Asta este ultima ta dorinta inainte de a fi spanzurat ?
    Ok, ti-o indeplinim: iti trimitem sapun sa-ti ungi funia, pentru ca vaselina sa ti-o tragi ai destula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024