Prima pagină » International » Papa Francisc i-a atribuit o declarație a lui Vladimier Putin, Angelei Merkel
Papa Francisc i-a atribuit o declarație a lui Vladimier Putin, Angelei Merkel

Papa Francisc i-a atribuit o declarație a lui Vladimier Putin, Angelei Merkel

02 sept. 2021, 00:02,
în International

Miercuri, Papa Francisc a participat la un interviu radiofonic difuzat în Spania, unde a fost întrebat, printre altele, ce părere are despre situația politică din Afganistan. Suveranul Pontif a considerat că cel mai bun răspuns pe care îl poate oferi se află într-un citat, care ar aparține cancelarului german Angela Merkel, pe care o consideră ”una dintre cele mai mari personalităţi ale politicii internaţionale”. Singura problemă este că Papa Francisc a confundat autorii și l-a citat, din greșeală, pe Vladimir Putin, președintele Rusiei:

”Este necesar să oprim politica iresponsabilă de impunere a propriilor valori altora şi încercările de a construi democraţia în alte ţări pe baza unor modele din exterior fără a ţine cont de specificul istoric, etnic şi religios şi ignorând complet tradiţiile altor popoare”.

Dacă cei doi oameni politici s-au întâlnit la Moscova luna trecută, declarațiile și opiniile acestora cu privire la situția din Afganistan nu s-au „întâlnit” niciodată. Astfel, cancelarul german a susținut că întreaga comunitate internaţională trebuie să analizeze şi să evalueze implicările internaţionale ale statelor, în timp ce președintele rus a fost cel care a criticat politica externă a SUA. Așadar, Suveranul Pontif l-a citat pe cel din urmă, și nu pe Angela Merkel.

Papa Francisc nu doar că i-a atribuit citatul Angelei Merkel, ci, mai mult, a ținut și să sublinieze ”înţelepciunea acestei femei”, potrivit Agerpres.ro.

De precizat este că acesta a fost primul interviu acordat de către Papa Francisc după operaţia pe colon la care a fost supus în iulie.

Papa Francisc ne îndeamnă să ne vaccinăm anti-COVID: ”Este un act de dragoste”

Cunoscut drept un „om al faptelor”, cu opinii și sfaturi puternic ancorate în cotidian, Papa Francisc se implică activ și în ceea ce privește situația pandemică. Acesta a lansat un apel către oameni să se vaccineze anti-COVID, susținând că și vaccinarea este ”un act de dragoste”, prin care ne arătăm iubirea față de semenii noștri.

Pentru ca îndemnul său să ajungă la cât mai mulți credincioși, Suveranul Pontif a acceptat inițiativa ”It’s up to you” (Depinde de tine) și a apărut într-un video prin care se urmărește promovarea vaccinării în SUA şi în alte ţări din America.

”Mulţumită lui Dumnezeu şi muncii multora, avem acum vaccinuri care să ne protejeze împotriva COVID-19. Ele ne dau speranţă să punem capăt pandemiei, însă numai dacă sunt disponibile tuturor şi dacă lucrăm împreună”, este mesajul transmis de Papa Francisc.

Totodată, acesta susține că vaccinarea ”este un mod simplu, însă profund de promovare a binelui comun şi a grijii unul faţă de celălalt, în special faţă de cei mai vulnerabili”.

”A fi vaccinat … este un act de dragoste și a contribui la asigurarea vaccinării majorităţii oamenilor este un act de dragoste. Dragoste pentru sine, dragoste pentru familie şi prieteni, dragoste pentru toată lumea”, sunt cuvintele Papei Francisc.

Amenințare la adresa Papei Francisc! Un plic cu trei gloanțe destinat Suveranului Pontif a fost expediat din Franța

Se pare că cineva a vrut să-l intimideze pe Suveranul Pontif și i-a trimis un mesaj de amenințare cutremurător: un plic cu gloanțe. Pe data de 8 august a.c., un plic adresat Papei Francisc, ce conținea trei gloanțe, a fost interceptat de polițiștii italieni lângă Milano. Din primele informații, se pare că plicul a fost expediat din Franța. Nu se știe cine sau de ce a trimis această ”scrisoare” neobișnuită, însă, potrivit ziarului ”Affaritaliani” din Milano, pe plic era adresa Papei: „Vatican, Piazza S. Pietro din Roma”.

Plicul cu amenințarea a fost confiscat

După ce prezența lui a fost raportată de către managerul oficiului poștal din Peschiera Borromeo, situat la periferia orașului Milano, plicul care conținea cele trei gloanțe a fost confiscat. De asemenea, polițiștii au demarat cercetările în vederea găsirii „expeditorului”.

Potrivit jurnalului său public, duminică, 8 august, Papa Francisc a condus rugăciunea în Piața ”Sfântul Petru” din Vatican, la mai mult de 500 de mile de locul în care a fost descoperit plicul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *