Prima pagină » International » Papa Francisc este pregătit să meargă la Moscova pentru a se întâlni liderul de la Kremlin

Papa Francisc este pregătit să meargă la Moscova pentru a se întâlni liderul de la Kremlin

03 mai 2022, 22:45,
în International

Papa Francisc este pregătit să meargă la Moscova pentru a se întâlni liderul de la Kremlin. Tot ce așteaptă acum este ca Vladimir Putin să accepte această întrevedere. În urmă cu puțin timp, suveranul Pontif a acordat un interviu pentru Corriere Della Sera în care a vorbit despre intențiile sale cu privire la Rusia.

Papa de la Roma vrea să stea de vorbă cu Putin

Se pare că Papa își dorește să ajungă față în față cu Vladimir Putin după ce a aflat de la Viktor Orban despre un plan pe care l-ar avea liderul de la Kremlin. Acest plan nu vizează nicidecum sfârșitul războiului din Ucraina, ci o escaladare a forțelor. Totul se va schimba în jurul datei de 9 mai. Papa nu știe despre ce este vorba, dar este pregătit să meargă la Moscova să-i afle intențiile lui Putin.

Papa Francisc a spus că este dispus să facă tot ce-i stă în putință și vrea să vorbească cu liderul de la Kremlin, dar pentru asta este necesar ca el să-i deschidă ușa. Suveranul Pontif a comparat războiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda.

„Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai. Acest lucru ar explica și viteza escaladării din aceste zile. Pentru că acum nu este vorba doar de Donbas, ci și de Crimeea, de Odesa, de a lua Ucrainei portul de la Marea Neagră, de tot. Nu există suficientă voință pentru pace. Sunt pesimist, dar trebuie să facem tot ce se poate pentru a opri războiul”, a spus Papa Francisc.

Cum l-a descris Papa Francisc pe Vladimir Putin

Pentru prima dată de când a izbucnit războiul în Ucraina, Papa de la Roma l-a criticat în termeni duri pe președintele Federației Ruse despre care a spus că este un potentat captiv unor pretenții anacronice reprezentând interese naționaliste, provoacă și ațâță conflicte.

Papa Francisc a declarat că ia în calcul o vizită la Kiev, dar înainte de a călători în Ucraina, va trimite un reprezentant. Suveranul Pontif vrea, totuși, ca mai întâi să se întâlnească cu Vladimir Putin și spune că va face tot ce poate, asta dacă liderul de la Kremlin îi va deschide ușa.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut apel la Papa de la Roma să medieze pacea cu partea rusă. Cei doi au avut și o convorbire telefonică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *