Şoferii ce se aflau astăzi, 5 iulie, în Timişoara au tras o spaimă incredibilă. Au sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi au anunţat că un cadavru este legat pe plafonul unui autoturism marca Volkswagen Golf 4.
Cadavru legat pe plafonul unui autoturism
Cadavru legat pe plafonul unui autoturism, au fost cuvintele care au alertat forţele de intervenţie. Scenă a avut loc pe străzile din Timişoara, unde şoferul unui Golf 4, care transporta ce părea a fi un cadavru pe plafon, a fost fotografiat în Piaţa Badea Cârţan. Imediat, oamenii au sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar unii dintre ei au postat imaginile pe reţelele sociale.
Poliţiştii din Timişoara au demarat astfel o anchetă şi în scurt timp au descoperit şi „cadavrul” care, în realitate, era o statuie.
„Având în vedere fotografia apărută în spațiul public, în care se observă că pe plafonul unui autoturism ar fi transportat trupul neînsuflețit al unei persoane, vă comunicăm faptul că în urma verificărilor efectuate de polițiștii Municipiul Timișoara a reieșit că evenimentul nu se confirmă.
A fost identificat un bărbat de 28 de ani care va fi sancționat conform Legii nr. 61/1991. Bărbatul este membrul unei asociații de tineri artiști din Timișoara, cunoscută cu acest gen de activității și expoziții”, se arată într-o informare a Poliţiei.
Conform surselor, statuia a fost creată de un grup de artişti denumit Baraka. Aceştia se pare că pregătesc o nouă expoziţie, din care va face parte şi statuia sub forma unui cadavru.
În clipul video de mai sus, postat online de artişti, se poate observa statuia surprinsă astăzi, 5 iulie, pe plafonul maşinii din Timişoara.
Artiştii Baraka sunt cunoscuţi după ce, în anul 2017, au şocat printr-o altă operă contemporană, şi anume, o statuie într-un sicriu pe care au amplasat-o pe acoperişul parcării subterane a Direcţiei de Finanţe Publice din Timişoara.
Expoziția „Flower Power” de la Iași
Într-o altă ordine de idei, amintim de faptul că în urmă cu câteva luni, artiștii ieșeni au reușit să transmită emoții, determinare, speranță și empatie față de cei care fug de conflictul armat aflat la doar câteva sute de kilometri distanță de țara noastră. Expoziția „Flower Power”, dedicată păcii, frumuseții feminine și reîntoarcerii primăverii, este configurată ca o adevărată „grădină suspendată” cu peste 190 de „portrete de flori”, fiind dedicată inițial doar doamnelor și reîntoarcerii naturii la viață, pentru a ne alunga spumele celui de-al patrulea val COVID-19.
Vremurile, însă, i-au acordat și un mesaj al Păcii și Solidarității față de toți cei aflați în teroarea și suferința războiului ucrainean. În căutarea frumuseții (așa cum o afirmă spiritul complex și complicat al epocii postmoderne), pânzele tinerilor artiști plastici se oferă ca un mesaj al Speranței și al Iubirii, două componente vitale societății actuale.
Fiind realizate în diferite maniere stilistice picturale, florile studenților și absolvenților specializării pictură, hrănesc spiritele iubitorilor de artă și le oferă oportunitatea de a procura creațiile originale la prețuri accesibile, sprijinind astfel procesul de afirmare a unui tânăr artist profesionist. Expoziția „Flower Power” curatoriată de conf. univ. dr. prorector Cristian Ungureanu și asist. univ. dr. Bianca Boroș, este disponibilă publicului larg zilnic între orele 08:00-20:00.
De asemenea, pentru procurarea creațiilor originale, va fi disponibil un catalog cu datele de contact ale artiștilor, însoțite de imaginile lucrărilor. Totodată, cu acest prilej s-a inaugurat și spațiul de informare al Asociației Studenților Chimiști „Chemis Iasi”.
Așadar, reiterăm panica ce a fost răspândită astăzi, 5 iulie, printre şoferii din Timişoara, după ce au văzut în trafic un cadavru legat pe plafonul unui autoturism.
Bolnavi psihic ,nu artisti.