Prima pagină » Titlurile zilei » Panică la Direcția Regională Vamală Iași! Val de angajări, pe posturi plătite regește. Dan Arhire, șeful de la Albița care a căzut în cap, trebuia să examineze candidații – FOTO

Panică la Direcția Regională Vamală Iași! Val de angajări, pe posturi plătite regește. Dan Arhire, șeful de la Albița care a căzut în cap, trebuia să examineze candidații – FOTO

23 iul. 2022, 02:00, 14 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Zeci de posturi disponibile sunt scoase la concurs la Direcția Regională Vamală Iași. Deja surse din rândul vameșilor au precizat că vor fi multe blaturi, în special la Vama Albița. Dan Arhire, șeful vămii din Vaslui, a fost menținut membru în comisia de examinare, deși în urmă cu o săptămână a avut un accident de muncă, după ce a căzut în cap de pe o rampă de control marfă

Scandal la Direcția Regională Vamală Iași. Asta, în contextul în care, pe data de 25.07.2022, sunt scoase la concurs nu mai puțin de 59 de posturi în toată regionala, la mai multe birouri vamale de frontieră. Majoritatea posturile sunt disponibile la compartimentul Supraveghere și Control Vamal. La data amintită, va fi susținută proba scrisă, iar în termen de maximum 5 zile va fi organizat și interviul, în funcție de nota obținută anterior. Revenind la dedesubturile acestei sesiuni, zilele trecute a pornit un conflict la Vama Albița–Vaslui, unde șef este Dan Arhire. Vameșul a fost propus ca membru într-una din comisiile de examinare. La începutul lunii mai, Dan Arhire nu ar fi putut îndeplini condițiile de a fi unul dintre membrii comisie. Dar după ce a fost numit șeful vămii, la două luni a îndeplinit criteriile, pentru că avea funcție de conducere.

Nemulțumirile s-au referit și la faptul că, în urmă cu săptămână, Dan Arhire a căzut în cap de pe o rampă de control marfă și a suferit o comoție cerebrală. A fost transportat cu ambulanța și a primit primele îngrijiri. În cursul zilei de ieri, 22.07.2022, a încetat pentru Dan Arhire perioada de concediu medical. Astfel, acesta nu s-ar fi aflat într-o formă bună pentru gestionarea examenului.

Vameșii spun că angajările se vor face pe criterii neortodoxe

Vameșii din Albița au fost revoltați de numirea în comisie a lui Dan Arhire. Aceștia susțin că prin aceste concursuri, de fapt, se urmărește promovarea angajaților din interior și că nu vor fi acordate șanse celor din exteriorul sistemului.

„În comisia de examen ar trebui să aibă cel puțin gradul profesional al candidatului. Dan Arhire a ajuns acolo pentru că a fost pus șef, recent. Altfel, nu ar fi putut. Acolo este o gașcă veche. Problema este că posturile sunt tot pentru ei și nu pentru alții mai tineri care ar putea veni din spate. Ca să promoveze pe o treaptă superioară, un vameș trebuie să aștepte 4 ani. Interesele sunt mari. Un inspector principal, care are un salariu net de aproape 4.000 de lei, poate primi 7.000 de lei ca inspector superior. Nimeni nu garantează că nu vor ști subiectele. Deocamdată, problema ar fi la Vaslui, nu se știe ce se întâmplă la celelalte birouri vamale”, arată surse de încredere din Vama Albița.

Vameșul Dan Arhire: „Nu am vrut să se interpreteze”

Contactat telefonic de reporterii BZI, Dan Arhire a anunțat că nu va mai face parte din comisia de examinare, ca să nu lase loc interpretărilor.

„Nu mai sunt în comisie, m-am retras. Am zis că e mai bine așa, să nu las loc interpretărilor”, a precizat șeful de la Vama Albița.

Sursele BZI au arătat că, de fapt, superiorii i-au sugerat să se retragă, mai ales din cauza accidentului de acum o săptămână. La concursul de luni sunt pregătite 3 comisii de examinare care vor evalua candidații. O comisie este formată din 3 membri și un secretar. Va fi o comisie specială pentru posturile de supraveghere vamală, o comisie pentru posturile din compartimentul Echipament Control Nedistructiv și altă comisie pentru posturile ce țin de informatizare. Au fost vehiculate numele mai multor vameși care vor face parte din comisie, printre care Paul Baron (prieten cu Dan Arhire), acuzat în trecut că a condus în stare de ebrietate autoturismele instituției, sau Dan Borșînschi.

Directorul Marius Costache a precizat că vor fi și alte concursuri

Marius Costache, directorul Direcției Regionale Vamale Iași, a explicat că în perioada următoare vor fi organizate concursuri pentru alte posturi din vămi, dar de data asta vor fi temporare.

„Ultimul concurs a fost organizat în 2018, dar pentru câteva posturi. Sunt scoase la concurs toate posturile libere. Sperăm să fie ocupate în totalitate, în urma concursului. Ar mai trebuie înființate, pentru că este cea mai grea regională din țară. În luna august vor fi scoase la concurs alte posturi temporare, pe o perioadă de 3 ani”, a declarat directorul Marius Costache.

Proba scrisă va fi susținută la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași, amfiteatrele AC 01 și AC 02, începând cu ora 10.00. Rămâne de văzut cine sunt candidații care vor primi posturile de la Direcția Regională Vamală Iași. La concurs se vor prezenta candidați din Iași, Bacău, Suceava, Botoșani și Vaslui.

Comentarii
  • Wai Muirius este adevărat că te alintă brunetele Lingerică??

  • Don Coașcă în pahar aveți suc de mere?

  • Nu mai jucați atâta teatru, ca se știe deja cine va lua concursul și va ocupa posturile, numai niște prosti cred ca totul e transparent, corect și pe bune, se aude ca a ajuns pana la 10 000 euro șpagă, sa licitat la greu

  • Cata rautate, si ce daca dă limbi la fofoloanca, toti o facem…..sau va e rusine sa recunoasteti nebunaticilor….

  • Cristina, ”toți”, adică doar tu o faci, și văd că o spui cu mult simț de răspundere!!

  • Ce bine ar fi dacă ați rămâne la știrile vostre de kakat și nu v-ați mai baga nasul unde nu trebuie… Publicație de FAKE-uri!

  • Pt Anonim: de ce te deranjează articolul și știrile, ca va strica vouă mersul și smenurile voastre?

  • Lingerică tu ești? Anonim…
    Aia cu 10 000€ e FAKE!!!

  • Lingerică dacă și numai dacă încasezi de la concurs…
    Nu faci ca prostu clinică stomatologica….
    Bate la ochi…ști ce zic…

  • Lex Et Honor

    Emilian… dacă și numai dacă ești Tu prostul statului care vinde picturi…Nu scapi de pârnaie….Practica o va demonstra..

  • @Emilian Ciornei….care esti invidios. Cristina zice bine, stie ea ce stie cu oralul…

  • ”Lex”, ce tot îndrugi tu acolo despre picturi? Bag seamă că ești mai prost decât ”prostul satului”!!

  • Prost, mai prost, bai “Lex” bag de sama ca tu lingi strasnic savarina si iti place la ochiul mari

  • Mare Sef pe Moldova

    Hai cu succesuri maine la examen!!!! Bafto delo delo!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024