Prima pagină » National » Panică într-un liceu din Alba. Elevii și profesorii au fost evacuați de urgență
Panică într-un liceu din Alba. Elevii și profesorii au fost evacuați de urgență

Panică într-un liceu din Alba. Elevii și profesorii au fost evacuați de urgență

07 mart. 2024, 15:20,
în National

Elevii și profesorii unui liceu din comuna Jidvei, județul Alba, au fost evacuați joi după ce a fost desoperit un proiectil de către muncitorii care renovează clădirea.

Pirotehniştii au stabilit că proiectilul descoperit joi de muncitorii care renovează clădirea unui liceu din Jidvei este o bombă care nu prezintă focos, neexistând astfel pericolul să explodeze, transmite Agerpres.

„A fost identificată o bombă de aruncător de calibru 50 mm, care nu prezintă focos, neexistând pericolul ca aceasta să explodeze. Echipa pirotehnică a preluat bomba respectivă pentru distrugerea ei ulterioară”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alex Crişan.

O bombă fără focos, descoperită într-un liceu aflat în renovare

Elevii şi cadrele didactice de la un liceu din comuna Jidvei au fost evacuaţi joi în urma identificării unui posibil proiectil într-unul din corpurile de clădire ale unităţii, în care în prezent se efectuează lucrări de renovare.

„În cadrul unor lucrări de renovare într-un corp de clădire la Liceul Tehnologic din comuna Jidvei a fost găsit de muncitori un posibil proiectil. La momentul identificării posibilului proiectil, în şcoală se aflau 21 cadre didactice, 6 personal auxiliar, 131 elevi şi 18 muncitori. Toate persoanele prezente la şcoală se aflau într-un alt corp de clădire faţă de cel unde a fost identificat posibilul proiectil”, a transmis ISU Alba.

Din motive de siguranţă, imediat după sesizarea făcută de muncitori, s-a procedat la suspendarea imediată a cursurilor şi evacuarea tuturor persoanelor din toate corpurile din clădire de către poliţişti.

Clădirea în care funcţionează liceul din Jidvei a fost construită în 1875. În prezent, se efectuează lucrări de renovare printr-un proiect finanţat cu fonduri din Programul Operaţional Regional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024