Prima pagină » Actualitate » Panică în Ucraina după anunțul lui Vladimir Putin! Locuitorii din Kiev se tem de război
Panică în Ucraina după anunțul lui Vladimir Putin! Locuitorii din Kiev se tem de război

Panică în Ucraina după anunțul lui Vladimir Putin! Locuitorii din Kiev se tem de război

22 feb. 2022, 07:45,
BZI.ro, în Actualitate

Este panică în Ucraina după ce Vladimir Putin a anunțat faptul că recunoaște independenta regiunii Donbas. Locuitorii din Kiev de tem de război. Într-un material realizat de bbc, cetățenii susţin că sunt pregătiţi să lupte pentru țara lor.

Vă aducem aminte faptul că în cursul serii de luni, 22 februarie 2022, Vladimir Putin a anunțat că recunoaște independența regiunilor Lugansk și Donețk. Liderul rus a mai precizat faptul că țara a fost ”victima” unei lovituri de stat în 2014, iar interferența străină a transformat țara într-un câmp de război civil.

Panică în Ucraina după ce Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor Lugansk și Donețk

Pe măsură ce știrile despre mișcarea Rusiei de a recunoaște zonele controlate de rebeli au ajuns pe străzile Kievului, mulți din capitala ucraineană erau neîncrezători. Totuși s-a instaurat o panică în Ucraina, iar unii cetăţeni au declarat că sunt gata să apere țara în caz de război.

„Sunt foarte șocat”, a declarat agenției de presă AFP un bucătar de 22 de ani originar din Donețk, capitala uneia dintre cele două zone rebele.

Artem Ivaschenko a descris decizia de recunoaștere a independenței regiunilor Lugansk și Donețk drept „cea mai înfricoșătoare veste” de când a fugit din regiune în 2014.

„Locuiesc aici, mi-am pierdut deja o parte din patria mea, mi-a fost luată, așa că o voi proteja”, a adăugat Artem.

Maria Levchyshchyna, un alt rezident de la Kiev, a declarat pentru Associated Press:

„De ce ar trebui Rusia să recunoască [zonele controlate de rebeli]? Dacă vecinii vin la tine și spun: Această cameră va fi a noastră, ți-ar păsa de părerea lor sau nu? Este apartamentul tău și va fi întotdeauna apartamentul tău. Lăsați-i [rușii] să recunoască tot ce vor. Dar, din punctul meu de vedere, poate provoca și un război, pentru că oamenii normali vor lupta pentru țara lor”, a explicat Maria Levchyshchyna pentru bbc.com.

Vladimir Putin a anunțat că recunoaște independența regiunilor Lugansk și Donețk

Transmis la nivel internațional, pe cele mai mari canale media din lume, liderul de la Moscova a făcut un anunț care a cread panică în Ucraina și care dă fiori occidentalilor. Declarația oficială a președintelui Vladimir Putin privind recunoașterea republicilor separatiste a fost una extrem de directă. Nu a lăsat loc de interpretări, Putin declarând că o bună parte din Ucraina a fost creată de Rusia:

Ucraina sovietică a fost creată ca rezultat al Revoluției bolșevice. Lenin a fost creatorul Ucrainei sovietice. Ucraina a acționat astfel încât să nu aibă obligații în relația cu Rusia, ci doar drepturi. Acesta nu e un parteneriat. Ucraina ne-a șantajat cu tranzitul gazelor spre Vest, ba chiar au furat gaze. Toată ideea pro-occidentalismului în Ucraina a fost să ajute clientela occidentală care a furat zeci de miliarde de dolari din băncile ucrainene. (…) a explicat Vladimir Putin.

Vladimir Putin a mai vorbit și despre faptul că celebrul Maidan din Ucraina, din 2014 a fost o lovitură de stat care a fost sprijinită de Occident. Acesta consideră că ”lovitura de stat” din 2014 nu a făcut nimic bun pentru Ucraina, țara fiind adusă în pragul unui război civil şi spre ruinarea țării.

În declarațiile făcute, Putin a evidențiat faptul că există un colaps a economiei din Ucraina din cauza forțelor străine și că nu mai are suveranitate după ce forța de la Kiev a acordat dreptul de numire a judecătorilor către Ambasada SUA.

În încheiere menţionam faptul că panica în Ucraina este una normală dacă e să ţinem cont că Rusia a mobilizat peste 170.000 de soldați la granița țării.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *