Prima pagină » International » Panică în Kiev. Avioane rusești survolează deasupra orașului. Se interzice circulația pe timp de noapte
Panică în Kiev. Avioane rusești survolează deasupra orașului. Se interzice circulația pe timp de noapte

Panică în Kiev. Avioane rusești survolează deasupra orașului. Se interzice circulația pe timp de noapte

24 feb. 2022, 21:31,
în International

Locuitorii Kievului sunt îngroziți și au început să se ascundă din calea armatei ruse. Aviația rusă survolează deasupra Kievului. Autoritățile au și decretat măsuri speciale.

Agenția NEXTA a publicat o înregistrare în care piloții ruși de lângă Kiev discută despre înălțimea la care să zboare, înregistrare obținută în jurul ore 16.00.

Ei discută probleme tehnice legate de viraj, altitudine, precum și „ținte la altitudine joasă”.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat un interzicerea circulației în capitala ucraineană de la ora 22:00 la 7:00, ora locală, potrivit unui anunț distribuit pe pagina sa oficială de Facebook.

„Transportul public nu va funcționa în perioada interdicției. În același timp, stațiile de metrou vor fi disponibile ca adăposturi 24/7.

Îi rugăm pe toți locuitorii Kievului să se întoarcă acasă la timp. Dacă trebuie să vă deplasați în oraș în timpul stingerii, în special în calitate de angajați ai companiilor de infrastructură critică, trebuie să aveți documente de identitate”, a scris primarul Kievului pe pagina sa oficială de Facebook.

Americani estimează că orașul Kiev o să pice în 96 de ore

Trei oficiali americani au declarat pentru Newsweek că se așteaptă ca în câteva zile capitala Ucrainei, Kiev, să pice în mâinile forțelor militare ruse, după care capacitatea de rezistență a țării să fie neutralizată în totalitate.

Oficialii spun că scopul Moscovei este să încercuiască forțele ucrainene și apoi să le forțeze să se predea.

Americanii se așteaptă ca Kievul să fie capturat în următoarele 96 de ore, după care întreaga conducere a Ucrainei să fie capturată în cel mult o săptămână.

Un fost ofițer de informații a zis: „După ce se termină raidurile aeriene și începe cu adevărat războiul la sol, cred că și Kiev va cădea în doar câteva zile”.

O sursă apropiată de guvernul ucrainean a spus că este de acord cu estimarea că Kievul ar putea fi înconjurat în 96 de ore, dar nu cred că instituțiile vor pica.

Aeroportul Antonov, de lângă Kiev, ar putea deveni crucial pentru soarta Ucrainei. Dacă este cucerit de ruși, ar putea deveni rampa de lansare a unui asalt militar terestru asupra capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *