Prima pagină » Local » Panică de COVID-19 în Primăria comunei Țibănești. Două persoane pozitive din instituție au băgat frica printre funcționari. Primarul Aurica Cobuz refuză testarea angajaților
Panică de COVID-19 în Primăria comunei Țibănești. Două persoane pozitive din instituție au băgat frica printre funcționari. Primarul Aurica Cobuz refuză testarea angajaților

Panică de COVID-19 în Primăria comunei Țibănești. Două persoane pozitive din instituție au băgat frica printre funcționari. Primarul Aurica Cobuz refuză testarea angajaților

10 aug. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Panică de infectare cu COVID-19 în Primăria comunei Țibănești din județul Iași. Primarul Aurica Cobuz nu vrea însă să-i testeze pe funcționarii din instituție, iar oamenii par că nu mai vor să vină la serviciu. Doi aleși locali din comuna Țibănești au luat virusul deja, iar panica este cu atât mai mare

Situație fără ieșire într-o localitate din județul Iași. Virusul COVID-19 a acaparat Primăria comunei Țibănești, una din cele mai mari localități din județul Iași. Funcționarii din instituție cer să fie testați, de frică să nu contacteze virusul și să-l ducă acasă la familiile lor. Cu toate acestea, primarul Aurica Cobuz nu vrea să audă de așa ceva, spre disperarea funcționarilor din instituție. Virusul a fost însă contactat de doi dintre aleșii locali ai opoziției, ceea ce i-a determinat pe oamenii din primărie să ceară să fie și ei testați.

Pericol de COVID-19 în Primăria Țibănești. Doi aleși locali au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus

Culmea este faptul că primarul Aurica Cobuz susține că infectarea celor doi aleși locali cu COVID-19 nu are legătură cu oamenii din primărie.

„Nu am niciun angajat cu COVID-19. Mai degrabă l-au adus liberalii aici în plină pandemie. Au făcut campanie electorală, o ședință în primărie și au venit cu virusul. Ei fac numai rău comunei”, a spus Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești.

Aceasta a menționat faptul că ședința respectivă a avut loc pe data de 21 iunie 2020 și de atunci nu s-a întâmplat nimic. Raționamentul primarului de a nu-i testa pe funcționari nu a avut însă efectul scontat. Angajații i-au cerut primarului să fie testați, însă aceasta i-a refuzat spunând că nu sunt bani pentru astfel de lucruri.

Haos în Primăria Țibănești. Funcționarii cer să fie testați împotriva virusului COVID-19

Primarul Aurica Cobuz susține că nu are de ce să-i testeze pe funcționari și dă vina pe cei din opoziție care au organizat o ședință electorală luna trecută în primărie. Chiar și în aceste condiții, primarul ar trebui să-i testeze pe funcționari, mai ales că aceștia i-au cerut expres acest lucru. Primarul comunei încearcă să folosească acest episod în scop electoral și nu vrea să testeze funcționarii.

„Dacă era să fie ceva, ședința a avut loc pe 21 iulie. Cei doi au luat de la ședința respectivă pentru că nu purtau măști de protecție. Am dovezi de acolo că nu purtau măști, dar nu am vrut să fac tam- tam”, a mai menționat Aurica Cobuz, primarul comunei Țibănești.

Scandalurile se țin lanț în Primăria comunei Țibănești

În ultima perioadă, în Primăria comunei Țibănești au ajuns să se întâmple lucruri din ce în ce mai ciudate. După ce a angajat o bătrână de 72 ani pe post de consilier personal și s-a bătut cu localnicii pe stradă, primarul Aurica Cobuz a fost implicată și într-un scandal cu fonduri de la bugetul local. Recent, aceasta a redactat un proiect de hotărâre prin care a încercat să achiziționeze la suprapreț șase stații de autobuz pentru satele din comună. Proiectul nu a trecut însă de voturile aleșilor locali. Primarul localității Țibănești a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru achiziția a 6 stații, valoarea totală fiind de 70.000 lei (14.500 euro). Suma este una extrem de mare în raport cu realitatea din teren. O astfel de stație de autobuz costă maximum 9.000 lei cu tot cu TVA, însă poate fi procurată mult mai ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *