Prima pagină » Culinar » Pandișpan pufos din 8 ouă. Află ce trebuie să faci cu zahărul înainte de a-l pune în aluat

Pandișpan pufos din 8 ouă. Află ce trebuie să faci cu zahărul înainte de a-l pune în aluat

14 ian. 2025, 11:32,
Redacția BZI în Culinar

Un pandișpan pufos din 8 ouă care este fin și aerat va face mereu furori în rândul deserturilor delicioase. Mai mult de atât, această rețetă are un secret genial care va face pandișpanul să iasă perfect de fiecare dată și cu un gust delicios.

Atunci când vrei să faci un desert simplu și delicios, poți prepara un pandișpan pufos. Avantajul este că îl poți crea cu ingrediente pe care le ai în casă, așa că este ideal și pentru o zi ploioasă în care ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să ieși din casă.

Rețeta pentru pandișpan pufos din 8 ouă

Gata în doar 30 de minute, pandișpanul pufos din 8 ouă este unul dintre cele mai ușoare preparate dulci. Desertul poate fi servit simplu, dar și cu fructe sau creme de ciocolată, budincă de vanilie, lămâie etc. Impresionează-ți persoanele dragi cu această rețetă pufoasă, ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care deja le ai în bucătăria ta.

Multe românce vor să afle care este secretul unui pandișpan pufos. Ei bine, prăjitura nu este complicată deloc, trebuie doar să ții cont de câteva trucuri. Simplu sau cu fructe, acest desert este preferatul multora dintre noi. Pentru cel mai pufos pandișpan îți trebuie 8 ouă, 240 grame făină, 240 grame zahăr și un praf de sare.

Mixează ouăle întregi cu zahărul și un praf de sare până când compoziția își triplează volumul și se deschide la culoare. Adaugă puțin câte puțin din făina cernută și amestecă ușor cu o lingură sau paletă, de jos în sus, dinspre centru spre exterior.

După ce ai încorporat făina în compoziție, continuă așa până o pui pe toată. Așază aluatul într-o formă tapetată cu unt și făină, apoi nivelează cu grijă suprafața lui. Bagă pandișpanul în cuptorul preîncalzit la 170°C, pentru 20-25 minute.

După ce s-a copt, lasă-l să se răcească 10 minute, apoi servește după bunul plac. Reține că, în funcție de numărul de ouă, pandișpanul iese mai mic sau mai mare. Pentru a-ți fi mai ușor, îți prezentăm cantitatea ideală a ingredientelor, adaptată la numărul de ouă folosite.

Ce trebuie să faci cu zahărul înainte de a-l pune în aluat

Reușita rețetei tale constă în mixarea îndelungată a zahărului cu ouăle la temperatura camerei. Amestecă 20-30 de minute (niciodată mai puțin). Cu cât mixezi mai mult, cu atât pandișpanul va fi mai pufos. Iată cum să faci și niște fursecuri cu stafide delicioase.

Desertul poate fi asortat cu orice fructe, precum cele confiate, uscate, proaspete sau din compot (vișine, cireșe, căpșune, mere, caise, piersici, gutui, prune, smochine, portocale etc). Este genul de prăjitură simplă, ieftină și cu mare efect în orice anotimp.

Pandișpanul este iubit de toată lumea. Poți să îți lași imaginația să curgă atunci când vine vorba de umplutură, aranjament și formă, plus că se prepară foarte ușor. Acest desert iese perfect dacă ești atentă la gramaje și la calitatea ingredientelor.

Se poate servi așa cum iese din cuptor ori îș poți transforma într-un tort de toată frumusețea. De asemenea, poți pune pandișpanul pufos din 8 ouă pe masa musafirilor alături de fructe proaspete și uns cu o cremă ușoară de vanilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`