Prima pagină » Culinar » Pandișpan pufos din 8 ouă. Află ce trebuie să faci cu zahărul înainte de a-l pune în aluat

Pandișpan pufos din 8 ouă. Află ce trebuie să faci cu zahărul înainte de a-l pune în aluat

14 ian. 2025, 11:32,
Redacția BZI în Culinar

Un pandișpan pufos din 8 ouă care este fin și aerat va face mereu furori în rândul deserturilor delicioase. Mai mult de atât, această rețetă are un secret genial care va face pandișpanul să iasă perfect de fiecare dată și cu un gust delicios.

Atunci când vrei să faci un desert simplu și delicios, poți prepara un pandișpan pufos. Avantajul este că îl poți crea cu ingrediente pe care le ai în casă, așa că este ideal și pentru o zi ploioasă în care ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să ieși din casă.

Rețeta pentru pandișpan pufos din 8 ouă

Gata în doar 30 de minute, pandișpanul pufos din 8 ouă este unul dintre cele mai ușoare preparate dulci. Desertul poate fi servit simplu, dar și cu fructe sau creme de ciocolată, budincă de vanilie, lămâie etc. Impresionează-ți persoanele dragi cu această rețetă pufoasă, ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care deja le ai în bucătăria ta.

Multe românce vor să afle care este secretul unui pandișpan pufos. Ei bine, prăjitura nu este complicată deloc, trebuie doar să ții cont de câteva trucuri. Simplu sau cu fructe, acest desert este preferatul multora dintre noi. Pentru cel mai pufos pandișpan îți trebuie 8 ouă, 240 grame făină, 240 grame zahăr și un praf de sare.

Mixează ouăle întregi cu zahărul și un praf de sare până când compoziția își triplează volumul și se deschide la culoare. Adaugă puțin câte puțin din făina cernută și amestecă ușor cu o lingură sau paletă, de jos în sus, dinspre centru spre exterior.

După ce ai încorporat făina în compoziție, continuă așa până o pui pe toată. Așază aluatul într-o formă tapetată cu unt și făină, apoi nivelează cu grijă suprafața lui. Bagă pandișpanul în cuptorul preîncalzit la 170°C, pentru 20-25 minute.

După ce s-a copt, lasă-l să se răcească 10 minute, apoi servește după bunul plac. Reține că, în funcție de numărul de ouă, pandișpanul iese mai mic sau mai mare. Pentru a-ți fi mai ușor, îți prezentăm cantitatea ideală a ingredientelor, adaptată la numărul de ouă folosite.

Ce trebuie să faci cu zahărul înainte de a-l pune în aluat

Reușita rețetei tale constă în mixarea îndelungată a zahărului cu ouăle la temperatura camerei. Amestecă 20-30 de minute (niciodată mai puțin). Cu cât mixezi mai mult, cu atât pandișpanul va fi mai pufos. Iată cum să faci și niște fursecuri cu stafide delicioase.

Desertul poate fi asortat cu orice fructe, precum cele confiate, uscate, proaspete sau din compot (vișine, cireșe, căpșune, mere, caise, piersici, gutui, prune, smochine, portocale etc). Este genul de prăjitură simplă, ieftină și cu mare efect în orice anotimp.

Pandișpanul este iubit de toată lumea. Poți să îți lași imaginația să curgă atunci când vine vorba de umplutură, aranjament și formă, plus că se prepară foarte ușor. Acest desert iese perfect dacă ești atentă la gramaje și la calitatea ingredientelor.

Se poate servi așa cum iese din cuptor ori îș poți transforma într-un tort de toată frumusețea. De asemenea, poți pune pandișpanul pufos din 8 ouă pe masa musafirilor alături de fructe proaspete și uns cu o cremă ușoară de vanilie.

Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
Bugetul.ro
Ilie Bolojan, dator vândut la stat. Cum a reușit să scape fostul președinte interimar de afacerea care aproape că l-a adus la sapă de lemn
a1.ro
Mesajul lui chef Richard Abou Zaki, după finala sezonului 15 Chefi la cuțite. Cei doi concurenți ai lui au pierdut premiul
Playtech.ro
Ce s-a întâmplat cu Nicuşor Dan la festivităţile de Ziua Eroilor? Aşa nu a mai fost văzut, imaginile momentului
observatornews.ro
Alimentul care a fost cândva simbolul austerității e acum vedetă în restaurante și brutării. Cât costă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Zodii care demisionează. S-au săturat de actualul job
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Nicușor Dan a dat de pământ cu Gigi Becali după derapajul verbal al omului de afaceri
Playtech.ro
Cum să scapi definitiv de melcii din grădină. Plantele care îi țin la distanță
Dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
RomaniaTV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
SCANDAL în showbiz! Marilu Dobrescu îl acuză pe Iustin Petrescu că a bătut-o. Reacția fostului iubit: Cât tupeu!
redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`