Prima pagină » Culinar » Pandișpan pufos cu 10 ouă. Rețeta unui desert de casă delicios

Pandișpan pufos cu 10 ouă. Rețeta unui desert de casă delicios

20 sept. 2023, 09:34,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine pregătesc la mesele festive un pandișpan pufos cu 10 ouă. Acets desert are o textură aparte, este aromat, ușor de pregătit, iar rețetele sunt diverse. Putem face un pandișpan simplu, cu aromaă de vanilie sau de ciocolată, dar la fel de bine poate fi pregătit cu cremă sau cu fructe uscate și glasat cu sos de ciocolată. Iată rețeta unui desert de casă delicios.

Pandișpan pufos cu 10 ouă

Deliciosul pandișpan pufos cu 10 ouă este desertul perfect la orice masă, fie că este vorba de o masă festivă, de una  în familie sau de o zi obișnuită. Acest desert încântător se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, vom obține un pandișpan aromat, pufos și incredibil de gustos.

Pe lângă pandișpanul pufos făcut cu 10 ouă, putem face pentru cei dragi și un chec la două tăvi. Acesta se poate găti în două culori și poate fi ornat cu un sos de ciocolată sau cu sos de caramel. La fel de bine îi putem cuceri pe cei dragi și cu o prăjitură negresă cu vișine. Prăjitura negresă le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

Pandișpanul pufos făcut cu 10 ouă este aromat, gustos și perfect de servit la orice masă alături de alte deserturi rafinate. Pandișpanul merge perfect și cu o cafea aromată sau cu o cană cu lapte. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține cele mai bune deserturi de casă., care vor aminti de vremea copilăriei. Pandișpanul se face rapid, nu necesită mult timp de preparare, iar dacă adăugăm un strop de imaginație și răbdare, succesul culinar va fi garantat.

Cum să pregătești la tine în bucătărie desertul perfect

Pentru un pandișpan savuros vom avea nevoie de 10 ouă, 200 g de zahăr, 200 g de făină, 1 pliculeț de praf de copt, esență de vanilie și un praf de sare. Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se pun în două boluri.

Peste albușuri se pune un praf de sare și se mixează foarte bine apoi se toarnă zahărul. După aceea gălbenușurile bătute spumă se pun peste albușuri și se mixează din nou. Se încorporează făina și praful de copt în amesteul de ouă, iar la final se adaugă esența de vanilie.

După ce toate ingredientele se omogenizează și obținem un aluat de pandișpan perfect, îl turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se uniformizează. Se pune pandișpanul la cuptor timp de 35 de minute și se poate verifica dacă este copt suficient aplicând testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate pandișpanul din cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță acest desert va fi apreciat de toți cei de la masă.

Pandișpanul pufos cu 10 ouă este gustos, aromat și ideal de servit la orice masă alături de alte deserturi delicioase. Acest desert poate fi făcut simplu, cu ciocolată, cu fructe, iar rețetele pot fi adaptate după preferințe. Pandișpanul aromat  este alegerea perfectă la mesele de sărbătoare, dar și în zilele în care vrem să ne răsfățăm cu un preparat desăvârșit.

Comentarii
  • Așa titlu, așa comentariu: cum cu 10 oua?! Nu toți masculii au doar două? Ori o fi din icre?
    Probabil ați vrut să scrieți „din 10 oua”. Hai că nu e greu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024