Prima pagină » Culinar » Pandișpan japonez. Un desert care îi va cuceri pe cei de la masă

Pandișpan japonez. Un desert care îi va cuceri pe cei de la masă

31 oct. 2023, 08:11,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un delicios pandișpan japonez. Acest desert are o savoare aparte, este aerat, pufos și incredibil de aromat. Spre deosebire de pandișpanul clasic, făcut după rețeta bunicii, pandișpanul japonez se face cu citrice, predominând savoarea portocalei și a lămâii. Iată cum să pregătești acasă un desert care îi va cuceri pe cei de la masă.

Pandișpan japonez

Când vine vorba de gustosul pandișpan de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi este pandișpanul japonez, aromat, pufos și ușor de făcut, cu doar câteva ingrediente.

Pandișpanul japonez are o savoare aparte și este ideal de servit la orice masă, fie că este vorba de un desert la micul dejun alături de o cafea aromată, fie că pregătim pandișpanul pentru o masă festivă. Pentru iubitorii de preparate tradiționale ideal este un pandișpan cu lapte, pufos și aromat.

Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, putem face rapid și o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta va fi pe placul tuturor celor de la masă, iar dacă ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu.

Pandișpanul japonez este desertul perfect pentru orice masă și la orice ocazie. Este aromat, pufos și se face rapid, cu doar câteva ingrediente.

Rețeta cu care vei obține un desert de casă irezistibil

Pentru deliciosul pandișpan japonez vom avea nevoie de 50 g de unt, 110 g de făină, 80 ml de lapte, 6 ouă, 1 praf de sare, jumătate de linguriță de suc de lămâie, 1 linguriță de zahăr vanilat, 90 g de zahăr, jumătate de linguriță de coajă rasă de portocale și jumătate de linguriță de coajă rasă de lămâie.

Mai întâi se pune untul la topit, iar când este fierbinte se toarnă într-un vas mare în care am pus făina. Se adaugă laptele călduț împreună cu 5 gălbenușuri apoi se amestecă totul foarte bine până când se omogenizează ingredientele. Se adaugă coaja rasă de lămâie și de portocală și se amestecă din nou.

Într-un bol încăpător se bat spumă 5 albușuri împreună cu praful de sare, sucul de lămâie, zahărul vanilat și zahărul tos. Se mixează totul foarte bine. 3 linguri de spumă de albușuri se toarnă în compoziția de aluat. După aceea tot aluatul se amestecă cu spuma rămasă de albușuri.

Compoziția de pandișpan japonez se toarnă într-o tavă rotundă și se dă la cuptor timp de 45 de minute. Putem verifica dacă deliciosul desert este copt suficient aplicând testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate pandișpanul din cuptor, se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr vanilat apoi se porționează pentru a fi servit. Cu siguranță acest desert îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Pandișpanul japonez are o aromă aparte, este rafinat, pufos și incredibil de gustos. Acesta se face cu suc de citrice și coajă rasă de lămâie și de portocală, iar rezultatul este un adevărat deliciu culinar. Pandișpanul este ușor de pregătit și ideal de servit la orice masă și la orice ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *