Dacă vrem să pregătim acasă un desert care să ne amintească de vremea copilăriei, putem pregăti un pandișpan din albușuri. Acesta este incredibil de gustos, aerat și merge de minune la orice masă. Iată rețeta simplă cu care vei obține un desert pufos și aromat.
Pandișpan din albușuri
Când vine vorba de gustosul pandișpan de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pandișpanul poate fi făcut simplu, cu lapte, cu zeamă de portocale, cu zeamă de lămâie sau cu spumă de albușuri.
Gustosul pandișpan din albușuri este ideal de pregătit la orice masă. Acest desert are o textură fină, o savoare deosebită și merge servit chiar și dimineața alături de o cafea aromată. Pe lângă pandișpanul făcut cu albușuri, putem pregăti și o prăjitură cu lămâie și cocos.
Aceasta este delicioasă și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale putem face și o prăjitură însiropată cu nucă. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Pandișpanul este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Rețetele sunt simple, delicioase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pandișpanul merge de minune și la micul dejun, alături de o cafea aromată și parfumată.
Cum să pregătești un desert pufos și gustos
Pentru un pandișpan făcut cu albușuri vom avea nevoie de 9 albușuri, 190 g de zahăr, 9 limguri de făină, 50 g de rahat, 50 g de merișoare, 1 pliculeț de rpaf de copt, esneță de vanilie, zahăr pudră, 1 praf de sare.
Într-un bol mare se mixează albușurile cu un praf de sare până când obținem o compoziție spumoasă. Se adaugă treptat zahărul și se mixează din nou. După aceea se pune esența de vanilie, praful de copt și făina.
La final se adaugă merișoarele și rahatul tăiat cubulețe. Compoziția cremoasă de pandișpan se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune pandișanul la cuptor timp de 30 de minute. Când este gata, se scoate pandișpanul pufos din cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat. Pandișpanul se poate însiropa și orna cu frișcă. La fel de bine putem pune deasupra și câteva fructe proaspete sau niște alune și nucă măcinată.
Pandișpanul din albușuri are o textură fină, o savoare deosebită și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Pandișpanul este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu. Gustosul pandișpan poate fi servit la orice masă și la orice ocazie alături de alte deserturi rafinate. Dacă vrem să oferim pandișpanului un plus de savoare, putem să îl decorăm cu un sos de ciocolată neagră, cu fulgi de cocos sau cu un sos de caramel. La fel de bine putem pregăti un sirop savuros care va oferi pandișpanului mai multă savoare și va fi un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, putem pregăti rapid un pandișpan pufos cu mere caramelizate și scorțișoară. Cu siguranță acest deliciu va fi pe placul tuturor celor de la masă.