Prima pagină » Culinar » Pandișpan de post cu apă minerală. Care sunt proporțiile ideale pentru o prăjitură ca la carte

Pandișpan de post cu apă minerală. Care sunt proporțiile ideale pentru o prăjitură ca la carte

10 oct. 2023, 12:45,
în Culinar

Pandișpanul de post cu apă minerală carbogazificată este un mod delicios de preparare a clasicului pandișpan, oferindu-i acea textură moale și pufoasă, cu o aromă plăcută de coajă de mandarină. De asemenea, poți utiliza și apă minerală aromată cu lămâie sau lime, sau apă minerală simplă, adăugând vanilie și bucățele de ciocolată. Poți jongla cu aromele pentru un preparat adaptat gusturilor tale!

Pandișpan de post cu apă minerală

Ingredientele acestei prăjituri constau din 3 cuburi de margarină moale nesărată (336 grame), 3 căni de zahăr granulat (588 grame), 1 ¼ linguriță de sare (omiteți 1 linguriță dacă folosești margarină sărată), 1 ½ lingură de coajă de mandarină (sau coajă de portocală, lime sau lămâie), ½ linguriță de vanilie, 3 căni de făină de grâu obișnuită (380 grame, măsurată după cernere), 1 cană de apă minerală carbogazificată, de preferabil cu aromă de mandarină, lime sau lămâie. Pentru glazură de citrice se vor folosi 1 lingură de suc de mandarină, 1 lingură de suc de lămâie și 1 cană de zahăr pudră.

Preîncălzește cuptorul la 163 de grade Celsius. Ungeți o tavă standard de copt cu margarină și presară din plin făină pe fundul acesteia. Cu un mixer electric, bate margarina, zahărul și sarea (este opțional) până când devin ușoare și cremoase, având grija să integrezi și aluatul care rămâne pe margini. Pune și aromele (coaja și vanilia), și adăugă alternativ făina și apa minerală carbogazificată, amestecând după fiecare adăugare.

Toarnă compoziția obținută în formă și introdu în cuptor la 163 de grade Celsius timp de 60 până la 80 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în prăjitură iese curată. Lăsă prăjitura să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi o poți scoare din formă pentru a o lăsa să se răcească complet. Acum este momentul să întinzi glazura deasupra pandișpanului.

Glazura cu lămâie și mandarină va scoate în evidență aromele

Pentru a prepara glazura, va trebui să amesteci 1 cană de zahăr pudră împreună cu cele 2 lingurițe de suc de lămâie și mandarină, sau suficient cât să obții o consistență suficient de groasă, care se scurge încet de pe lingură.

Avantajul acestei rețete este că prăjitura rămâne umedă și nu se usucă. Pandișpanul este recunsocut pentru faptul că se usucă rapid după coacere. Cu toate acestea, respectarea acestei rețete va rezulta într-un pandișpan umed ce va rămâne astfel timp de câteva zile dacă este sigilată și depozitată corespunzător.
Textura acestui pandispan este una umedă, ușoară și pufoasă, iar gustul este absolut uimitor, exact ca cel regăsit în cele mai rafinate cofetării! Cantitatea precizată de zahăr este ideală, astfel încât să îl poți umple sau acoperi cu creme mai dulci fără să îți faci griji că va deveni prea nesănătoasă.

De asemenea, acest pandișpan de post cu apă minerală constituie baza perfectă pentru torturi sau prăjituri în straturi. Ușor și delicat, dar în același timp cu o structură stabilă, acesta cosntituie un blat perfect care susține umpluturile și cremele foarte bine, putând fi umplut cu frișcă și căpșuni proaspete fără nicio grijă!

Bugetul.ro
A sărăcit Anca Alexandrescu? Vedeta Realitatea Plus și-a petrecut concediul „pe austeritate” la malul mării
redactia.ro
Anunț important de la stat pentru preoți, călugări și călugărițe. Ce nu mai au voie să facă de la 1 septembrie
Bugetul.ro
Hârjoneala dintre Anca Alexandrescu și Victor Ponta continuă. Fostul premier al României i-a transmis un mesaj de la distanță vedetei de la Realitatea TV
a1.ro
Cum arăta George Vornicu în ziua nunții cu fosta soție. Cât de mult s-a schimbat concurentul de la Insula Iubirii sezonul 9
Playtech.ro
Dezvăluiri intime din tinereţea lui Ilie Bolojan! Aşa nu ţi-l închipuiai pe premier, ce făcea mereu în liceu spre uimirea colegilor
observatornews.ro
Deținutul de la Mărgineni ar fi evadat pentru că soția lui ar fi avut o relație cu fostul coleg de celulă
Playsport.ro
Nicuşor Dan, criticat de români pentru un detaliu. Deşi mulţi l-au...
Evz.ro
Exclusiv. Număr record de firme în pragul falimentului. Cine poate face profit de pe urma lor
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
O minoră de doar 14 ani i-a luat mințile lui Gigi Becali, care s-a îndrăgostit până peste cap
Playtech.ro
Plaja sălbatică cu cea mai curată apă de pe litoralul românesc. Zona este izolată, iar turiștii preferă să vină cu cortul
Dailybusiness.ro
Prețurile la alimente în Bulgaria față de România, în hipermarket și în piețe. Cât de mari sunt diferențele
RomaniaTV
Ozana Barabancea a slăbit 24 de kg în doar 3 luni! Cum a reușit: Îmbrac hainele fiicei mele. Am renunțat la îmbuibarea de care eram dependentă
stiriromania.ro
Cât costă o porție de ceafă cu cartofi prăjiți în Mamaia: prețurile de autoservire ajung la niveluri gourmet
RomaniaTV
Contrast climatic, un anticiclon loveşte România. Elena Mateescu anunţă inversiuni termice
redactia.ro
Revoluție fiscală în România! Guvernul Bolojan majorează cu 30% impozitele auto!
ego.ro
Șoc pentru toată lumea! Ce se întâmplă acum între Irina și Irinel Columbeanu. Toți sunt emoționați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 august 2025
13 august 2025