Prima pagină » Culinar » Pandișpan cu zmeură. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

Pandișpan cu zmeură. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

21 iun. 2023, 13:04,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un desert gustos, aromat și pufos, ideal este un pandișpan cu zmeură. Acesta este deliciul perfect la mesele festive, dar îl putem pregăti la orice ocazie pentru a ne răsfăța cu un desert ca în vremea copilăriei. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă.

Pandișpan cu zmeură

La ceas aniversar putem să îi surprindem pe cei dragi cu un delicios pandișpan cu zmeură. Acesta se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Pandișpanul cu zmeură poate fi servit dimineața împreună cu o cafea aromată, dar și pe timpul zilei, în momentele în care vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert savuros.

Când vine vorba de gustosul pandișpan de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe lângă pandișpanul cu zmeură, putem pregăti și unul cu caise, la fel de pufos și aromat.

Pentru iubitorii de deserturi aromate, care să le amintească de vremea copilăriei, ideal este pandișpanul cu cremă de zahăr ars. Acesta are o savoare aparte, este gustos și adorat de cei mici. Pandișpanul cu zmeură este vedeta sezonului de vară, iar dacă adăugăm în rețetă câteva arome inedite și un strop de imaginație, rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Rețeta celui mai bun desert de casă

Pentru deliciosul pandișpan cu zmeură vom avea nevoie de 5 ouă, 130 g de zahăr granulat, 50 ml de ulei, 200 g de făină, 1 linguriță de esență de vanilie, sare și 200 g de unt. Pnetru decor vom folosi zahăr pudră și 50 g de zmeură. Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează în boluri separate. În bolul cu albușuri se pune un sfert de linguriță de sare apoi 130 g de zahăr granulat și se amestecă foarte bine până când începe să se topească și toate ingredientele se omogenizează. După aceea se adaugă și compoziția de gălbenușuri împreună cu o linguriță de esență de vanilie și 50 ml de ulei.

Se mixează totul foarte bine apoi se toarnă treptat și făina. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt se toarnă compoziția de pandișpan și se uniformizează. Deasupra se pune zmeura și se dă pandișpanul la cuptor. Se poate verifica dacă desertul este copt suficient aplicând testul cu scobitoarea.

La final, se scoate pandișpanul din cuptor, se lasă la răcit și se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține un desert savuros și pe placul tuturor celor de la masă. Pandișpanul cu zmeură este aromat, pufos și ușor de pregătit. Acest desert irezistibil este ideal la ceas aniversar, alături de alte bucate alese. Pandișpanul de casă poate fi făcut cu fructe, simplu, cu ciocolată și lapte, în funcție de preferințe. Rețetele sunt diverse și spectaculoase. Pentru a obține un pandișpan pufos trebuie să pregătim corect compoziția de aluat, iar dacă adăugăm câteva arome, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert care ne va aminti de vremea copilăriei și de rețetele de odinioară ale bunicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *