Prima pagină » Culinar » Pandișpan cu piersici. O experiență culinară de neuitat
Pandișpan cu piersici. O experiență culinară de neuitat

Pandișpan cu piersici. O experiență culinară de neuitat

20 dec. 2023, 16:03,
în Culinar

Pandișpanul cu piersici este o incursiune delicioasă în lumea deserturilor plăcute și ușor de preparat. Cu un aluat aerat și aromat, îmbogățit cu piersici parfumate și dulci, această prăjitură este o experiență culinară de neuitat. Cu doar 8 ouă și 1 kg de piersici, poți transforma aceste ingrediente simple într-o tavă generoasă de prăjituri în doar 10 minute. Este un desert rapid, plin de savoare, iar copiilor le place la nebunie!

Pandișpan cu piersici fără praf de copt

Prăjiturile simple cu fructe, având o compoziție aerată și o aromă proaspătă, devin companionii perfecți pentru un desert lejer după o masă copioasă. De la vișine la caise, piersici, nectarine și prune, aceste delicii aduc o explozie de arome specifice fiecărui sezon.

Rețeta de față, fără praf de copt, păstrează autenticitatea și gustul natural al ingredientelor. Mai mult, această prăjitură versatilă poate fi adaptată cu ușurință în funcție de preferințe și de fructele disponibile pe piață. Fie că alegeți vișine, cireșe, caise, nectarine, piersici, prune sau chiar ananas, rezultatul va fi un pandișpan delicios și plin de culoare. Acest desert este o modalitate minunată de a vă utiliza creativitatea culinară și de a vă răsfăța cu gustul proaspăt al fructelor de sezon.

Aveți nevoie de 1 kg piersici, 300 g făină, 300 g zahăr, 8 ouă, 50 ml ulei, vanilie, coajă de lămâie, un praf de sare, 20 g zahăr brun. Piersicile se spală, se lasă la scurs iar apoi se taie în felii și li se scot sâmburii.

Mod de preparare

Procesul de preparare al acestei prăjituri cu piersici este un adevărat dans culinar, în care ingredientele se armonizează perfect pentru a crea o delicatesă ușoară și plină de savoare. Iată cum să obții această minunată prăjitură cu pandișpan pufos și piersici.

Începe prin a separa ouăle. Gălbenușurile se bat cu jumătate din cantitatea de zahăr până devin cremoase și deschise la culoare. La compoziția de gălbenușuri și zahăr, adaugă vanilia pentru o notă delicată, coaja de lămâie pentru prospețime și uleiul pentru a asigura o textură fină.

Treptat, adaugă făina la amestecul de gălbenușuri, asigurându-te că nu rămân cocoloașe. Este important de menționat că nu se folosește praf de copt, ceea ce contribuie la textura specială a pandișpanului. Separat, bate albușurile cu un praf de sare până obții o spumă tare și lucioasă. Adaugă treptat restul de zahăr și continuă să bați până când albușurile ating consistența dorită.

Adaugă jumătate din spuma de albușuri în amestecul de gălbenușuri și făină, amestecând la viteza mică a mixerului. Ulterior, adaugă restul de albușuri cu ajutorul unei spatule, cu atenție, pentru a păstra aerul în aluat. Într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, toarnă cu grijă compoziția și niveleaz-o uniform. Împarte piersicile pe întreaga suprafață a compoziției. Poți să le așezi în straturi generoase, începând dinspre margini și continuând către mijloc. Deasupra prăjiturii presară zahărul brun, care va crea o crustă crocantă în timpul coacerii.î

Introdu pandișpanul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, cu ventilație și căldură sus-jos, timp de 25 de minute. Atenție la mirosul îmbietor care îți va umple bucătăria. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă și apoi porționați-o cu grijă. Fiecare mușcătură din această prăjitură se va topi practic în gură, oferindu-vă o explozie de cremozitate dată de piersicile coapte delicate. Așadar, acest pandișpan cu piersici este cu adevărat un deliciu culinar, pe care îl poți savura în momentele speciale împreună cu cei dragi.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine e primul director de la stat cu venituri uriașe care își reduce drastic salariul lunar
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Care este motivul pentru care Claudiu Gherguț a refuzat un salariu lunar de 12.000 de euro. Unde i s-a propus să gătească
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
Ce ne aşteaptă de la 1 august, când cresc accizele şi TVA. Analist economic: "Inflaţia va exploda"
Playsport.ro
Bolojan schimbă harta României. Comasarea primăriilor din țară și reducerea...
Evz.ro
Mutare la vârf pe piața media din România. A părăsit PRO TV pentru un trust rival
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Detalii tulburătoare despre JAFUL de la BNR! A fost TORTURAT să spună ADEVĂRUL
Playtech.ro
De ce carnea din străinătate este mai scumpă? O româncă stabilită în Elveţia face comparaţia: „Nu am dubii”
Dailybusiness.ro
Adolescenții români care învață să fie responsabili și se angajează pe timpul verii. Ce vor să-și cumpere cu banii câștigați
RomaniaTV
Casa de vacanță a lui Cristi Borcea, de la Sinaia, distrusă de furtuna APOCALIPTICĂ. Curtea arată ca după bombardamente: Șapte pomi ai pe casă, ca să știi
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI, dată de Dana Rogoz. Anunțul vine la o zi după ce Andreea Marin a anunțat despărțirea de iubit. Dana și soțul ei s-au căsătorit acum 13 ani
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 iulie 2025
12 iulie 2025