Multe gospodine pregătesc la mesele de sărbătoare și nu numai un pandișpan cu nucă, desertul care îți va aminti de copilărie. Pandișpanul pufos și aromat este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată rețeta simplă, pas cu pas.
Pandișpan cu nucă, desertul care îți va aminti de copilărie
Când vine vorba de deliciosul pandișpan de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pandișpanul se poate face simplu, cu lapte, cu cremă de ciocolată, cu cremă de vanilie, cu stafide, cu fructe uscate sau cu nucă.
Pandișpanul cu nucă este aromat, gustos și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Acesta merge de minune și la masa de Crăciun alături de alte prăjituri savuroase. Pentru a obține un pandișpan pufos trebuie să facem mai întâi o compoziție de aluat fină și cremoasă.
Pe lângă pandișpanul cu nucă putem face și niște fursecuri fragede ornate cu fulgi de ciocolată. Pentru iubitorii de delicii cremoase și rafinate ideale sunt niște cornuri pufoase cu unt. Acestea îi vor cuceri pe toți cei de la masă.
Pandișpanul cu nucă poate fi servit la orice masă, chiar și dimineața împreună cu o cafea aromată și energizantă. Acest desert este o adevărată încântare pentru cei dragi.
Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu
Pentru pandișpanul cu nucă vom avea nevoie de 5 ouă, 250 g de zahăr, 250 g de făină, 50 ml de lapte, 50 g de nuci, 3 lingurițe de cacao, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 1 linguriță de esență de rom, 1 linguriță de ulei, 1 linguriță de praf de copt, sare și coajă de lămâie.
Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează albușurile împreună cu un praf de sare apoi se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr. Se mixează până când vom obține o bezea lucioasă.
După aceea se mixează gălbenușurile cu un pic de sare, cu restul de zahăr și zahărul vanilat, apoi se adaugă coaja rasă de lămâie, uleiul și se amestecă până când zahărul se topește complet. Se adaugă făina și praful de copt apoi se toarnă compoziția de albușuri.
Se amestecă totul foarte bine apoi se toarnă compoziția de pandișpan într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se pune și miezul de nucă zdrobit apoi se face o compoziție de cacao. Într-un bol se amestecă cacao, esența de rom și un pic de lapte apoi se toarnă în tavă și se amestecă ușor cu furculița. Astfel, pandișpanul va avea la final un aspect deosebit.
Se coace pandișpanul timp de 40 de minute, iar când este gata se scoate din cuptor și se ornează cu nucă măcinată. Cu siguranță acest desert va fi pe placul celor de la masă. Pentru un plus de savoare putem pune peste pandișpan și un pic de zahăr pudră vanilat.
Pandișpanul cu nucă este gustos, pufos și ușor de făcut, cu doar câteva ingrediente. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Pandișpanul este ideal de servit la orice masă alături de alte deserturi savuroase. Pandișpanul le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.