Prima pagină » Culinar » Pandișpan cu lapte. Rețeta cu care îi vei răsfăța pe cei dragi

Pandișpan cu lapte. Rețeta cu care îi vei răsfăța pe cei dragi

20 dec. 2023, 11:05,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim un desert pufos, aromat și gustos, ideal este un pandișpan cu lapte. Acesta merge de minune la orice masă și la orice ocazie alături de alte delicii. Pandișpanul cu lapte poate fi servit și dimineața alături de o cafea aromată. Iată rețeta cu care îi vei răsfăța pe cei dragi.

Pandișpan cu lapte

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la gustoasele prăjituri și fursecuri de casă până la torturile aniversare sau cele tradiționale, făcute după rețeta bunicii, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Un desert pufos și aromat, ideal de servit la orice masă, este pandișpanul cu lapte. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Gustosul pandișpan cu lapte poate fi servit simplu sau poate fi însiropat și ornat cu fructe, cu frișcă sau cu zahăr vanilat.

Pandișpanul cu lapte este adorat de mulți dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Dacă vrem să aducem la masă aromele prăjiturilor din vremea copilăriei, putem face și un chec cu mere, vanilie și scorțișoară. Pandișpanul este pe placul multora dintre noi, iar rețeta poate fi adaptată după preferințe. Acest desert este o adevărată încântare pentru papilele gustative.

Rețeta cu care vei pregăti un desert pufos și gustos

Pentru deliciosul pandișpan cu lapte vom avea nevoie de 110 g de griș, 6 ouă, 100 g de zahăr, 2 g de sare și 10 g de unt, ingrediente necesare pentru blat. Pentru siropul de lapte vom folosi 900 ml de lapte, 20 g de zahăr vanilat și 1 linguriță de esență de vanilie.

Într-un vas se bat spumă albușurile împreună cu zahărul apoi se adaugă un pic de sare. Se încorporează ulterior și gălbenușurile apoi se adaugă grișul și se amestecă foarte bine. Se toarnă compoziția într-o tavă de copt și se coace pandișpanul până când se rumenește ușor deasupra.

Cât pandișpanul stă la cuptor se pregătește siropul de lapte. Se fierbe laptele împreună cu zahărul vanilat și esența de vanilie. Când pandișpanul este gata, se scoate din cuptor și se înțeapă cu furculița apoio se toarnă siropul de lapte. Se lasă pandișpanul la răcit în tavă apoi se așază pe un platou și se dă la frigider pentru câteva ore. După aceea se porționează pentru a fi servit.

Pandișpanul cu lapte este un desert pufos, aromat și însiropat, ideal de servit la orice masă și la orice ocazie. Rețeta acestui desert este simplă și la îndemâna oricui. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Pndișpanul poate fi făcut simplu sau ornat cu fructe proaspete sau congelate, cu fulgi de ciocolată, cu o glazură fină de ciocolată sau cu nucă și alune, în funcție de gust și preferințe. Pandișpanul aromat le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele din vremea bunicii. Pandișpanul poate fi pregătit și la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte deserturi rafinate, gustoase și spectaculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *