Prima pagină » Culinar » Pandișpan cu cremă de zahăr ars. Cea mai simplă rețetă pentru un desert savuros

Pandișpan cu cremă de zahăr ars. Cea mai simplă rețetă pentru un desert savuros

08 iul. 2022, 13:17,
în Culinar

Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un desert rafinat, ideal este deliciosul pandișpan cu cremă de zahăr ars. Pandișpanul pufos și aromat este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un adevărat deliciu. Iată cea mai simplă rețetă pentru un desert savuros.

Pandișpan cu cremă de zahăr ars, gustos și aromat

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Preferatul multora dintre noi este pandișpanul pufos cu cremă de zahăr ars. Acesta se face foarte ușor acasă și avem nevoie de câteva ingrediente pentur a obține un desert irezistibil. Pandișpanul poate fi făcut simplu, cu fructe, cu lapte, însă dacă îl facem cu cremă de zahăr ars, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert aromat, care ne va aminti de vremea copilăriei.

Deliciosul pandișpan poate fi pregătit și la mesele de sărbătoare, alături de niște prăjituri festive de casă. Rețetele de desert cu zahăr ars sunt diverse și spectaculoase. Tot mai multe doamne optează pentru deserturi rafinate, aromate și ușor de făcut. La ceas aniversar îi putem cuceri pe invitați cu un tort de zahăr ars și cremă fină de ciocolată.

Pentru iubitorii de deserturi de casă făcute după rețeta de odinioară a bunicii, pandișpanul este alegerea perfectă. Acesta este ușor de făcut și avem nevoie de câteva ingrediente, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Cum să pregătești acasă un desert savuros

Pentru a face acasă un pandișpan cu cremă de zahăr ars vom avea nevoie de 1,5 l de lapte, 12 ouă, 300 g de zahăr, 1 linguriță de sare, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 1 linguriță de esență de rom și 1 linguriță de esență de vanilie, coajă rasă de lămâie, coajă rasă de portocală, 200 g de zahăr pentru zahăr ars sau caramel, 4 ouă pentru blat, 3 linguri de făină, 2 linguri de cacao, 1 linguriță de praf de copt, 1 linguriță de ulei și 1 praf de sare.

Este important să știm cum se face corect crema de zahăr ars pentru ca zahărul să nu devină tare și amărui. După aceea, se pregătește compozița din lapte, ouă și celelalte arome, iar la final se prepară blatul de pandișpan cu cacao.

Mai întâi se pune zahărul la foc mediu într-o cratiță și se lasă până când zahărul se topește complet și începe să capete o culoare gălbui închis. Se ia cratița de pe foc și se răsucește cu mișcări circulare astfel încât zahărul caramelizat să acopere pereții vasului. Se lasă cratița într-un loc răcoros pentru ca zahărul ars să crape și să trosnească. Dacă zahărul caramelizat nu se desprinde, atunci compoziția de pandișpan se va lipi de pereții vasului.

După aceea se pregătește compoziția cremei. Se mixează ouăle într-un castron mare împreună cu sarea și zahărul, apoi se adaugă laptele călduț, iar la final se pun toate aromele și se amestecă din nou până când obținem o compoziție cremoasă și omogenă.

Se toarnă această compoziție în cratița tapetată cu zahăr ars și se pune la cuptor pentru 30 de minute. După aceea pregătim blatul pufos de pandișpan după rețeta clasică. Se mixează separat albușurile și gălbenușurile cu câte un praf de sare, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr. În compoziția cu gălbenușuri se pune și o linguriță de ulei. Crema de gălbenușuri se pune peste bezeaua de albușuri și se amestecă foarte bine până când se omogenizează. După aceea se adaugă făina împreună cu praful de copt și 2 linguri de cacao.

Se scoate crema de zahăr ars din cuptor și se pune în cratiță peste zahărul caramelizat delicioasa compoziție de pandișpan. Se nivelează apoi se dă la cuptor timp de 20 de minute, timp în care pandișpanul va crește exact cât cratița. Putem verifica dacă pandișpanul este gata și copt suficient aplicând testul cu scobitoarea.

Când pandișpanul este gata, se scoate din cuptor, se lasă câteva minute apoi se răstoarnă cratița pe un platou mare, astfel încât blatul de pandișpan să fie jos, iar deasupra delicioasa cremă de zahăr ars. Savurosul pandișpan poate fi ornat cu frișcă și fructe sau poate fi servit ca atare. Cu siguranță vom obține un desert de casă delicios și pe placul tuturor celor de la masă.

Gustosul pandișpan cu cremă de zahăr ars este ideal la mesele festive, fiind un desert aromat, pufos și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva trucuri și vom adăuga câteva ingrediente și arome inedite, îi vom cuceri pe musafiri cu un desert irezistibil.

Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
redactia.ro
Prima decizie importantă luată de americani în privința României imediat după alegerea lui Nicușor Dan ca președinte
Bugetul.ro
Moștenitorul lui Cristian Popescu Piedone nu se joacă. Primarul sectorului 5 vrea să-l facă uitat pe tatăl său și demarează un proiect care i-ar putea aduce și alte mandate
a1.ro
Ce va face Ana Maria Gavrilă după victoria lui Nicușor Dan la prezidențiale. Decizia categorică anunțată în online
Playtech.ro
De când revin temperaturile de vară în România după valul de frig. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza
observatornews.ro
Nicuşor Dan scoate agenţii SPP la plimbare. Nu vrea coloană oficială, nu se mută îşi va duce fiica la şcoală pe jos
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cele mai frumoase mesaje și urări de Sfinții Constantin și Elena. Câți români își serbează ziua
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Vizită surpriză pentru George Simion în toiul nopții. A dat cu el de pământ!
Playtech.ro
Ce se întâmplă în culisele PSD? PNL și USR își împart rămășițele partidului condus de Ciolacu / Surse EXCLUSIVE
Dailybusiness.ro
AUR, anunţ de ultimă oră pentru susţinătorii săi: „Refuzăm să girăm o farsă. Suntem într-un punct mai grav decât în noiembrie”
RomaniaTV
Carmen Iohannis și-a făcut INTERVENȚII la față. Soția lui Iohannis a întinerit peste noapte. Toți și-au dat coate când au văzut-o / FOTO
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Şoc pentru români, se dau banii înapoi. Anunţ oficial de la Curtea de conturi
redactia.ro
Gestul neașteptat făcut de Gigi Becali în miez de noapte pentru George Simion.
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`