Prima pagină » Culinar » Pandișpan cu cireșe, un desert aromat și pufos. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

Pandișpan cu cireșe, un desert aromat și pufos. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

02 iun. 2022, 13:20,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă ceva dulce și extrem de gustos, ideal este deliciosul pandișpan cu cireșe, un desert aromat și pufos. Acesta poate fi făcut și pentru mesele festive alături de câteva prăjituri fragede și rafinate, dar și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert ca în vremea copilăriei. Gustul dulce-acrișor și blatul pufos al pandișpanului cu cireșe sunt pe placul multora dintre noi. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă.

Pandișpan cu cireșe, un desert irezistibil

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Pentru iubitorii de deserturi savuroase ca în vremea copilăriei, ideal este pandișpanul cu cireșe. Acesta se face foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține la final un pandișpan gustos și aromat.

Deliciosul pandișpan cu cireșe poate fi făcut și la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de un desert savuros. De la masă nu trebuie să lipsească și o prăjitură cu mere caramelizate, rafinată și savuroasă.

Dacă vrem să îi impresionăm pe musafiri cu un desert spectaculos, putem pregăti la ceas aniversar un tort de biscuiți cu budincă. Acesta este pe placul multora dintre noi, fiind adorat de cei mici.

Pufosul pandișpan cu cireșe este desertul perfect. Este ușor de făcut și avem nevoie doar de câteva ingrediente, iar la final vom obține un deliciu culinar.

Rețeta cu care îi vei impresiona pe musafiri

Pentru deliciosul pandișpan cu cireșe vom avea nevoie de 4 ouă, 100 g de zahăr, un praf de sare, 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, 120 g de făină, 1 pliculeț de praf de copt, 1 linguriță de coajă rasă de lămâie, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 350-400 g de cireșe fără sâmburi și zahăr pudră pentru ornat pandișpanul pufos.

Se mixează mai întâi albușurile cu un praf de sare până când obținem o compoziție omogenă și spumoasă. Ulterior se adaugă zahărul și zahărul vanilat, apoi se mixează din nou. Se adaugă gălbenușurile, uleiul de floarea-soarelui și coaja rasă de lămâie, apoi se amestecă până când se omogenizează toate ingredientele.

Peste compoziția obținută se pune treptat făina și praful de copt și se amestecă cu ajutorul unui tel. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă aluatul de pandișpan și se nivelează. După aceea, se așază cireșele una câte una peste aluat.

Când totul este gata, se pune tava la cuptor timp de 30 de minute sau până când aluatul este bine făcut. Pandișpanul poate fi verificat la cuptor cu ajutorul unei scobitori. La final, se scoate pandișpanul cu cireșe din cuptor, se lasă la răcit, apoi se scoate din tavă și se pudrează cu zahăr.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, putem pregăti pe lângă pandișpanul cu cireșe și câțiva papanași la cuptor, făcuți după rețeta veche a bunicii. Papanașii sunt adorați de cei mici, iar gustul dulce-acrișor și aromele îi vor cuceri cu siguranță chiar și pe cei mai pretențioși.

Deliciosul pandișpan cu cireșe este gustos și ușor de făcut, iar aromele inedite vor aminti de vremea copilăriei. Acest desert este pe placul multora dintre noi, iar dacă vom ține cont de câteva trucuri, vom obține un pandișpan savuros și apreciat de toți cei de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *