Prima pagină » Culinar » Pandișpan cu căpșuni. Deliciul perfect în zilele de vară

Pandișpan cu căpșuni. Deliciul perfect în zilele de vară

13 iun. 2023, 12:28,
în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert pufos, aromat și gustos, ideal este un pandișpan cu căpșuni. Acesta este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești la tine în bucătărie deliciul perfect în zilele de vară.

Pandișpan cu căpșuni

Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete gustoase, rafinate și aromate. Pe placul multora dintre noi este un pandișpan cu căpșuni. Acest desert se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

În plin sezon de vară putem să ne răsfățăm cu un pandișpan cu fructe sau cu câteva brioșe cu zmeură. Deserturile cu fructe proaspete sunt gustoase, dar și sănătoase. Pentru iubitorii de delicii răcoritoare și delicioase ideală este și o înghețată de casă cu căpșuni. Înghețata de casă are o savoare aparte, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Toate aceste deserturi sunt aromate, delicioase și ideale de servit la mesele festive și nu numai. Pandișpanul cu căpșuni este adorat de cei mari și mici, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. În plin sezon de vară, doamnele mai pregătesc și niște dulcețuri rafinate. Pe placul multora dintre noi este dulceața de căpșuni, de cireșe dar și cea de nuci verzi. Acestea pot fi servite ca atare, dar pot fi folosite și în prepararea unor prăjituri și fursecuri de casă fragede și gustoase.

Rețeta cu care vei obține un desert gustos și pufos

Pentru savurosul pandișpan cu căpșuni vom avea nevoie de 6 ouă, 200 g de zahăr, 225 g de făină, 1 vârf de cuțit de sare, 2 lingurițe de esență de vanilie, 250 g de căpșuni proaspete și zahăr pudră vanilat pentru decor.

Mai întâi se spală căpșunile și se lasă la scurs într-o sită. După aceea se îndepărtează frunzele și codițele și se taie fiecare căpșună în jumătate. Ulterior, se separă albușurile de gălbenușuri apoi se bat în boluri diferite. Peste albușuri se pune și un pic de sare apoi se toarnă zahărul și se mixează foarte bine până când se obține o bezea. Peste bezeaua de albușuri se pun gălbenușurile bătute spumă și se amestecă din nou.

Ulterior, se încorporează și făina apoi compoziția de pandișpan se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se pun jumătățile de căpșuni pe toate suprafața aluatului apoi se pune pandișpanul la cuptor timp de 30-40 de minute. Când este gata, se scoate pandișpanul din cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat apoi se lasă la răcit. După aceea se porționează pentru a fi servit.

Cu siguranță vom obține un pandișpan gustos, aromat, pufos și adorat de cei de la masă. Pandișpanul cu căpșuni este ideal de pregătit la mesele festive alături de alte deserturi alese. Acesta poate fi servit și dimineața alături de o cafea aromată sau ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 septembrie 2024
30 septembrie 2024