Prima pagină » Culinar » Pandișpan cu caise, pufos și aromat. Cea mai simplă rețetă pentru un desert savuros

Pandișpan cu caise, pufos și aromat. Cea mai simplă rețetă pentru un desert savuros

19 iul. 2022, 13:40,
în Culinar

Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert irezistibil, ideal este gustosul pandișpan cu caise, pufos și aromat. Deliciosul pandișpan este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un preparat culinar desăvârșit. Iată cea mai simplă rețetă pentru un desert savuros.

Pandișpan cu caise, gustos și aromat

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și spectaculoase. De la savuroasele prăjituri de casă până la torturi și fursecuri făcute după rețeta bunicii, toate sunt gustoase și pe placul tuturor celor de la masă. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, ideal este pandișpanul cu caise, pufos și savuros.

Deliciosul pandișpan este ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert aromat, care ne va aminti de vremea copilăriei.

Pandișpanul cu caise este un desert ușor, rafinat și gustos și poate fi pregătit la mesele festive alături de alte preparate culinare savuroase. Mai mult, dacă vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu un desert savuros și cu un aspect deosebit putem pregăti un chec în 3 culori. De la masă nu trebuie să lipsească la ceas aniversar și o delicioasă prăjitură cu căpșuni, făcută după cea mai simplă rețetă.

În sezonul de vară, pandișpanul cu caise este desertul perfect. Acesta are o textură fină, este ușor de făcut, iar la final ne vom bucura de gustul unui adevărat deliciu culinar.

Cum să pregătești acasă un desert savuros

Pentru pandișpanul cu caise vom avea nevoie de 5 ouă, 5 linguri de zahăr tos, 5 linguri de ulei de floarea-soarelui, 7 linguri de făină, coaja și sucul de la 1 lămâie, 1 praf de sare, 1 linguriță de extract de vanilie, 10 caise proaspete și 1 linguriță de zahăr pudră pentru decor.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușurile, apoi se cerne făina. Se spală caisele, se lasă la scurs, apoi se îndepărtează sâmburii și se taie în jumătăți.

Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul. Se amestecă foarte bine până când obținem o compoziție spumoasă și omogenă. După aceea, se amestecă gălbenușurile împreună cu uleiul și sucul de lămâie, iar la sfârșit se adaugă esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.

Când bezeaua este gata, se încorporează gălbenușurile alternând cu făina și se amestecă foarte bine până când cele două compoziții se omogenizează.

Într-o tavă tapetată cu unt se toarnă compoziția și se nivelează. După aceea se așază jumătățile de caise. Se pune tava la cuptor timp de 25 de minute și se poate verifica aluatul dacă este făcut suficient cu ajutorul unei scobitori.

Când deliciosul pandișpan cu caise este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se pudrează desertul cu puțin zahăr pudră și se taie în bucăți mici pentru servire. Cu siguranță vom obține la final un pandișpan pufos, gustos și aromat. Acest desert poate fi servit și dimineața împreună cu o cafea savuroasă. Pandișpanul cu caise este ideal și la mesele festive alături de alte deserturi gustoase și rafinate.

Deliciosul pandișpan cu caise este ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *